DinoG 7 Posted April 14, 2015 Mene je opcija smirglanje,temeljna i folija izasla oko 50-ak €, dok bi mi bilo koji lakirer u gradu uzeo 100€ za farbanje.Mora se uzeti i u obzir da folija nije neka vrhunska tipa 3M, nego neka srednje klase, ali 2 godine je stajala na autu i po kisi, snjegu i suncu bez ikakvih problema, tako da ne mogu se zaliti. Dugorocno gledano bolje je prefarbati jer evo sad nakon te 2 godine vide se vec lagano ogrebotine od recimo metlice za snjeg i tako toga, sto bi se na laku rjesilo jednim poliranjem dok je ovdje jedino rjesenje nova folija Quote Share this post Link to post Share on other sites
@bane@ 102 Posted April 15, 2015 E da ga je*bes onda ipak najbolje farbati Quote Share this post Link to post Share on other sites
DinoG 7 Posted April 16, 2015 Nemoj misliti da te odgovaram od folije, samo ti iskreno kazem onako kako je Folija se jedino isplati ako vec imas dobar lak koji se ne ljusti, malo viska novaca i zelis malo promjeniti neki detalj(hauba,krov) pa onda zaljepis foliju i furas dok ti se svidja ili dok se ne izgrebe/ispuca i onda skines, ispoliras auto i sve je ko prije Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted April 16, 2015 Kad već tteba uraditi pripremu za foliju maltene kao i za farbanje onda farbaj i mirna bačka! Ja sam na Lybri farbao baš iz tog razloga! Quote Share this post Link to post Share on other sites
@bane@ 102 Posted April 16, 2015 Onda mora ceo krov, ne moze samo taj deo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted April 16, 2015 Ja sam radio ceo, mislim da ne može deo a da se ne vidi a i iskreno će vrlo brzo ceo da ti se oljušti.Meni kad je počelo u godinu dana je ceo otišao u Q! Quote Share this post Link to post Share on other sites
@bane@ 102 Posted April 16, 2015 I koliko si dao za libru?Isto karavan jel tako? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted April 16, 2015 Karavan, 70eura u Mitrovici ali nisam zadovoljan. Ofarbano pa išlo odmah na reklamaciju jer nije dobro izlakirano bilo. Nakon reklamacije ostalo dosta nepravilnosti ali me više boleo q da se cimam. Ko ne plati na mostu plati na ćupriji. Uvek bilo. Umesto da sam oterao kod nekog krštenog, platio 100~120 i mirna bačka ja jeo ono što se ne jede. Poslušao preporuku i eto.... Mada su mi preporuku da liiz najbolje namere ali ovaj isfušerio do J! Quote Share this post Link to post Share on other sites
@bane@ 102 Posted April 16, 2015 Ok hvala na informaciji Mare Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz69 1014 Posted April 17, 2015 Ljudi, imam pitanje za iskusne kolege, pozeljno da se javi neko ko se bavi postavljanjem folija. Konkretno me zanima sledece: Hteo bih da prelakiram bezbojnim Carbon look foliju. Znam da necu dobiti bog zna sta ali iz meni poznatog razloga moram to da uradim, da ne objasnjavam. U svakom slucaju pitanje je: Da li moze direktno na carbon foliju da ide clear coat ili mora da ide npr. plastic primer? Pitam zato sto mi nije poznato kako se lak ponasa preko folije, ne bih voleo da se posle nekog vremena ljusti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sava 92 Posted April 17, 2015 Mislim da je pametnije prelepiti providnu foliju na postojecu umesto lakiranja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz69 1014 Posted April 20, 2015 Nije opcija u ovom slucaju. Mora lakiranje. Samo me zanima jel to moze direkt preko folije i da li bi trebalo plastic primer na foliju pre laka? Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz69 1014 Posted June 3, 2015 Samo da dam sebi odgovor, mozda ce nekome koristiti. Moze da se lakira preko carbon folije. Ne dobije se bog zna sta, malkice veci sjaj i to je to.Ja sam za svaki slucaj pre laka poprskao providnim plastic primerom i tankom "magla" sloju i 5 minuta potom lagan sloj clear coat-a. 30 min posle jos jedan debeo sloj cleara i to je to.Na skuteru sam istom metodom isprobao i bumper sprej preko carbon folije i moze i to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Angell 11 Posted June 3, 2015 Super, javi nam ako bude bilo nekih ne daj Boze promena Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz69 1014 Posted June 4, 2015 Evo vec nekoliko dana nema nikakvih, sve 5. Ne znam kako bi bilo da nisam isao sa prajmerom ispod ali ovako je izgleda odlicno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mbsbane 1 Posted July 18, 2015 Drugari pitanje imam fiata 500l nov 2015 god .Bez boja ili ti capucino .Razmisljam se da mu stavim belu ili crnu foliji na krov i onaj repni deo spojlera i retrovizore .Da li to uopste raditi ako ne razlog zasto ,ako da po vama koju bi foliju stavili .Hvala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Loon123 2203 Posted July 19, 2015 Ista kola i sta dilema kao i @mbsbane Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted July 19, 2015 Ima ovde dosta 500Lova sa folijom na krovu, za kapucino bi po meni bila lepa bela na krovu. A sto se tice folije, stavite neku kvalitetniju/skuplju da ne bi za 2 godine opet stavljali kad ova ispuca, pogotovo ako nemate garaze i automobili vam stoje napolju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mbsbane 1 Posted July 19, 2015 U mojoj blizini ima jedna firma koja se profi bavi sa tim i jako dobro rade oni su mi da liponudu na ono sve navedeno da se uradi po ceni od 80 eur.Rade sa ORACAL folijom. Sad i meni se ponekad svidi ta bela ,nekad ne ,nekako mi dodje kao neka treca boja na autu ,auto bez,delovi gde su stakla crni i gore belo ,ne znam ni sam ,a opet ide i crna ide sa prozorima i svim crnim detaljima na kolima ,Ali opet se razmisljam sta ciniti . Jesam li svrstao ovu temu u dobar odeljak ili bi trebalo premestiti medju 500 elovce . Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13180 Posted July 19, 2015 A neka tamna, tamna braon? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted July 19, 2015 (edited) Ja bih možda najpre išao na neku bordo boju jer se fantastično slaže sa krem i tom kaFućino bojom. To mi.je onda baš bikolore u stilu Lancia Y a oni ubedljivo prave top kombinacije...Po meni nema dalje! Edited July 19, 2015 by Markobgd Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted July 19, 2015 Nikad nisam razmisljao u ovom pravcu, ali mogu da kazem da je zanimljivo Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13180 Posted July 19, 2015 Nije baš ova boja na Ypsilonki kao na L-u... Palo je i meni ovo na pamet, ali probaću da nađem ono na šta sam mislio.Evo, nešto ovako: Jer kapućino boja na L-u je "braonastija" od ove sa Y, tako da bi mu, po meni, ova više legla. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted July 19, 2015 (edited) Slažem se. Nisam ni mislio da je ista boja al opet verujem da će pristajati. Dobro je i ovo sa braon...slično razmišljamo! Edited July 19, 2015 by Markobgd Quote Share this post Link to post Share on other sites