Jump to content
FAS Goran

Decak Iz Vode

Members
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Decak Iz Vode

 1. Hvala @PremieRacing na postovima Svestan sam procedure i znam da je prilično komplikovana. Zato se ne bih ni usudio da sve (od)radim sam na svoju ruku. Imam ortaka koji tamo živi i koji bi mo donekle pomogao,a ostatak posla bih regularno platio nekog za uslugu.. Sledeće godine će biti peta sezona da je Grande Punto kod mene i biće to vreme za rastanak i kupovinu nečeg mlađeg i drugačijeg. Nemačka mi deluje kao najbolja opcija za kupovinu.
 2. NIje..zato sam se i iznenadio kad ga je na kraju stavio u "shortlist" kategoriju..na osnovu recenzije više sam ga očekivao u "consider" kategoriji.
 3. Misliš da neće da se cimaju sa vraćanjem dela od tog MwSt-a? Ili da neće da se uopšte bakću sa takvim autima?
 4. Prelisato sam temu unazad nekih desetak stranica..pa bih nešto da pitam. Naime,kada se radi o uvozu iz inostranstva,konkretno iz Nemačke i konkretno od pravnog lica (tzv.handler tj.auto-plac) porez (MwSt) se vraća samo ukoliko je posebno naznačeno u oglasu? Drugim rečima: ne daje svaki plac povrat poreza,tj.ne rade svi na taj način,bez obzira što bi se radilo o prodaji za izvoz,kada vozilo napušta EU?
 5. Dobro veče svima. Može li neko da napiše koju oznaku TSI motora treba izbeći kod VW grupacije..konkretno me zanima 1.4 TSI (benzinac očito) 2014.godište i mlađi..? Ovima je navodno lanac zamenjen kaišem,ali opet negde pročitah da treba gledati od modela do modela te oznake motora. Edit: da ne ispadne kako ne čitam topik,vidim da se spominje motor oznake EA211 kao poželjan,ali isto tako sam pročitao da i tu ima nekih pod-oznaka ako dobro shvatam..pa ako je neki poznavalac ljubazan da ovo malo objasni/razjasni
 6. Nova generacija.. Ne priznajem ništa dok kolega @moron ne da svoj sud
 7. Ma,to Radomir baca rovca jer zna da sam ja zagrejan..
 8. Ovo je valjda važilo za vozila do nekog 2012.godišta,koja su imala lanac? Navodno su problemi rešeni u mlađim autima koja su umesto lanca dobila kaiš.. Ako ne misliš na nešto drugo..ja sam čuo priču da mogu da popiju malo više ulja,ali nisam upoznat sa nekim drugim i većim problemima..
 9. Ima li neko iskustva sa Pežoovim 1.5 i 1.6 motorima..u mlađim godištima tipa 2017.i mlađe? Oni od 130ks..tako nešto.. Kokretno drugar gleda neke 3008-ice.. Gleda i benzince i dizelaše.
 10. Da,svestan sam "kritike" i ne ljutim se na ovu konstataciju. Jednostavno je tako..neke životne okolnosti su kod mene takve da me ne stavljaju u situaciju da prelazim veću kilometražu iako vozim auto često. Posmatrano iz perspektive troškova za održavanje auta,kod mene se zaista i može postaviti pitanje opravdanosti njegovog posedovanja. Međutim,ne bih više mogao da zamislim svoje funkcionisanje bez njega. Ovo mi je prvi auto u životu inače..mislim da ne bih mogao da se vratim na to da ga nemam..bez obzira što ne prevaljujem mnogo sa njime..
 11. Na 5.godina..što dolazi sledeće godine. To će biti drugi veliki servis otkako je G.Punto u mom vlasništvu. Prvi sam radio odmah po kupovini.
 12. Ja na godišnjem nivou prelazim jako malo (oko 5000 km) ali mali servis uvek radim na godinu dana..
 13. Kako kolega @moron ocenjuje recenziju simpatične Rebeke? Šta joj zamera, gde bi je najviše...pohvalio,tako je,pohvalio.. Koje trikove bi joj pokazao..sa Jazzom,razume se..? Šta bi joj savetovao da malo više obradi..u recenziji.. i tako dalje..
 14. Da li je to kolega @KrCicko pazario Đulijetu iz Norveške,koja je stigla u Novi Sad? Onu sam malom kilometražom (ispod 100 hiljada km)?
 15. Gde si ti nahvatao fotke i ne koliko je cenjena,jel ti poznato? I neki generalni podaci o njoj?
 16. Izvinjavam se ako je neko kačio ovu. Izgleda atraktivno..doduše i cena je takva.. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21476155/alfa-romeo-giulietta-qvresmat?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
 17. Jedno pitanje koje nema direktnu vezu sa temom - do koliko kilometara udaljenosti ste spremni da idete da pogledate neki auto? Da li gledate samo u "lokalu", da li uzimate u "kalkulaciju" i vrednost/cenu auta koji se gleda ili ne postavljate sebi nikakve limite? Govorim o udaljenosti,kilometrima do destinacije,ne o ceni.
 18. Koji je nivo opreme kod tvog primerka?
 19. Pokušavam da povežem kakve veze sa redizajniranim Jazz-om ima ograničenje brzine u Abu Dabiju,ali nema veze..valjda će mi se "upaliti lampica"
 20. Jel sam ja u pitanju ili se malo pomalo pojavljuju oglasi automobila koji su se pojavili u tom filmu/seriji?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...