Jump to content
Goran

Recommended Posts

Ovo je od birača brzina za sad ne može da ispadne ali ručica menjača ima dosta lufta napred nazad upravo zbog ovoga. 

Edited by petarcirjanic

56 minutes ago, Ivan said:

Pikac izgleda naleteo na bas dobru robu :D

Ladno sam pročitao od brisača a ne birača :lol:

Kad bi moglo da se rasklopi mogla bi da se ubaci guma unutra dali je neko radio ili eventualno info gde da kupim nov deo? Danas naručio remenicu radilice(od 1,6mjt da vidimo da li pasuje) semering bregaste i 4 grejača pošto su 2 crkla ajde da zamenim sve. Dva grejača koji su ispravni skinuh lako druga 2 neispravna zezaju. Nastavak radova za par dana. 

IMG_20230911_181500.jpg

IMG_20230911_181452.jpg

Edited by petarcirjanic

Generalno postojeća remenica radi dobro ali kad već radim menjam sve što se vrti osim kompresora klime, raspitivao sam se za remenicu i trgovac iz jedne prodavnice delova za fiata mi reče da pasuje od 1,6mjt, dosta je jeftinija rešena je bolje i ne crkava, bilo je slučajeva znam lično da regularne remenice odu posle 15000km, kad pokupim delove videću, mene remenica od 1,6mjt izlazi ispod 4000din pošto imam jak rabat na delove a regularan bi bila nešto preko 8000din sa rabatom, tako da se nadam da će to odgovarati. 

Danas završio pakovanje, sledi proba, što se tiče remenice pasuje i radi, zamenio sva četiri grejača(stari bili dobri) ali izgleda da se i dalje provlači greška to ću  videti da li je do instalacije ili modula. Birač nešto nabudzio dok uzmem drugi. 

Edited by petarcirjanic

Što se tiče grejača, skinuo instalaciju očistio malo kontakte stavio bakarne masti, pregledao mase na motoru i šasiji isto tako podmazano već nekoliko dana ne uključuje grešku, verovatno su bili problem džekovi. Što se tiče pomeranja ručice menjača pomera se samo u prvoj brzini jedno 10 mm,u ostalim je to neprimetno,ima zvuk klik iz prve u drugu i u prvoj više kad dodajem i oduzimam gas u drugoj se slabije čuje i ako menjam na oko 2000 obrtaja. Gledao sam oko menjača i izgleda da dolazi od konusnog ležaja koji je problematičan na ovom menjaču, nikakvih drugih zvukova nema ni u jednoj brzini, šaltao se kao u sir, verovatno je početna faza i nadam se da će pomoći samo zamena ležaja koji bi probao da zamenim bez skidanja menjača. 

Dođoh do vremena pa uzeh da čačkam oko menjača. 

IMG_20231001_183504.jpg

Edited by petarcirjanic

Da generalno menjač koji je masovno ugrađivan. Kao što sam prethodno rekao izgleda da je početna faza pa će zamena jednog ili sva tri ležaja završiti posao, sreća pa može da se odradi na licu mesta. 

On 10/1/2023 at 9:15 PM, Ivan said:

Selektor "cuvenih" 5. i 6. brzine na M32 menjacu.

Kod mog primerka zvižduće menjač u 2. i 3. , ali sem toga radi valjano, pa ne bih da ga čačkam.

Mada, bliži se tih famoznih 200K na satu, možda ne bi bilo zgoreg odraditi preventivno makar zamenu ulja.

Ko zna kad je to poslednji put rađeno. 

1 hour ago, petarcirjanic said:

Oznake na ležajevima i raspored, možda nekome zatreba. Sutra jurim ležajeve pa bi ovo oko menjača trebalo da bude gotovo, ostaje još nešto da bi mehanički bio top. 

IMG_20231002_185024.jpg

Imas sva tri lezaja u Inter Carsu,  Timken prvi i treci isti sa spiska 2.732rsd po komadu ,drugi 3.453rsd .Ovo su pune cene.

Edited by simonen

Kod mog primerka zvižduće menjač u 2. i 3. , ali sem toga radi valjano, pa ne bih da ga čačkam.
Mada, bliži se tih famoznih 200K na satu, možda ne bi bilo zgoreg odraditi preventivno makar zamenu ulja.
Ko zna kad je to poslednji put rađeno. 
Pa sta cekas bre, da ih skupljas na ulici!? Promeni odmah ulje i sipaj aditiv , moozda malo pomogne :D

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

7 hours ago, MS PK said:

moozda malo pomogne :D

Ma isto se čuje kao i kad sam ga uzeo onomad, a prešao je više od 25K od tada.

Iskreno, ne verujem da će mu biti nešto, bar ne u skorije vreme.

Al' nije neki trošak, zamenićemo. ;)

9 hours ago, simonen said:

Imas sva tri lezaja u Inter Carsu,  Timken prvi i treci isti sa spiska 2.732rsd po komadu ,drugi 3.453rsd .Ovo su pune cene.

Juče zvao astrid čisto informativno cena je oko 2000 din po komadu - timken. Ostaje još da okrenem par telefona pa kad kupim javljam cenu. 

Ma isto se čuje kao i kad sam ga uzeo onomad, a prešao je više od 25K od tada.
Iskreno, ne verujem da će mu biti nešto, bar ne u skorije vreme.
Al' nije neki trošak, zamenićemo.

Stani u red! Pero jel da da sam se ja prvi javio?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk