Jump to content
FAS Goran

HijackerNS

Members
  • Content Count

    67
  • Joined

  • Last visited

About HijackerNS

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 04/29/1985

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Bravo 1.9 mjet 16V emotion 2008.

Recent Profile Visitors

2335 profile views
  1. Vidi sa Goranom sa Altine. Ja sam 3 motorića sredio za 90 €. U svakom slučaju bi trebalo da bude povoljnije nego kod Saleta. Za brisače se slažem sa kolegama. Ja sam uzeo Bosch Aerotwin prednje 2013. kada sam kupio auto. Još uvek rade odlično. Bili su blizu 4.000 rsd.
  2. Ne znam zašto si se baš uhvatop za servisnu knjižicu? Kompletno stanje automobila možeš da proveriš kod iskusnog majstora i dijagnostičara, što je poželjno imao ili nemao servisnu istoriju. Ako misliš na zazor između volana i airbag-a, to je tako na svakom Bravu. I da jeste ispucan, ne verujem da bi se primetilo jer se samo ubaci nova jedinica airbag-a, koja bi legla isto kao i stara. Prednji branik deluje kao da je farban, a može biti i zadnji.
  3. Eksterijer je "Sport" paket opreme (dupli izduv, pragovi, hrom oko prozora, a ručke u boji karoserije), a unutra je "Emotion" paket opreme, kao i felne. Nisam viđao tu kombinaciju. Eksterijer deluje odlično, bar na slikama. Prodavac je škrt na kvalitetnim fotkama enterijera, namerno ili slučajno ne znam. Sudeći po raspoloživim fotkama enterijera, auto ne deluje da je na toj kilometraži, ali nemoj da te to brine. Ako ti se sviđa, sedi, provozaj, pregledaj, pretresi.
  4. Postaviću pitanje u tehničkom delu foruma, ali da se "pohvalim" i ovde. Zbog raspadanja klapne usisa, jedan mali deo je prošao kroz turbinu letos i morao sam da je remontujem jer ispuštala glasan zvuk kao policijska sirena, koji se povećavao sa brojem obrtaja. Posle remonta se nije čula, ali posle mesec dana se ponovo pojavio taj isti zvuk, doduše ne tako glasan. Skinuta je turbina i odneta na reklamaciju gde je utvrđeno da je osovina na jednom malom delu poplavela, što znači da je iz nekog razloga bila previsoka temperatura u tom delu. Zamenjena je osovina, pod garancijom i sada, posle mesec - dva se ponovo čuje. Ne glasno, ali se čuje. Značajno se ublaži zvuk kada se ugreje motor. Da napomenem da auto nije izgubio na performansama i ne dimi. Ulje je promenjeno i očišćen holender. Auto NIJE čipovan. Šta bi moglo biti uzrok tome?
  5. Rešen problem sa motorićima automatske klime. Na 3 motorića je bila polomljena plastika i sve je rešeno u servisu Goran u Zemunu, bez skidanja table.
  6. Uglavnom, koliko je meni poznato, zbog lima koji Bravo ima, a Stilo nema, na Bravu mali broj servisa može da reši problem motorića bez skidanja table. Osim za motorić recirkulacije, za čiju zamenu mora da se skida tabla. Ja sam rešio problem u servisu Goran u Zemunu. Na 3 motorića se samo plastika polomila i cela operacija je koštala 9.500 din. što i nije tako loše.
  7. Ako vidite ćerku sa mnom u kolima, slobodno pokušajte. U suprotnom...
  8. Da uradim mali update i da podelim svoje iskustvo, sigurno će značiti onima sa 1.9 Multijet 150 ks motorom. U međuvremenu stavljeni novi zadnji diskovi i pločice, TRW. Uz prošlogodišnju ATE prednju postavku, sada je to to. Kupljene 2 nove Goodyear F1 Eagle Assymetric 3 gume, a prošlogodišnje Michelin Primacy 3 prebačene nazad. Sad je to baš to Na trapovima je još uvek sve ok. Kupljena dva silen bloka za prednje viljuške, čekaju montažu E sad, biiip sa klapnama usisa... Odjednom, ali bukvalno odjednom je turbina počela da zavija. Zvuk pri davanju i otpuštanju gasa je bio kao da zavija sirena za uzbunu, samo ne toliko glasno. Turbina je skinuta i preda mnom je otvorena u turbo servisu gde je konstatovano da je nešto prošlo kroz turbinu i "obrijalo" jedan deo peraja turbine. Da se to nije desilo, turbina je mogla da radi još godinama... Nije čak ni mastila. Urađen je remont, ali nisam mogao da je stavim dok se ne utvrdi šta se tačno desilo, da se ne bi ponovilo. Summa summarum, posle kratkog mozganja, skinuta je usisna grana i imalo je šta da se vidi. Dve klapne su bile na mesttu, a dve su otpale. Jedna od njih je ostala zaglavljena u tom prostoru usisa, što se moglo videti, a druge nije bilo. Zbog toga smo majstor i ja odlučili da bi trebalo skinuti glavu i videti šta se dešava. Ta 4. klapna je upala u motor i raspala se. Sreća u nesreći je da nije napravila ozbiljnu štetu. Sitni komadići su se zaboli u glavu motora, oko ventila i nisu oštetili ventil. Glava sa pratećim elementima je odneta kod Cubija na evaluaciju i rekoše da je sve ok. Ravnanje glave se naravno podrazumeva kao obavezno kada se skida, tako da