space 1 Posted April 27, 2011 Pozdrav. primjetio sam da kod ostalih stila kad se pale ima pokazivac oil lvl sa kruzicima. kod mene se nista ne pojavljuje. u cemu je fazon Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted April 27, 2011 Ili ti je otišao senzor, ali najčešće ne pokazuje nivo ulja ako se sipa ulje pogrešne viskoznosti. Naravno, merač postoji samo na dizelašima koliko znam, koji ti upravo imaš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted April 27, 2011 Biće da nemaš taj paket opreme. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted April 27, 2011 nemaju sva stila to opciju za ocitavanje nivoa ulja u karteru Quote Share this post Link to post Share on other sites
space 1 Posted April 27, 2011 nisam siguran, ali cini mi se da ocitava pri zamjeni ulja, znaci prvi puta kad ga upalim posle zamjene. nisam 5 puta mogao nasuti ulje pogresne viskoznosti, valjda bi nekad pogodio pravo, sipam 10w 40 Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted April 27, 2011 Sipao si pogrešno ulje, očigledno. Piše ti na haubi šta treba da sipaš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
space 1 Posted April 27, 2011 to mi je majstor sipao 5w je ulje za zimske uslove, bar on tako kaze, ali i 10 w s vremenom izgubi viskoznost,nego mene zanima imam li ja senzor. imaju li stilici koji imaju taj senzor sipku za kontrolisanje, ja imam.i mala ispravka , nije pokazivao kruzice kad sam mjenjao ulje nego je ispisao low oil pressure Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted April 27, 2011 i leti i zimi WR 5-40 pa ti slusaj majstora! Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted April 27, 2011 Svi JTD imaju taj senzor.Reci majstoru ako vec nema pojma neka podigne haubu i pogleda nalepnice sa unutrashnje strane, sve pishe. Mozesh misliti kako ce da ti reshava neki problem sa kolima kad ne zna ni ulje pravo da sipa? Ja ti zelim puno srece sa tim majstorom, bice ti vrlo potrebna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
prekidac 0 Posted April 28, 2011 koliko ja znam, 5w je sintetika, a 10w polu sintetika... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vladac81 23 Posted April 28, 2011 Pozdrav. primjetio sam da kod ostalih stila kad se pale ima pokazivac oil lvl sa kruzicima. kod mene se nista ne pojavljuje. u cemu je fazon1.Nemas ga u opremi,redji slucaj je da je iskljucen preko ECU-a......2.Odredjeni modeli jtd imaju taj senzor...3.Da je crkao pokazivao bih ti nedostatak ulja...4.Svi imaju i sipku za merenje nezavisno od senzora5.Sto se tice ulja,slobodno vozi na 10w40,nikakve razlike nema osim u ceni a to mogu da potvrdim jer vec ulazim u 85000 sa tim uljemps malo je nelogicno da ocita samo pri zameni,jer ako je pogresno ulje kako kazu,pitanje je kako ga je ocitao uopste,a drugo zasto odreaguje samo jednom i posle vise ne Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 1 Posted April 28, 2011 Da nema razlike ne bi bilo ni drugacijih oznaka Valjda onaj ko napravi taj motor najbolje zna sta u njega ide , ili su to tamo pisali po uputstvima cisto da se sareni za ukras . Quote Share this post Link to post Share on other sites
vladac81 23 Posted April 28, 2011 Slazem se apsolutno ali moj primer i na firmina 2 dukata koji guraju 260 000 svaki ponaosob, zadnjih 160 000 sipamo Seleniu 10w40td,i apsolutno nikakve promene ,nedostatke ili sta vec nismo primetili!Ovde govorimo o vrlo dva slicna ulja malo razlicite gradacije,tako da to nemoze stvoriti toliko veliki problem Quote Share this post Link to post Share on other sites
