Jump to content
FAS Goran

Mix74

Members
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mix74

  1. Da li može da se desi da kompjuter zabaguje? Meni se na jesen, dakle kada nije bilo hladno, desilo da mi se isključio tač displej. Ugasim uređaj, upalim, radio se čuje normalno, ali bilo šta da se promeni, stanica, trip ili da se uđe u settings je nemoguće. Crn ekran. Ugasim auto, ponovo probam, isto. Sutradan, upalio auto, uređaj, ekran radi, sve je u redu. Nedugo nakon toga mi se zaglavio start-stop i prikazao lampicu na tabli za neispravnost. Probam ponovo, upalim auto, isti problem. Sutradan upalim auto, sve je u redu. Ja imam običaj da odmah po paljenju motora gasim start-stop. Nešto razmišljam da nisam prebrzo ugasio dok se inicijalizovao sistem, pa je zabagovalo. Nisam mnogo prešao za ovih godinu i po (6500km), za sada jedino ti bagovi što su bili. Ništa više. Niti se posle ponovilo išta slično.
  2. Slobodno drži. 5w40 je i onako ređe ulje za novije motore. Može još da stoji. Neće da se baci. Ne zaboravi. Pravi vozač Tipa mora da ima Seleniju u gepeku, da šalta u sekundi pecizno i troši bar 1.5 l rakije mesečno. Posle šaltanja, naravno.
  3. Ja mislim da je ovde sve rečeno po ovom pitanju.
  4. Po meni mora bar mali sloj ulja da ostane na zidovima cilindra kada skidajuća karika prođe. Ne valja da bude sa preterano malim zazorom.Govorim o vrlo malim količinama. Da je potršnja 0.5l ulja na 15—20000km onda bi to bilo po meni OK. Ovo govori da je obrada na niskom nivou. Ovako. Ne znam videćemo. Indicije sa 500L govore da mu ne smeta. Ali dokle?
  5. Meni je takođe slično na Tipu. Ne valja da ne troši ulje uopšte ali ovoliko se baš ni meni ne sviđa. Poređenja radi, u firmi službeni 500L sa istim motorom isto tako u gepeku ima kanticu Selenije i tera sada na 100.000 evo već sedmu godinu bez ikakvih problema. Fire atmo nije novi motor, zna se, išao je i na Grande Punto. Ima ga jako dugo. Da li je to problem od ranije ili noviji, ne znam.
  6. Nema. Tj ne zaključava se i nemoj da brineš zbog toga. Ali ozbiljno.
  7. 11800 RSD prvi servis u ovlašćenom servisu u Bg. Filteri, ulje, provera.
  8. Pazi, možda je a i ne mora da znači.Ja sam nedavno imao sličan problem na semaforima, raskrsnicama. Kada stanem i malo pričekam, pogotovo kada je neka muzika u kolima, nisam uopšte primećivao da se motor gasi u leru jer S&S isklučujem po navici. Nakon toga sam primećivao da motor malo zatrokira u leru malo nakon paljenja. Nečist benzin. Pogotovo ako si na rezervi ili ispod četvrtine rezervoara. Čim sam sipao novu količinu goriva problem je nestao. Evo skoro je Tipo bio i na prvom servisu i sve je OK.
  9. Sve se slažem s time što moram još da dodam da je 500L jaaako bučan.Barem ovaj 2013to što vozim, takođe poslovni.
  10. Jel pomenuo neko o broju prodanih Tipa u Srbiji 2019.Na trećem je mestu posle Škode Oktavije i Fabije sa nešto više od 1100 kom. Baš kako mi je prodavac rekao.Bili su dosta traženi.
  11. Meni Tipo 1.4 ne ide ispod 9 i to na periferiji Bg.
  12. Znam samo da servo kod novog Tipa znatno manje pomaže od onog na 500L. Na 500L skoro pa malim prstom se okreće volan, što na Tipu baš i ne može.