sam prošao sa najpovoljnijom varijantom. Pritom su promenjeni svi dihtunzi, očišćeno sve i svašta od senzora, zapušen EGR, očišćena usisna grana, mada nije bila nešto prljava, zamenjena vodena pumpa iako je veliki servis rađen pre 30.000 km (ne kupovati u KIT komercu jer je ovo druga koja je počela malo da pušta posle oko 30.000 km). Posle svega ovoga sam i ja uradio dijagnostiku u vožnji i "measured boost pressure" kriva lepo prati krivu "desired boost pressure", korekcija dizni je na 2 od 0,1 do 0,2 što je super. Na druge dve je od 1 do 1,2 što je ok (sad da li je minus ili plus, nisam obratio pažnju). Auto prosto leti i nema dima. Nikakvog. Savet za sve koji imaju 1.9 Multijet 16V - kakva god da mislite da vam je usisna grana tj. klapne usisa (ja sam mislio da nema šanse da mi se otkinu klapne), ili menjajte granu preventivno ili skinite klapne i zapušite rupe kod Cubija/napravite čepove, šta god. Može se lako desiti da ne budete imali sreće u velikoj nesreći, kao ja. Jeste da mi je sada auto u odličnom stanju, ali mogao sam proći samo sa preventivnim skidanjem klapni sa usisa za ukupno 130 € umesto xy €...
  9. Ne kažem da je ovde takav slučaj, ali koliko se samo prevara radilo na ovaj način... Brza pošta i plaćanje po prijemu pošiljke ili direktno kupiti. Sve ostalo...
  10. Htedoh da ti napišem da ne šmirglaš, ali sam se setio da si ti onaj koji je onako DOBRO odradio felne Dublje orebotine možeš i parcijalno da šmirglaš. Ja lično ne bih ceo auto šmirglao ako nije baš izgreban, a i pitanje je koja je debljina laka i da li je i kako je farban posle fabrike. Sivo srebrna je dosta zahvalna boja i ne vide se tragovi "stručnog" pranja i brisanja kao na tamnijim bojama. Dosta dobri rezultati se postižu sa pastama različitih granulacija, upravo onako kako si i opisao. Ja preferiram 3M, a od Meguiar's-a sam koristio samo G10 i odlična je. E sad, ako želiš da se otarasiš i narandžine kore i da ti auto bude kao za takmičenje, onda OK Proces će da traje, ali će krajnji rezultat biti vredan truda. Takav trud bi idealno bilo zaštititi keramičnim nano sealant-om, što je dosta skupa varijanta. Povoljnija varijanta je Finish Kare 1000p hi-temp paste wax, na svaka 3-4 meseca. Pozajmio bih ti ga, da ga nisam negde zaturio/izgubio prilikom selidbe...
  11. Ja sam Alteu vozio 3 godine (dobio novu, službenu). 1.9 TDI je bio motor i po meni je to odličan automobil. Jedina mana mu je bila to što za 3 godine nisam mogao se namestim na poziciji vozača kako mi odgovara. Kako god okreneš, bolela su me leđa posle 20-ak minuta vožnje. U odnosu na Focus i Bravo, enterijer je malo hladan i nezanimljiv, osim obrtomera u sredini. Negde u međuvremenu sam kupio Alfu 147 i od tada privatno vozim samo Italijane 147, Stilo, 156 i od pre 2 i po godine Bravo. Provozao sam više generacija Focusa i Focusa C-Max i oduševio sam se voznim karakteristikama. Preciznost volana, ležanje u krivinama... Sedšta taman, ni tvrda ni meka. Materijali u kabini solidnog kvaliteta, ali diskutabilnog dizajna. U novijima ne znaš da li si u Fordu ili Hyundai/Kia automobilu. Po meni je Bravo u svom cenovnog rangu najbolji izbor. Auto (Emotion ili Sport oprema) izgleda... Uh I enterijer i eksterijer. Napravljen je veliki pomak unapred u pogledu kvaliteta materijala u unutrašnjosti, u odnosu na Stilo. Sedišta su tvrđa, ali udobna. Jedino je sedalni deo malo kraći, ali ne smeta. Multijet motori, a posebno 1.9 16V su, ako ne najbolji, onda sigurno među najboljima po dugotrajnosti i snazi. Jedino što zvuk na leru nije baš najuglađeniji. Jedina prednost Focusa u odnosu na Bravo su bolje vozne osobine. Ko je vozio oba, to ne može da porekne. I to je to.
  12. Idealna varijanta je Bravo sa svojim 1.9 Multijet 16V motorom i voznim karakteristikama Focusa... I motorićima automatske klime sa Focusa Ne videh nigde, koliki ti je budžet?
  13. Poštovani, Imam Fiat Bravo 1.9 Multijet 16V 2008. Hteo bih da uradim: Mali servis Čšćenje komplet usisne grane sa svim pratećim senzorima bez skidanja/zaglavljivanja swirl flaps-a Eventualno čišćenje intercooler-a Softversko isključivanje i fizičko blokiranje EGR-a Zamenu dva motorića klime (vozačeva strana duva ili vruće ili hladno i ne radi prebacivanje smera, zaglavio sam ga da duva gore) I opštu provera stanja automobila S obzirom da sam iz Novog Sada i ne bih da radim sve ovo na više mesta u više navrata, zanima me da li možete da uradite sve intervencije kod Vas u servisu, koja bi bila cena i da li mogu sve intervencije da se odrade za jedan radni dan? Odgovor može i na pp, ako ne može ovde. Hvala.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...