nemanjas 0 Posted June 23, 2015 sta mi je ciniti sa ovim hrad diskom,imali mu neke pomoci gledao sam svasta na youtub ali se ne razumem bas najbolje.al za divno cudo laptop mi nije spor radi lepo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 18168 Posted June 23, 2015 Probaj Format ili Defragment. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanjas 0 Posted June 23, 2015 mislim da sa format nebi nista uradio jer bi tad obrisao samo podatke ali losi sektori ce da ostanu.jedan drugar je tu nesto pokusavao da ih zaustavi dok je jos hard bio u zelenom ali odavno nisam ni ulazio u hard sentinel i sad udjoh i vidim da je skoro pa mrtav Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted June 23, 2015 Za početak kreni sve da polako spašavaš sa diska. Mada možda pomogne defragmentacija. Meni se promenio jednom prikaz broja loših sektora nakon ponovnog particionisanja.Ali definitivno nema popravke loših sektora. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3149 Posted June 23, 2015 Sva 4 originalna mogu da ti ponudim na 4600 din. Za punjive nisam siguran. Pozovi smileink i pitaj imaju li.Hvala puno, probaću... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanjas 0 Posted June 24, 2015 videcu da opet odnesem kod drugara jer ne znam ja ni kako se radi defragmentacija Quote Share this post Link to post Share on other sites
razor_amd 0 Posted June 24, 2015 Evo kako treba da odradis to, ali moras da odradis na drugom racunaru, ne moze da bude ujedno pokrenut sistem na disku na kome to radis. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanjas 0 Posted June 24, 2015 e sad to nisam razumeo kako na drugom racunaru? kako da odradim to na hard disku ako nije u laptopu,na koji nacin da ga povezem Quote Share this post Link to post Share on other sites
razor_amd 0 Posted June 24, 2015 (edited) Zakacis hard u neku externu fioku ili HDD dock ili neki externi uredjaj koji dozvoljava kacenje na USB. Izvadis tvoj hard disk, ubacis ga u fioku ili HDD dock i zakacis na drugi racunar i odradis regeneraciju u HDD Sentinelu sa prethodne slike. ili ili E a možeš takođe da digneš neki Live Windows 7 ili 8, instaliraš HDD Sentinel ako nema u njemu, i odatle odradiš hard regeneraciju, bez vađenja harda iz laptopa. Samo je bitno da je pokrenuta neka live edicija windowsa koja u ram memoriji pravi virtualnu particiju i odatle se pokreće, uopšte ne koristi hard disk. Napomena: Sačuvaj sve podatke koji su ti bitni, jer ovaj proces briše sve sa hard diska. Edited June 24, 2015 by RazoR Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanjas 0 Posted June 24, 2015 hvala probacu ako uspem nesto Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted June 28, 2015 Ljudi moze mala pomoc, sinoc sam od Misketa dobio 2gb rama, danas probao da ih ubacim u komp ali ne ide, tj uguram ih na mesto, ali komp nece da se ukljuci, samo vrti kao mesalica. Kad ih izvadim sve normalno radi. Jel mora jos nesto da se uradi ili mozda oni ne rade? Quote Share this post Link to post Share on other sites
joshibeast 29 Posted June 28, 2015 Izvadi tvoje module i probaj samo sa tim koji si dobio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted July 5, 2015 Stigla mi je nova igračka Cilj mi je da napravim za nijansu pametniji tv od ovih koje kod nas prodaju. Za sada sam zapeo sa hdmi kablom pošto hoću da povežem dugmiće sa daljinskog sa ovim sokoćalom, ali to je moguće samo sa skupljim kablovima(koliko sam video samo Samsung) tako da prvo uzimam kabl pa nastavljam sa pakovanjem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 624 Posted July 9, 2015 Ovo izgleda igraćka u koju treba investirati. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted July 9, 2015 Ja sam i dalje za ovo moje sokoćalo Ima najveći community tako da najlakše rešavaš probleme što je jako bitna stvar na ovim glupostima. + cena je ~35e što je realno džabe za kakav god računar. Ovde ti je najbitniji broj korisnika. Svojevremeno je BananaPi bio bolji i jeftiniji uređaj od Raspberry-ja, ali nikada se nisu probli jer je Rasberry već prodat u milionima primeraka što ti odmah obezbeđuje kakvu-takvu sigurnost da neće završiti u fioci jer ne znaš šta da radiš sa njim Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 624 Posted July 9, 2015 Igore ovo SSD 250 GB za PCi slot. Veće brzine nego SATA. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted July 9, 2015 Ja iz negok razloga video ovo pošto je već bila priča o mikrokompjuterima https://www.ss-technologies.co.jp/en/products/tmpv7528_eva/index.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7253 Posted July 17, 2015 Pojavila mi se ikonica i pise Get Windovs 10. Da ga getujem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted July 17, 2015 Ja ne bih još. Mislim da ni ne možeš još, samo se prijaviš pa ti pošalju mail kada bude dostupan.A trenutno su samo neke razvojne verzije dostupne koje moraju da budu prilično bušne. Ja bih sačekao da izbace stabilnu verziju pa posle da vidimo šta i kako. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7253 Posted July 17, 2015 OK, mislim posto osmicom baratam onako Pro rekoh da predjem na desetku :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
razor_amd 0 Posted July 17, 2015 (edited) Igore ovo SSD 250 GB za PCi slot. Veće brzine nego SATA. Ispravka to je MiniPCI Express kartica (za laptopove) Kod novijih desktop i laptop racunara sve vise i vise se praktikuje M.2 SSD slot koji je bas namenjen za to. A evo kako izgleda PCI-E SSD Edited July 17, 2015 by RazoR Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted July 17, 2015 Ja sam totalno prestao da vodim računa o tome. Ovaj Mint koji korisitm je sam po sebi jako brz, pogotovo ako se radi nešto iz terminala tako da mu ne fali snage. Štaviše koliko trenutno koristim performanse računara i ovaj i3 od 3.07ghz mi dođe previše OK, mislim posto osmicom baratam onako Pro rekoh da predjem na desetku :D Hahahha pa kada savladaš i 10 da pređeš na Vistu jer je ona najveći izazov Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7253 Posted July 18, 2015 Ma nije problem Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 624 Posted July 20, 2015 Dobra stvarčica Quote Share this post Link to post Share on other sites