Jump to content
FAS Goran
neshaoct

EU razmatra uvođenje jedinstvenih registarskih tablica

Recommended Posts

vauxhall%20astra%20gtc.jpg

 

Evropski parlament odlučivaće o tome da li sve članice EU treba da imaju registarske tablice iste boje i dizajna. Reč je o ublaženoj verziji ranijeg predloga koji je predviđao da tablice na automobilima širom EU imaju jedinstvene oznake. Standardizacija registarskih tablica u okviru EU deo je šireg paketa mera koje treba da olakšaju preregistraciju vozila u inostranstvu. Jedna od mera mogla bi da bude i uvođenje specijalne identifikacione oznake na svim ragistracijama vozila iz EU kako bi se sprečilo falsifikovanje tablica. To bi olakšalo i trgovinu automobilima u okviru zemalja članica EU, kao i evidenciju o kretanju vozila i njihovo praćenje pomoću posebnog softvera.

Smatra se da je Velika Britanija jedna od zemalja koje će najviše biti pogođena ako se novi zakon usvoji. Naime, vozači u ovoj zemlji, u kojoj je tradicija veoma važna u svakodnevnom životu, morali bi da se odreknu karakterističnih tablica i sistema oznaka koji je star više od jednog veka. Vladajuća Konzervativna partija u toj zemlji već se izjasnila protiv predloga, ali veruje se da je većina zemalja članica EU za njegovo usvajanje. U Britaniji se postavlja pitanje šta će biti sa specijalnim individualizovanim registarskim tablicama, od kojih njihova Agencija za izdavanje saobraćajnih i vozačkih dozvola godišnje zarađuje milione funti. 

 



Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako se drže tradicije pa to je neverovatno, oni sve ali sve rade po praksi, već učestalom načinu i neće to promeniti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Para nema, pare nisu problem. I nasa agencija za bezbednost u saobracaju zaradjuje milione funti a ni ne pravi tablice. :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

M....u im njihovu! Mesec dana sam cekao za potvrdu o homologaciji!!!! Mesec dana za jedan papir! Svaki put kad vidim neku njihovu reklamu na tvu, dreknem: Ja sam platio ovo, ma......cu vam!!!  :realmad:  Off je , ali me tako nerviraju! Da ii su jedan zivot sacuvali, bas se pitam???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo neka menjaju, da više ne gledamo tablice sa WČ, ĐX, YĆ i ostalim besmislenim oznakama sa slovima koja zajedno ne postoje u jednom PISMU. Apsolutni smo šampioni po količini gluposti koju možemo da smislimo a onda i da sprovedemo u delo, pa nek menjaju to što pre, ako treba opet 2 ili 4 hiljade da se daje, neka, daće narod, pre nego što će hleba jesti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebali su i kinesko pismo da ubace i dobili bi bar 3 500 000 dodatnih kombinacija. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa WČ, ĐX, YĆ i sl. su dobili dodatnih 200 000 kombinacija za tablice i time produzili uvodjenje cetvorifrenih kombinacija u registracije.

 

Mogli su i ćirilicu ubaciti onda, pa da imamo NS-555-ШW recimo. Ili gradove da su kombinovali, pa da imamo i BG i БГ и БG, što da ne. Dobili bi još 22 miliona kombinacija verovatno. U kom pismu postoje slova WYXQ i ŠĐŽĆČ zajedno? Neka nova abeceda? Sramota...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daleko smo mi od clanstva u EU. A nase se ionako menjaju na 7 god. Rok trajanja tako da smo mi ispred EU tablica svakako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bglion 

 

Nisi u pravu. Zar nisi čuo da ćemo sada ubrzano u EU? Sve to dođe začas pa i tablice već od nove godine ima da krenu :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...