Jump to content
FAS Goran

037

Members
  • Content Count

    217
  • Joined

  • Last visited

About 037

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I 205/55 R16 i 205/60 R16 su veoma česte (iako je prva češća), otud kod njih razlika u ceni nije previsoka. Sećate se da su pre malo manje od dvadesetak godina ljudi prelazili na 16" ili čak prodavali »Lagune« sa sedamnaesticama kada dođe vreme za zamenu jer su kompleti koštali od 1200 naviše (tadašnjih, a mislim u samim počecima i 1600), a sada je 225/45 R17 kao nekad 145 SR 13.
  2. Odabrao je prema njegovoj proceni i prethodnim testovima samo najbolje. Možda je mogao i morao dodati i Gudjer. Za veće kilometraže dva kompleta ionako imaju više smisla. A i tamo poprilično važi da ili drže ili traju. Pireli je objektivno dobar kompromis - zadovoljavajuća svojstva i dobar osećaj u vožnji (što je do sada kod univerzalnih pružao samo Mišelin). Da li se taj kompromis uklapa u svačiju sliku i potrebe, to je drugo. Koliko mi je poznato Kinezi napreduju, ali jedini dobar rezultat na testovima je do sada ostvario Trajangl, Sizon Iks TA01, ovaj model: https://www.kemoimpex.com/gume/automobili/gume-za-sve-sezone-155-65-r14-75t-seasonx-ta01 Sailun je imao skandal sa TUV-om, prvo su se hvalili da ih je testirao (što samo po sebi ne znači ništa, a i Sailun je platio test), onda prećutali da im je TUV obrisao i te rezultate jer je utvrdio kako su potom u serijskoj proizvodnji oborili svojstva. Balkanprogres ih je hvalio jer su na neki način njegova ekskluzivna marka. !!! => Uzgred, kolega je u novembru sa zimskim gumama (dubok dezen, Tigar Vinter, na testovima kvalitet svakako iznad zimskog Sailuna) otišao u servis Balkanprogresa, i vratio se sa celogodišnjim Sailun gumama. Ubedili ga da su za zamenu i da su njihove bolje. Pilićari.
  3. Realistični pobednik za naše uslove, koji su već neko vreme bili aktuelni, je Pireli. Kinezi ga ipak nisu upropastili i, shodno Pirelijevoj tradiciji, novinar mu hvali osećaj u vožnji.
  4. https://www.tyrereviews.com/Article/Best-All-Season-Tyres-2024.htm Upravo je postavljen novi test celogodišnjih.
  5. Da. Dvojka je bila najjeftinija guma koja je vredna razmatranja kod celogodišnjih i odlična na snegu, Trojka je izbalansiranijih svojstava i malo sveukupno bolja a i dalje povoljna.
  6. To je već novi podatak... Menjaj što pre.
  7. U jesen, stara preporuka, i dalje donekle ima smisla. Skidanje zaštitnog sloja i početak habanja pri ne tako visokim temperaturama, manje je uvijanje segmenata pri takvim temperaturama, plus dezen ima punu dubinu za kišni period i predstojeću zimu. Najveća verovatnoća da će gume potrajati nešto duže. Ispostavilo se da ih na stanju i po najpovoljnijoj ceni ima Delmaks, ali su dotovi godinu i po stari.
  8. Ja bih novi Kvatrak. Kako god da izgleda, na testovima je vrlo dobar leti. I uživo izgleda kao zimska, ali je na testovima u vrhu i u letnjim disciplinama. I uživo izgleda kao zimska, ali je na testovima u vrhu i u letnjim disciplinama. Nekad je za univerzalne važilo, donedavno, da su bolje od svih zimskih i lošije od svih letnjih leti, i bolje od svih letnjih i lošije od svih zimskih zimi. Srećom, napredovale su i skuplje univerzalne su sada korektne. Šteta je što su sezonske gume sada previše orijentisane na ekologiju, pa novije generacije čak i gube na nekim bitnijim svojstvima. Recimo, Blizak 6 reklamiraju kao znatno ekonomičniju od Blizaka LM005 (30% čak - nije još jasno da li na smanjenju otpora ili produženju trajnosti). Meni se to ne sviđa... dok ne vidim testove ne znam, ali naslepo verovatno ću opet uzeti LM005 ako procenim trenutne nisu za još dve zime. Slično nazadovanje je imao i Kontinental (TS860 i TS870), ali Kontinental često menja smese pa će možda nešto i dovesti u red vremenom.
