Daki 1 Posted May 29, 2010 (edited) Imam jedno zanimljivo pitanje, danas u toku voznje na cifri 131.030km (predjenih) poceo broj da mi trepce!!?!? Pali se gasi se kao light-show treptanje je trajalo doklegod sam vozio .. posle predjenih 35-40km sam stao posle opet upalim auto broj predjenih km ne trepce .. vozim tako posle na 131.123km pocne broj opet da trepce i treptao je dok nisam ugasio auto!!?!? Stigao sam kuci i upalim opet auto samo iz radoznalosti (stajao ugasen minut-dva) i broj ne trepce... ugasim, upalim opet posle minut opet broj ne trepce??? Da li je mozda neko imao slican "problem" i da li je to uopshte problem i zashto se to deshava?? Resetovan je komp kad je radjen servis i pishe da imam josh kilometara ohoho do servisa i ohoho dana, ne izbacuje nikakvu gresku na boardu i ne svetli nijedna lampica (osim one za upaljena svetla )... sta bi to moglo da bude? Edited November 22, 2022 by neshaoct update naslova Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1026 Posted May 29, 2010 Skidana kilometraza...nazalost... ko zna koliko ti je presao auto...mada,kakav ti je akumulator?Ovo nadjoh negde... Crkne/isprazni se akumulatorCacka oko kilometrazeProblemi sa CAN bus-om. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9692 Posted May 29, 2010 Baš to...čačkana kilometraža, ali od nekoga ko nije baš znao to najbolje da uradi.Examiner...pa pokušaj da se to sredi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Daki 1 Posted May 30, 2010 E pash ste me obradovali! Vise mi ni jednom nije trepnulo od onda a bio sam danas i juce ceo dan u kolima... Sta mislish pod tim " na examiner pa da se sredi"? Shta da se sredi?Cudno mi je samo i to shto sam vozio auto na proveru na dijagnostiku i tad su mi rekli da nije menjana kilometraza...Dijagnostiku je radio covek kom verujem .. ali ok kapiram da to ne moze uvek da se provali ....Hvala na odgovorima.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9692 Posted May 30, 2010 ...da se poveže na Examiner (zvanični dijagnostički alat za vozila Fiat grupacije), pa da se vidi može li se srediti, tj. dovesti u red kako više ne bi treperelo... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mladennis 0 Posted February 19, 2011 (edited) Da li mi neko moze pomoci da resim problem sa blinkanjem kilometraze na STILU? naime non stop trepka, mozda to i nije neki problem ali mi smeta po malo Edited February 19, 2011 by neshaoct moved post Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted February 19, 2011 idi kod nekog ko se bavi skidanjem kilometraze da ti pogleda to ako si iz BG onaj trzni centar ispod 11.aprila ili ti preko puta studenjaka zovu se nesto AP elektonik oni rade to Quote Share this post Link to post Share on other sites
kole 2 Posted February 19, 2011 Kilometraža nikad ne blinka sama od sebe. Moguće da je nešto naknadno nakačeno na CAN vezu što računar nije prihvatio, možda audio uređaj i li navigacija.U tom sličaju ili da se uređaj upari sa ECU preko dijagnostike li da se na CAN vezu igradi vremenski relej od 4s. U prve 4 sekunde paljenja ECU proverava CAN pa ako nađe nešto nepoznato blinka kilometraža. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mladennis 0 Posted February 19, 2011 Hm, moguce je da je zbog CD plejera koji nije fabricki vec je naknadno ubacen, moracu da proverim... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19942 Posted February 21, 2011 Da i ja dodam svoje iskustvo, kao potvrdu. Blinkanje kilometraze mi se za ove 4 godine dogodilo 2 puta:- pri instalaciji MF volana, dok smo povezivali uredjaje a pre dodavanja timer-a (kao sto je Kole rekao, neodgovarajuca konfiguracija na CAN magistralama)- kada mi je stari akumulator bio na izdisaju: pri prvom verglanju (zimi) bi kazaljke na tabli pale i povratile se, a kilometraza nastavila da blinka. Vec pri sledecem paljenju bi sve bilo normalno. Zamenom akumulatora je , naravno, "problem" resen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rax011 0 Posted March 9, 2011 Neka ti neko odradi proxy poravnanje!POzz Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted March 10, 2011 rax mora da se odradi proxy procedura preko dijagnostike Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 1732 Posted March 11, 2011 Pitanjce, šta je to proxy procedura, čemu služi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
nessx33 0 Posted March 11, 2011 ...da se poveže na Examiner (zvanični dijagnostički alat za vozila Fiat grupacije), pa da se vidi može li se srediti, tj. dovesti u red kako više ne bi treperelo... Ne mora da znaci da je menjana kilometraza, to se desavalo i na stilu kod prvog vlasnika, jednostavno, ugasi auto pa ga upali opet, prestace.Samo jos jedan od Stilovih problemcica sa elektronikom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ASLservis 0 Posted April 20, 2011 pozdrav,kako u naslovu stoji trepce mi kilometar sat...tj. predjeni kilometri se pale -gase.da li neko zna sta je posredi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted April 20, 2011 Treba da se uradi uskladjivanje konfiguracije vozila dijagnostikom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Noćni 0 Posted April 20, 2011 ja bih proverio akumulator.Imao je neko slicne probleme i obicno tako pocinje kada ti oslabi akumulator Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted April 20, 2011 Navedi i koji auto je u pitanju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9692 Posted April 20, 2011 1. Ne možeš da koristiš kao username naziv servisa, pošalji mi na PP novo display ime koje želiš da koristiš.2. Ako ne znaš šta je to PP ili kako da koristiš pretragu foruma, pogledaj ovde:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showforum=104 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skovisa 0 Posted February 29, 2012 Pozdrav svima,imao sam problema sa tablom,pa sam morao da je menjam i od kad sam zamenio kilometraza mi blinka, sta treba da se uradi da bi prestalo blinkanje?pozdrav jos jednom svima Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan83 0 Posted February 29, 2012 Skovisa to mora da ti odradi elektricar mora da predekodira sat ili preinstalira nisam siguran za strucan naziv operacije.To je pod uslovom ako si promenio sat Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 465 Posted February 29, 2012 treba uraditi proxy proceduru....ako si negde u blizini dodji....ne kosta nista.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stanag 0 Posted March 1, 2012 Da li ta proxy procedura vazi i za moj problem (blinka ceo displej)?pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skovisa 0 Posted March 5, 2012 Ok,kad budem otisao kod majstora javljam kako sam proso ...Hvala svima... pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 465 Posted March 5, 2012 Da imate isti problem... Quote Share this post Link to post Share on other sites