Jump to content
FAS Goran

Mračko

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

About Mračko

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Update: Od momenta kada sam preuzela auto (juče) imam problem kada dajem laganiji gas. Auto sada trza. U maloj brzini lagano pritiskanje gasa kao da krene da poskakuje/trza/štuca. Ne znam koja reč bi bila prava ali mislim da je trzanje najjasnija. Ovo se dešava i kada menjam brzinu recimo iz treće u drugu. Mali obrtaji mala bzina. Juče sam mislila da je problem u meni, pomerala sam sedište pa kao možda mi zapinje patika, ali ne, definitivno nisam ja problem. Kada jako stisnem gas nema ovih problema. Drugo što sam malopre primetila je da sada ne radi ni indikator za sugerisanje brzine viša/niža. Ove probleme nisam imala do juče dok nije promenjen senzor kvačila tako da ću ih posetiti opet, ne gine nov servis.
  2. Samo da vam javim da mi je zbog check engine lampice zamenjen senzor kvačila. Kada se lampica prvi put upalila ista se ugasila nakon gasenja i ponovnog paljenja motora. Pre neki dan se lampica ponovo upalila i dva dana je sjajno sijala na tabli. Treći dan se opet sama ugasila. Nakon uradjene dijagnostike zamenili su senzor kvacila.
  3. Meni je AA na samsungu A51 redovno pucao. Problemi su se nizali svakim danom. Malo zeza AA, malo auto ne čita nijedan usb (kao da postoji neki prekid). A onda kao šlag na tortu je krenula da puca BT veza sa telefonom. Udjem u opciju relefoniranja i izadje poruka nijedan uredjaj nije uparen. Usb problem se resi tako sto ugasim auto i ponovo upalim - nije mi bas normalno. Uzela sam skoro nov mob pa ću videti da li ce uparivanje nastaviti da baguje. Za sada je ok.
  4. Dragi forumaši, meni se jutros opet javio problem sa lampicom za stop&start sistem. Upalila sam motor, zvuk je bio drugaciji nego inače. Čulo se čudno brujanje. Istog momenta je krenula da treperi (da se pali i gasi) žuta lampica motora. Klikom na S%S off istog momenta se pojavila i lampica sa greškom za SS. Nakon gašenja motora i novog paljenja motor se lepo čuo a lampice nisu ludovale. Zvala sam servis, rekli su mi da slobodno vozim. Da li ovo moze biti znak nekog ozbiljnog kvara u najavi? Uredno sam posle stigla sa zvezdare do nbga. Nije bilo problema. Brine me lampica za motor. Redovan servis je odradjen krajem decembra, tada je sve bilo ok. Ulje zamenjeno znaci da i njega ima.
  5. Da li neko od vas ima problem sa USB ulazom u kolima? Meni je jutros uredno bio prikačen telefon za kablic. AA se aktivirao i slusala sam muziku. Nakon prelaska kolima preko tramvajskih šina AA se isključio uz poruku uredjaj nije podržan. Od tog momenta nijedan kablić ne radi u kolima, ne radi mi čak ni obično punjenje telefona. Restartovala sam telefon. Updejtovala sam i AA aplikaciju. Ugasila auto, opet upalila i ništa. Kao da je sve crklo? Ima li neko ideju šta može biti. Kabl kuci uredno radi, puni se telefon.
  6. Meni su na Dorćolu rekli da za moj HB ne rade naknadnu ugradnju prednjih senzora. Zadnje imam ali su iskreno i prednji neophodni nekada.
  7. Kod mene AA radi samo preko kablića koji sam dobila uz telefon (original samsung kabl iz pakovanja). Kada uzmem bilo koji drugi kablic sistem mi ne aktivira AA ali uredno radi punjenje baterije. Ukoliko nisi probao sa original kablom eto ideja da pokušaš tako.
  8. Ja sam skidala mape sa zvaničnog sajta. Za moje vozilo je bio samo jedan izbor. Ali je pisalo da su mape iz maja 2022. Nisam proverila kako radi opcija pretrage. Da mu zadam nov naziv ulice (nov naziv ali star samo 15 godina) da vidim da li tako prepoznaje bul Kralja Aleksandra.. Edit: mape iz maja meseca.
  9. Ne znam, ovih dana ću se provozati po celom BGu da vidim šta je sve naopako. Slučajno sam ovo pre neki dan primetila kada sam proveravala ograničenja i kamere. Uradih update jer putujem i kao da mi se nadje. 20 godina vozim i ne treba mi navigacija za grad ali je ovo baš smešno, mape su iz marta 2022 (a kao da su iz 95-e).
  10. Lenjinov ne smeta sigurno Samo da me u Grckoj ovakav sjajan update ne odvede levo od Albukerkija. To me više brine.
  11. Dragi forumaši ja poludeh sa novim ažuriranim mapama (u pitanju je fiat tipo hb). Pola ulica u Beogradu na novim mapama ima nazive od pre 15 i više godina. Bulevar Kralja Aleksandra je sada Bulevar revolucije. Dečanska je Moše pijade, Bul Mihaila Pupina - Lenjinov bulevar. Što je najgore sigurna sam da pre update-a nazivi nisu bili ovakvi (ali ne smem da tvrdim).
  12. Super. Nisam znala za ovo. Vidim na linku da postoje knjižice.
  13. Dragi forumaši, ja sam danas sama updejtovala mape za navigaciju zahvaljujući vašim ranijim postovima na ovu temu. Hvala svima Zanima me, da li je neko od vas uz Tipo HB ili uz bilo koji drugi tipo, dobio i user manuel za uconecct multimediju? Meni su dali user manuel za vozilo gde na svega par strana ima deo za multimediju ali bez većih opisanih i (meni) potrebnih detalja, nisu mi dali posebnu knjižicu za multimediju. Da li uopšte postoji ista za uconnect 7 Navi za Tipo vozila?
  14. Treba mi pomoć vezano za Tipo HB 95ks Merila sam potrošnju goriva do GR i nazad. Sipala do vrha pred polazak i svako sledeće sipanje do vrha. Potrošnja na autoputu prosek 6.2 L a mešana vožnja deo autoputa i posle deset dana po ostrvu 8.5 L. Sve mi je to OK ali mi bord pokazuje potrošnju 15.6 litara? Resetovala sam trip A i B pred put i sada stoji katastrofalnih 15.6 L sto je nerealno i za traktor Da li ima jos nesto sto treba da obrisem ili podesim?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...