  9. Može li neko da ponovo postuje kontakte onih Čačana i Kragujevčana sa povoljnijim cenama guma? Kolega merka »Kleber Kvadrakser 3« u 195/55 R15.
  10. Hvala, ali mislio sam na kadice-patosnice, iliti 3D patosnice. Ne kadicu za gepek. Uzgred, možda nekome bude interesantno... Na »Fiesti« 2006. imam ove patosnice-kadice ispod. https://auto-patosnice.rs/patosnice-gumene-ford-fiesta-3D Ograničena preporuka. Uplastičile su se brzo, nisu tihe, kao da nije guma nego više plastika. Malo su se i uvile na ivicama. Dimenzije su odlične. Komadi bez kopči klize. Stigle su sa kopčama za neki drugi model, kontaktirao sam prodavce višekratno ali su se uvek pravili ludi, iako sam naveo model i godište, čak je to uredno zabeleženo i u mejlu i na računu koji sam dobio, na kraju sam naručio i kupio kopče koje mi trebaju. Takođe, naručio sam marku A, stigla je marka B sa pakovanjem, dokumentacijom i računom marke V - izuzev loga je sve identično pa ništa nisam radio zbog ovoga. Kupio sam i ovo korito prtljažnika: https://www.silux.rs/proizvodi/dodatna-oprema/unutrasnjost-vozila/kade-za-prtljaznik/184467/korito-prtljaznika-ford-fiesta-02-08-zastita Dimenzije odlične, plastika subjektivno loša, deo u sredini gumiran, nisu se deformisale (za ove ~4 godine). Koritom sam zadovoljan potpuno.
  11. Gde mogu naći tipske gumene kadice ili patosnice za Lanču Ipsilon 2004. (843)?
  12. @kakoonobese Gumu treba izbegavati. Ili je platiti manje, ako baš želiš tu: https://www.internet-prodaja-guma.com/diplomat-165-70-r14-winter-st-81t-584427.html Moja preporuka od jeftinijih, standardno, Kleberova zimska: https://www.internet-prodaja-guma.com/kleber-165-70-r14-krisalp-hp3-81t-242466.html U ovom slučaju nije. Taj model prave pod raznim nazivima i markama, od jeftinog Diplomata do skoro premium Danlopa. Isto su počeli da rade i sa »Savom Eskimo HP2«, može se kupiti kao »Danlop«.
  13. Ovo je »Diplomat Vinter ST«. Imajte u vidu da je »Danlop« sada tek marka na koju u Evropi ima pravo »Gudjer«, u Aziji »Falken«... Kako bilo, na linku je loša zimska guma.
  14. https://www.internet-prodaja-guma.com/kleber-185-65-r15-krisalp-hp3-88t-392811.html https://www.internet-prodaja-guma.com/hankook-185-65-r15-winter-i-cept-rs3-w462-88t-1028355.html https://www.internet-prodaja-guma.com/dunlop-185-65-r15-sp-winterresponse-2-88t-ms-539033.html https://www.internet-prodaja-guma.com/goodyear-185-65-r15-ultragrip-9-88t-ms-548583.html https://www.internet-prodaja-guma.com/goodyear-185-65-r15-ultragrip-performance-3-88t-580637.html https://www.kemoimpex.com/gume/automobili/zimske-gume-185-65-r15-88t-blizzak-lm005 U sličnoj dimenziji imam »Bridžston LM005«, izuzev prijanjanja u podužnom smislu nemam neispunjenih želja, odlična zimska za naše podneblje: dobra do vrlo dobra na suvom, odlična na vlažnom, dobra na snegu. Za zimsku dosta odzivna na komande volanom i solidno drži u krivinama. Da sam je uzeo u letnjoj dimenziji (koja je šira) mislim kako bi mi bila savršena.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...