neshtry 19251 Posted April 18 Broj 39 iz edicije Legendarni automobili će biti Simića 1301 a broj 6 iz edicije Legendarni Kamiona će biti Zastava Euro Zeta Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted April 18 Izasao je broj 39...ne baš svuda... Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1520 Posted April 22 On 4/18/2025 at 9:26 AM, neshtry said: Broj 39 iz edicije Legendarni automobili će biti Simića 1301 a broj 6 iz edicije Legendarni Kamiona će biti Zastava Euro Zeta Realno trebali su da naprave običnu zastavicu. Euro zeta je produkt tranzicije pred gašenje Zastave. 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted April 22 Oni samo preimenuje ono što već imaju u Zastava i cepaju,ne rade modele posebno za nas.FAP je samo Mercedes sa ofarbanom rešetkom maske... Rival isto,615 isto... Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1520 Posted April 22 (edited) Pa Eurozeta maska je produkt Zastave, nisu mogli da je imaju od ranije. FAP jeste Mercedes, ali su opet morali da rade prednju masku koja je domaće rešenje, isto kao i na Eurozeti. Predpostavljam da su makete tako radili da bi bili autentični srpski kamioni. Edited April 22 by stex_pb Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted April 23 Eurozeta je Fiat/Iveco,samo promenili znak u Zastava Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1520 Posted April 23 Turbozeta je Iveco ali same plastike na Eurozeti su naša budževina, ko na Jugu posle 2000. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted April 23 Ma to se lako doradi,to su samo detalji.Više su morali da se trude oko FAPa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21450 Posted April 24 (edited) Ko voli oldtimere, slucajno u Pepco natrcah na lepu Welly-jevu seriju "Vintage collection". Slikao sam par meni najinteresantnijih, ima ih jos prilicno: Renault R8: Petica: Mini Cooper: Meni omiljeni - cuvena Cokula: I "nas" legendarni 500, koji je naravno momentalno zavrsio u korpi: Evo ga i raspakovanog kuci: S obzirom na karakter novog vlasnika, opravdano sumnjam da ce ubrzo zavrsiti karijeru . Pa cu verovatno skoknuti da uzmem jos jedan 500 i jednu Cokulu za svoju kolekciju. Prilicno su korektno uradjeni. Edited April 24 by Ivan 4 MiloshBg, neshtry, Woodoo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted April 25 I spaček im je dobar Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted April 29 Sutra u prodaji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted April 30 Broj 7 Broj 8 1 Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
siera 2 Posted Saturday at 04:52 PM (edited) Molba za admina da temu prebaci gde treba, listao sam forum ali nisam siguran gde to postavti interesuje me kupovina maketa Lancia Kappa 4 vrata boja (nemam pojma oznaku od sive prema braon boji) Fiat Tipo 5 vrata boja bela još jedna stvar ne mogu da se setim imena koje je bilo prisutno u Fiatu a bavili se tuningom slično kao Abarth Sorry adminu Edited Saturday at 05:05 PM by Ivan Spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21450 Posted Saturday at 05:09 PM @siera Tema je spojena sa postojecom o maketama automobila. Da ne mislis mozda na Autobianchi? Mada oni nisu bili bas klasican tuning kao Abarth, vise Fiatov inovativni brend. Gde su implementirali neka napredna resenja i tehnologije, koje bi posle ubacivali u redovnu liniju modela Fiata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
siera 2 Posted Saturday at 05:16 PM Nije Autobianchi njih su vodili kao poseban brend ali ovaj mi Fiat blokirao mozak ima li su te neke budževine ali setiću se jednog dana Quote Share this post Link to post Share on other sites
siera 2 Posted Saturday at 06:09 PM Moram da se vratim na maketu Fap-a koja je jedna jedina uradjena, pri tom mislim na kabinu, sve ostalo što je bilo su prepravke. Kabina je maltene original, e sad ima omaški u konfiguraciji 6x4 ili 6x2 nisu postojale kao solo kamion niti sa nadgradnjom furgon, omašili su i u odabiru firme mislim da je tu imalo još firmi koje su mogle da budu uradjene. Bila bi bolja varijanta 4x2 sa poluprikolicom hladnjačom 3 osovine. Usput sutra u NS kod SPENS-a je berza maketa. Prošle nedelje nadjem na driftu u Čačku dve retke makete u meni odgovarajućoj boji Fiat Uno plavi i WV Sharan sivi, našao sam i Fiat 124 crni treba mi još nekih maketa Ford Granada mk2 plava Ford Sierra mk1 siva Fiat Tipo 5 vrata beli Lancia Kappa limuzina Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted Sunday at 05:36 AM To možeš da nađeš jedino po berzama autića.Ako tražiš novi Tipo,Nuove Tipo/ Aegea to nema,a Tipo stari i nema sa Troja vrata. Za FAP si u pravu, ali šta je,tu je Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted Sunday at 06:54 AM (edited) Stari tipo je postojao u varinati sa 3 vrata, do skoro je bio jedan crveni u Krusevcu Edited Sunday at 06:55 AM by OMP 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted Sunday at 07:15 AM Da, baš su retki Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19251 Posted Tuesday at 11:17 AM (edited) Izašao je broj 7 iz edicije Legendarnih Kamiona Na redu je M*A*N F8 Edited Tuesday at 11:26 AM by Ivan Sredjene slike Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1520 Posted Tuesday at 02:38 PM Ne znam šta su zapeli za ove SFRJ firme pored toliko SRB brendova iz tog vremena. Quote Share this post Link to post Share on other sites