  13. @Mračko Ja sam jedan od onih koji je platio taj alarm. Izašlo me je nerealnih 300E. Kao što je naveo kolega gore ne dozvoljavaju bilo kakvu intervenciju na stubu volana, a verovatno i elektrike pod njihovim rezonom kršenja uslova garancije. Ono što boli u celoj toj priči je to što je to običan alarm i ništa više. Recimo, za taj novac se u paketu Šapa sistema može dobiti uz samu šapu (klin), OBD i satelitsko praćenje ili alarm i skriveni prekidač...Kasko, je naravno pre svega toga, podrazumevano.
  14. E nek ide sve u PM. Ovoga sam se najviše plašio i ovo izgleda da nije izolovan slučaj. Još ranije sam negde čitao da je čovek posle neke male kilometraže imao defekt na kvačilu. Što je najzanimjlivije fiatov servis mu nije uzeo u obzir garanciju već je morao sve da plati iz svog džepa. @n1kŽao mi je i želim ti da te što pre prođe taj haos što te zadesio.
  15. Zanimljivo.Na jednom od testova za Tipo na YTube vozač je rekao da volan ima malo lufta u neutralnom položaju i ne reaguje odmah. Ni ja nisam stekao takav utisak.
  16. Đole takođe pozdrav i zahvalnost za opis. Da te lepo i dugo služi što želim i svima nama koji ga vozimo. Ovom prilikom bi hteo da dam savet vozačima koji se interesuju za kupovinu Tipa da više obrate pažnju na postove članova koji voze i imaju iste jer se, koliko vidim, u 99% slučajeva slažemo u iskustvima i mišljenjima počevši baš od Đoletovog sadašnjeg a i prethodnih kako njegovih, tako i naših.
  17. TIPipo Street varijanta po meni.Jako je lep i bez maglenki.Sasvim ok ako su to potrebe.
  18. Pričamo prodavac i ja oko garancije i kaže mi da ljudi zbog trivijalnih stvari zovu Ciao Fiat. Za zamenu točka najviše. I odlaze na intervenciju i zbog takvih stvari. A u toku kupovine i on je imao peh sa službenim automobilom.Došli su.Sve uredno.
  19. Sedneš tako na terasu, pijuckaš pivce ili šta već i gledaš ga i ne možeš da ga se nagedaš i do kraja nadiviš. Ono iza je novi I30 koji je takođe bio u igri, samo karavan.
  20. Potpuno isto. Sa time što se meni nije ugušio ni jednom. Možda zato što ja nisam koristo tempomat. Ne verujem da si opteretio auto nešto značajnije od mene. Jel to ona deonica od Katlanova? Još uvek mi je u glavi onaj stranac koji je u traci suprotnog smera stao u zaustavnoj sa otvorenom haubom a žena i deca tu okolo.Deonica od Demir kapije. Smrzo sam se, ali ne od klime.Ni tamo ni vamo.Mislim da je bio Pikaso ili tako nešto.
  21. Ne znam kako ali sam se brzo privikao. Obojica smo vozili Fiestu. Moja je bila slabašna pa sam navikao na česta šaltanja.Valjda je iskustvo posledično, od prethodnika.Ko će ga zna.
  22. Baš tako.Kada su uzbrdice u pitanju, konkretno na auto—putu blage i dugačke, čim se primeti da malo pada na brzinomeru, odmah treba šaltati u niži prenos pa kasnije vratiti u viši.Po osećaju i brzinomeru, naravno.
  23. Moram da isparavim iskustvo sa potrošnjom. U povratku posle dolivanja do vrha na Lukoilu u Đevđeliji sam dolio u Makpetrolu kod Kumanova još nešto više od 9 litara. Skoro 10. Računica glasi, pošto je udaljenost između te dve pumpe 150km ispada da je trošio na njihovom auto putu ispod 7 litara sa uključenom klimom. 6.6 ili 6.7 litara. Lepo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...