Jump to content
Goran
Axic

Black Delta 1.6 Multijet 120ks Argento

Recommended Posts

Lepo ja rekoh u kom zecu lezi grm.

Sad se lepo vrati i izvini se co'eku :D

U toj dimenziji, top guma je oko 100 evrica. Pa nanize, a izbor je bas veliki.

1 hour ago, knezevic76 said:

A što je najjače, malolas sam lika u kemoimoexu ubeđivao da je 205/45/17 dimenzija, lik me gleda čudno, kao, koji to auto voziš... I ja ono izbedačen kako je loša ponuda u toj dimenziji emoji16.pngemoji16.pngemoji16.png

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ma kazes mu da vozis Grande Punta, nego nije postio zimus pa se malo raskrupnjao :)

Ove Riken u kemoimpexu su bile 6.450, DOT je 4323. Mislio sam da odem na drugo mesto pa trazim DOT iz 24-e ali nece ni ovako nista faliti. Juce presao 450km danas s njima, danas jos 250km i kolega @Ivan prosle su test, za sad zadovoljan. :D

1 hour ago, Axic said:

Juce presao 450km danas s njima, danas jos 250km i kolega @Ivan prosle su test, za sad zadovoljan. :D

Vidi se da si i ti sve matoriji. Do pre neku godinu, izuzetno uspesno si radio recenzije vec na pogled i pipanje guma u rafu. 

Edited by Ivan

Nije bilo vremena za opipavanje, samo montaza i pravac Kablar :D putnici zadovoljni

Aj nagazi ih tu negde oko 180km/h pa javi utiske.
Te riken vozi mij drugar na pežou karavanu, deluju ok, nisu bučne, al ne znam kako se ponašaju pri agresivnijoj vožnji.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

@knezevic76 jesam već i juče i danas na Milošu Velikom do 200-210 km/h doterao u par navrata. Bučnije je u autu svakako od otpora vazduha i malo većih obrtaja ali sad koliko su gume bučne ili nisu ne znam. Na 130km/h lagano kruziranje i rekao bih standardna buka.

Ako neko primeti razliku sa tipa 69 na 65 db onda svaka čast :D jer ja uz muziku primetim ništa. A za agresivniji ulazak u krivinu i slično Delta baš i nije, barem ne ova kao moja. Pre je za tu neku laganiju vožnju sa povremenim izduvavanjem na AP kad se ukaže prilika i gde je bezbedno. 

Edited by Axic

12 hours ago, Axic said:

ali sad koliko su gume bučne ili nisu ne znam

Ode ovaj forum definitivno u q***ac...

Kada bih ranije imao neku nedoumicu, bar sam sa sigurnoscu znao kome da se obratim za pravi odgovor.

Sta sada, kako dalje, koju posluku porati ?

Valjda to ide s godinama da slabije čujem i vidim :whistle:

Posle planinarenja i kratkog prolećnog odmora danas uhvatio vreme da ofarbam šrafove i kočiona klešta. 

Od opreme za rad hladno pivo (bez ovog ne počinjati), čelična četka, wurt-ov brake cleaner, sivi sprej koji trpi do 600 stepeni temperature, malo krep trake i toeto. 

IMG_20240407_124433.thumb.jpg.3b0f07c0ec043f772193ae938baf0334.jpg IMG_20240407_125050.thumb.jpg.89f618944b3b845cd060fba34438b11a.jpg

IMG_20240407_154047.thumb.jpg.47f0e2c44916b5fe5b23e76b72a8aa5c.jpg IMG_20240407_154055.thumb.jpg.d45d5123c7b547964bd3a37100ad5770.jpg

IMG_20240407_154228.thumb.jpg.08b245a268643a2cf7e47fde242f6904.jpg

Ostaje mi još u temi o potrošnji da napišem koju jer sam punog čepovao na izlazu iz R. Srpske na Mancom pumpi 56.16L stalo 9.274 din. 

Od tada prešao 625 km ka Zlatiboru i poseta prirodnom rezervatu Uvac, manastiru Mileševa, prosečna brzina 57km/h od toga u povratku Autoput Pakovraće -  Bg 130km/h po tempomatu, za sad je na pola rezervoar pa ćemo videti kad dođe do MIN koliko će to izdržati. 

Sa Zlatibora krenuo sa 4.6, sad je na 5.0 prosečna potrosnja. 

I jedna sa Uvca 

IMG_20240404_154343.thumb.jpg.5bf4e31c19cad755cd1dfb921e511b89.jpg

Edited by Axic

Kako si isao na Uvac, brodicem od Kokinog Broda ili sa druge strane ( put Ivanica - Sjenica)?

@ostoja sezona camaca kroz Uvac krece od 1. maja pa sam sa Zlatibora isao. Prvo do Nove Varosi posle Sjenica pa pre ulaza u grad levo za oba vidikovca Molitva i Ledeni vidikovac. Putevi su odlični, zanimljivi za voznju.

Do prvog vidikovca lagano do kraja asfalta i pesaka 5 minuta ali za drugi ima oko 2km peske osim ako imas neki dzip ili malo viši auto onda ces biti blize. 

I ja sam isao sa te strane jednom namenski, al nisam sa strane Kokinog broda (tj bio sam al nije bila sezona sto kazes), zato pitam.

Edit: nisam imao pojma koliki je Beloglavi sup dok se nismo slucajno isprestravili medjusobno pa je rasirio krila, ono je kao manji avion :)

Edited by ostoja

Na onom prvom vidikovcu Molitve ih nije bilo puno i nekako su bili daleko. Medjutim kad smo otišli prekoputa na drugi, 10 i vise ih je bilo na nebu a jeziv zvuk strujanja vazduha kad prolete iznad glave jos kao sto kazes raspon krila sigurno 3 metra. :D

Super je asfalt sad do Molitve. Ja sam Ladom isao pre 10-11 godina, ono je bilo mucenje za bilo koji zapadni auto koji nije bar krosover... makadam razlokan kisom, ljudi ostavljali kola usput pa isli peske. Sad bukvalno asfalt sve vreme, parking i 150m peske od parkinga i tu si. Doduse i ranije je bilo 150m i tu si, al samo ko ima vozilo (a ne auto)...

Inace, onaj deda ima odlican med.

Edit: ne verujte ruti koju vam da GMaps, nego pogledajte satelitski snimak. Poslace vas preko kamenjara jer mu fali nekih 500m puta u karti a koji se vidi na satelitu i onda vas vodi okolo raspadnutim makadamskim putem. Rucno odaberite zadnju tacku na asfaltnom putu koju vidite na satelitu, a onda samo pravo 500m...

Edited by ostoja

@ostoja nisam stigo za med da pitam a putevi su stvarno dobri, jesu uži ali nema saobraćaja pa uvek ima mesta da se mimiođe sa nekim ako naiđe u susret.