Jump to content
Goran
rkoma1986

Clio mk3 - Ceger auto

Recommended Posts

1 hour ago, rkoma1986 said:

Vise puta sam na forumu naleteo na izraz 'Ceger auto' i mnogo mi se svideo jer auto upravo tome i sluzi :)
Glavna misija, maksimalno sacuvati drugi, veci, bolji automobil od gradskih ogrebotina, malih parking mesta, rupa na putevima

Licno koristim taj izraz :) .

A bar sto se mene tice, rekao bih da im je glavna misija da sacuvaju zivce vlasnika, pre svega.

I olaksaju mu zivot u ovim nasim prenatrpanim selendrama (i sto se tice infrastrukture, a i sve veceg procenta zitelja i ucesnika u saobracaju).

1 hour ago, rkoma1986 said:

Krenuo sam da ga 'budzim', zanimljiv mi je autic, za malo novca se moze fino srediti

Ista prica, apsurdno, ali taj mali "ceger" mi je nekako vise prirastao za srce za ovo vreme. Iako je tehnicki/dizajnerski u svakom smislu debelo inferioran, ali ima to nesto :D ...

Na ovom vecem em nema sta da se budzi i zanima se onako vikendom kad iskrsne malo vremena od porodicnih obaveza - sipaj, vozi i redovno odrzavanje.

Dok je malisa jednostavan, lagan za radove i pristup, delovi i sitnice za sredjivanje bagatela...

Da vas i dalje lepo sluzi ;) .

Edited by Ivan

Za te novce si mogao da kupiš našeg Punta iz izlaznih godina sa 60k km na satu i bez potrebe za majstorom...

Jako lep Klio,da te služi i da se umnoži

Punto i Clio trojka i nisu baš za poređenje. 

Vrhunski auto, isti samo sa 3 vrata sam pre tri godine uzeo ženi. Po gradskoj vožnji u SM, ne prelazi 7 litara benzina. 

Jedina mana 1.2 75 ks jeste što ne ide uz brdo i kratak peti stepen prenosa (120 km/h na oko 4000 obrtaja).

Jeste, kratke su mu brzine, sve, ne samo peta i vec preko 100 kmh postaje bucan. Otkako je kod nas nije video autoputa, samo grad i okolina do par desetina kilometara. Ja sam tek skoro shvatio kako moze fino da se potera u obrtaje, do 6000 lagano i onda ide dosta bolje. Po NS trosi 7.5-8 litara

Ta generacija klia, pre redizajna, mi se bas svidela uvek. Isti motor imamo u tvingu, sasvim ok. Ja sam skoro isao sa njim oko 300Km auto putem, vozio od 120 do 140Kmh i taman ga lepo produvao posto ga najcesce vozi zena po BG i okolini. Nije lose da i vi vas klio malo razradite ponekad. Posle lepse radi :)

Neka bas sluzi dugo i lepo!

Imali smo (isto za grad i za gospođu) 3vr 1.6 automatik   :wub:

Extra nas je služio i vožnja je bila super. 

mislim da mi je negde ostala centralna konzola u crnoj sjaj foliji ('piano lak') ali mi se čini da ti ne ide...ne slaže se sa ostatkom enterijera. Ako hoćeš, naći ću je.

@Ivan evo ga, ceger auto :D carski i ja se slazem s time da je izraz prilicno adekvatan za simpaticna gradska vozilca ;)  kako si izmislio izraz svaka cast! Sve znas bratac :thumbup:  moj je vec dobio naziv "krompir" od strane naseg kolege @MiloshBg ali ne ljutim se cak mi je i simpaticno ;) sto se mene tice mogao je biti i miss dejzi ili suzan :D  ... krompir za glavno vozilo sto da ne (ili samo za nemacku grupaciju autor bi trebao da potvrdi) :D  prosli auto mi je bio batara :D smucilo se ljudima da vozim isti auto 15tak godina ali je bio dobar i zanimljiv , sve je to cool sto se mene tice ;) 

Edited by nemanja84bg

Ja sam imao par komada sa onom lepsom instrument tablom tj cajgerima, i lepsim tapacirima vrata, ove table i tapaciri su isli u slabije verzije i klot...generalno dobar auto u svim motorizacijama

Edited by OMP

12 hours ago, PremieRacing said:

Imali smo (isto za grad i za gospođu) 3vr 1.6 automatik   :wub:

Extra nas je služio i vožnja je bila super. 

mislim da mi je negde ostala centralna konzola u crnoj sjaj foliji ('piano lak') ali mi se čini da ti ne ide...ne slaže se sa ostatkom enterijera. Ako hoćeš, naći ću je.

Hvala na ponudi, al da, ne ide. Namerno sam razbijao monotoniju sa ovim sivim detaljima. Al sto se kaze, ponudjen ko pocascen :)

Juce namontiran i naslon za ruku, ja prezadovoljan i izgledom i funkcionalnoscu

IMG_20240418_162612.jpg

IMG_20240418_162622.jpg

@MiloshBg taj klio bi trebao biti veoma pouzdan, mislim na benzince , znam troje njih sa istim bukvalno filteri ,svecice i teraj obrci kilometar sat , tabla dizajn promasaj ali zato pouzdan.

Razocarao me vagen iskreno ne nesto puno ali ono ... kontam da i drugi nemci nisu nista bolji jer se vidi da odredjeni delovi dolaze sa istog kalupa odnosno fabrike ...najverovatnije chajniz shit , cek da vidim kolko ce stof na sedistima izdrzati pa da pocnemo delegirati :lol:

@rkoma1986 mozda ne ide ali ... obrtace taj kilometre bez ozbiljnijih poseta servisu nek je sa srecom, poenta je jaci zvucnici pristojan plejer i laganim gasom bez zurbe ... nek te dobro sluzi, simpaticna varijanta za svakodnevno koriscenje. Vidi se po slikama da je u skroz ok stanju :thumbup:

Edited by nemanja84bg