Jump to content
Goran
Semi

Presvlačenje auta folijom

Recommended Posts

Kupim svojevremeno auto tzv povecane prohodnosti u prodavnici. I nista, vozikao ga tako lepog novog sjajnog par dana tu po gradu - cisto da vidim malo gde je volan, gde menjac i tako dalje.
 I onda posle tipa nedelju dana lepo odem na frusku goru, tamo gde turisti tu i tamo NE idu osim nogama, ponekad, upalim reduktor, provucem ga kroz trnjine, sipak, gloginje i tako to - i zavrsim razmisljanje o ogrebotinama i farbi na sledecih 7 godina koliko je bio kod mene :)
 #samokazem -da postoje razliciti pristupi percepcije pojma "farba/lak na automobilu" :)

Za neki prosecan auto neisplativo je celog ga presvlaciti vec odraditi neke elemente tj ono sto najvise moze da strada u svakodnevnoj voznji i parkiranju su branici i sva 4 vrata, ostalo manje vise i nece da se osteti od svakodnevnog koriscenja jer ako negde i cuknes auto folija svakako ne spasava od ulubljenja, ali itekako moze da sacuva od otvaranja vrata nesavesnih komsija koje parkiraju pored tebe ili ako te neko ocesa u prolazu, obizorom da je suv u pitanju ne verujem da mogu krilo da mu ocesaju vec samo branike pa tako i nema potrebe dalje nesto zasticivati, bar bih ja tako uradio. Nije lose ni farove presvuci folijom kad su vec novi da sto duze i ostanu takvi.

Edited by OMP

Ja sam na poslednja tri automobila stavljao PPF folije, pa tako i na trenutnoj Hondi, jer me ti tragovi od komšijskim vrata užasno nerviraju.

Honda Civic, PPF folija samo na vratima = 370 € (prošle godine), dodatno hauba = 270€ (to nisam uradio).

Na Alfi 159 sam na dva mesta imao zacepanu foliju na izbočenoj liniji u visini kvake. Toliko su jaki udarci bili. A nije bilo tragova na boji.

Ne vidi se ni posle četiri godine da je folija na vratima, tj. ne promeni boju.

Ja sam time skroz zadovoljan i mislim da to radim i ubuduće.

@Grafit sam si radio ili kod nekoga?

Rece zet da se raspitivao na par mesta, ne moze samo vrata, nego idu kao paketi, prvi je udarna zona, prednji branik, farovi, retrovizori i krila.. nemoguce da niko ne radi samo vrata. :D

Radio ovde u N. Sadu. Biraš šta hoćeš da uradiš. Nudili i haubu zbog kamenčića na putu, ali meni je na haubi već malo oštećena farba, pa nema svrhe.

Evo kontakt majstora: Dušan, Laze Nančića 24 (čini mi se), tel: 0604916935

Ako si nekad na Sajmu automobila video brendirane Isuzu pickupove, to je on radio.

Edited by Grafit

Pozdrav forume...

Hteo bih neku preporuku za iskusnog majstora za folije...

Samo da dodam da ne zelim presvlacenje celog auta nego manjeg dela na autu, evo slike sta bih hteo...

Unapred zahvalan!

hoog-voor.jpg