kAcA 0 Posted April 28, 2011 Po hiljaditi put - Selenia TD 10W-40 je takodje preporucena za JTD motore u Stilu. Ako treba skenirat cu originalno uputstvo na talijanskom jeziku gdje to pise.Nikakva greska nije sipati 10W-40 u ove motore ali jeste u novije mJetSto se tice pokazivaca ulja, ocigledno ga nemas jer ti ne pokazuje. Da ne radi prikazivao bi ti greskuA ovo poslije zamjene sto ti se pojavilo nije pokazivac vec obavjestenje da je pritisak slab - normalno prilikom zamjene ulja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
space 1 Posted April 28, 2011 sto se tice ocitavanja posle zamjene,ja sam pogrjesio. napise samo low oil pressure.i ja se slazem sa 10 w 40 posebno kod auta koja su vec presla 100000 km Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9781 Posted April 29, 2011 Stilo - često postavljana pitanja http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=40855Izbacuje mi poruku lvl oil sa nekim tačkicama. Šta to znači?- U pitanju je pokazivač nivoa ulja u motoru. Kada su sve tačke pune, ulje je na maksimumu. Kada su sve tačkice prazne to ne znači da nemate ulja u motoru, već da je ono na minimumu i da ga treba doliti.Ipak, zbog povećane sigurnosti preporuka je da nivo ulja kontrolišete na standardni način šipkom, jer naravno ona je i dalje tu. Nema svaki Stilo ovu signalizaciju, tj. nemaju svi senzore nivoa ulja.http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=24664 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kejd 1 Posted June 29, 2012 (edited) Desava mi se neko vreme vec da mi senzor nivoa ulja kompjuter prijavi da je otkazao, pa onda pri ponovnom kontaktu da je sve ok, sto u sustini i nije neki problem. Ono sto me najvise buni je to sto mi prijavljuje da je nivo ulja visok pa kasnije tokom sledeceg paljenja posle nekog vremena voznje bude sve u redu. Pri "mehanickoj" proveri nivoa ulja, na onoj butalici zaista ima malo vise ulja, ne znam da li je to od vrucine ili od cega vec...to mi je prijavljivao i pre i posle malog servisa...ulje koje je sipano je 10w40 ako se ne varam...ima li neko neku ideju.U pitanju je Stilo JTD. Edited June 30, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3789 Posted June 29, 2012 Ispusti malo ulja i po potrebi dosipaj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kejd 1 Posted June 29, 2012 Evo popodne ok, nema problema....bez odsipanja/dosipanja... naravno auto u svakom trenutku ide normalno bez ikakvih problema.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3718 Posted August 21, 2012 Kod mene na Stilu se uopšte nije pojavljivao senzor pri davanju kontakta. Po mom mišljenju verovatno zato što ulje nije menjano 17 000km tako da je bilo potpuno crno kada je izvađeno. Danas sam odradio mali servis, sipano 5w40 i pokazuje maskimalni nivo pri davanju kontakta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted August 23, 2012 Senzor ne radi kada je sipana pogrešna gradacija ulja. Najverovatnije je neko sipao 10-40, a treba 5-40. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3718 Posted August 23, 2012 Jel može da bude zbog i više nego dotrajalog ulja? U Stilu je sigurno bilo 5w, a i pogledao sam od ćaletovog drugara jtd u koji je sipano 10w i pokazuje normalno stanje ulja kad mu se da kontakt.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted August 24, 2012 Samo prenosim iskustva sa drugih foruma (dok ovaj naš domaćinski nije postojao).Nemoj da razbijaš glavu, sada imaš dobrog novog majstora, slušaj ga i nema problema. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3718 Posted August 25, 2012 U pravu si Dok bude kod mene imaće 5w40 na svakih godinu dana ili 10 000km, šta pre naiđe,a ni ne treba da me brine mnogo što pre nije pokazivao kad već imam račune da je bilo 5w40 i nije (valjda) ništa dosipano Quote Share this post Link to post Share on other sites
vujasin 12 Posted August 26, 2012 U mom je 10W40 Selenia TD otkad je kupljen novi i nikad problema s tim senzorom. Quote Share this post Link to post Share on other sites