Miki.Zvrk 22 Posted May 21, 2019 Zanima koji krovni noseći odgovaraju na gp 5v? Slika nosača , link, slika kako je kod vas .... 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 12986 Posted May 21, 2019 Malko je specifično jer moraš da paziš da ti se nosači ne naslanjaju na krov, jer će ulegnuti. Mora da ima oslonac na šini. A kofer koji hoćeš, samo na nosač pripazi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
rage_man 111 Posted May 21, 2019 Odgovaraju Cam-ovi, ja skoro uzeo bas za Grandea sa 5 vrata, nisu krs, dobija se uputstvo i atest tako da ih ne moras skidati na tehnickom. Ne znam da li smem ovde da postavim link od coveka sa KP od koga sam kupio? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 12986 Posted May 21, 2019 Možeš ako je od koristi drugim članovima 1 neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
rage_man 111 Posted May 21, 2019 (edited) Skroz korektan i posten covek https://www.kupujemprodajem.com//Automobili-Oprema/Krovni-nosaci-i-koferi/Krovni-nosaci-Thule-i-Cam-423052-oglas.htm Edited May 22, 2019 by neshaoct dodao printscreen 2 1 neshaoct, neshtry and hibi011 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pluto 448 Posted May 21, 2019 A cene kako se krecu za nosace i kofer? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 12986 Posted May 21, 2019 Mahom su 100eur+100eur.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rage_man 111 Posted May 21, 2019 Sa linka, krovni nosaci za GP 5v platio 6500 din, besplatna montaza i isporuka na podrucju Bgda 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Miki.Zvrk 22 Posted May 21, 2019 Hvala kolege forumasi @rage_man ukoliko stigneš postavi slike nosača. Verujem da bi bilo od znacaja Polako da prikupljamo informacije da znamo koliko će izaći putovanje, vredi li ići sa manjim autom i malom potrošnjom ili veći auto sa većom potrošnjom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hibi011 58 Posted May 23, 2019 On 5/21/2019 at 9:45 PM, rage_man said: krovni nosaci za GP 5v platio 6500 din, besplatna montaza i isporuka na podrucju Bgda Samo nosače si pazario? Verujem da je neki manji kofer slične cene? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rage_man 111 Posted May 23, 2019 Da, samo nosace, kofere mozete potraziti u RB Auto i Gumatic, cini mi se da su obe firme iz N.SadaSent from my SM-A520F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
rage_man 111 Posted May 23, 2019 Ostadoh duzan fotografijeCam TotusSent from my SM-A520F using Tapatalk 1 Miki.Zvrk reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Miki.Zvrk 22 Posted May 23, 2019 Hvala puno. Jel moraju da se skidaju, tj da li ih je "lako ukrasti" ? ( da znam d ali moram posle svake upotrebe da skidam ) :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
rage_man 111 Posted May 23, 2019 Ne moraju, mislim ja ih ne skidam, na prednjem nosacu na karoseriji postoji mesto za sigurnosni sraf i on se nalazi unutar ovog dela gde ulazi šapa , dok kod zadnjeg ta ureznica na karoseriji ne postoji, samo oznaceno mesto gde se pozicionira nosacSent from my SM-A520F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
wlad 2 Posted July 6, 2019 U RB Autu, 11000 najjevtiniji kofer. 320l. Po oglasima od 80 e pa na gore. Polovni. A nosači od 5500. Mislim da se više isplati, nego najam za 12 dana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Miki.Zvrk 22 Posted July 6, 2019 Kupio sam nov kofer u Ns-u 12000 rsd A za nosač imam neke ponude al od 3500 do 7000 rsd. (Novi) ne znam marke Polovan 80Eura (thule) Quote Share this post Link to post Share on other sites
rage_man 111 Posted July 6, 2019 U RB autu su valjda neki nemacki koji trpe do 70kg, Cam-ovi su do 50kg i skuplji su, ja sam se ipak odlucio za Cam jer mi se cini da su kvalitetnije odradjeniSent from my SM-A520F using Tapatalk 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
virke 72 Posted May 8, 2022 Ima li novih iskustva sa krovnim nosacima i koferima? Da su CAM nosaci i koferi i dalje bestbuy? Moze li neki savet na sta da se obrati paznja kad kupujes? Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 303 Posted May 8, 2022 Imao sam ovakve CAM sa slike a i skuplju CAM varijantu Sipke su izradjene od tankog celika i podlozne su rdjanju kao i same sape tj gde god se pri montazi ili demontazi osteti plastifikacija tu pocinje da rdja vrlo brzo Sama montaza i demontaza nije komplikovana ali oduzima vreme i svaki put se osteti plastifikacija Nemaju mogucnost zakljucavanja, svako sa kljucem 10 moze lako da ih skine Nosivost im je upitna vrlo brzo su se pokrivilie sipke mada i ja znam da natovarim Bolje su se pokazali nosaci iz Lidla ima ih kolega sa ALU sipkama mada je tu pitanje da li postoje za tvoj auto Neprikosnoveni pobedik je THULE sipke jake dobro plastificirane teret ne moze da ih osteti sape se zakljucavaju i bez ikakvog alata montiraju i demontiraju Imati u vidu da i sami nosaci povecavaju potrosnju goriva i stvaraju dosta buke pri malo vecim brzinama dok sa koferom se sve to znacajno povecava 1 virke reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3795 Posted May 8, 2022 @virkeNije GP al mogu da pomognem. Gledao sam krovne kofere za Bravo i dosao do zakljucka da, pored Thule-ta kao najskuplje opcije, uopste nisu losi Menabo Mania, Maraton i Magic (300-400 L, zavisno od modela). Uslov mi je bio neki pouzdan proizvodjac i dobra aerodinamika. Na KP ih imas solidno, nisu skupi kao u radnji a neki daju garanciju 3- 5g (mislim da zacisi od boje i nosivosti) sto je i vise nego dobro. Mania i Magic imaju nosivost do 75kg dok vecina ima max opterecenje do 50 kg pa i to imaj u vidu. Sto se tice krovnih nosaca, CAM Thotus (npr za Brava) sam vidjao i ruzni su ko djavo i kockasti skroz, da li piste zakljuci sam. Wingbar 127mm sa sapama Thule komplet na KP je 200e. Konkretni kofer koji sam razmatrao: Magic 320 Mania Sto se tice nosaca, vidi kod ovih na KP sto prodaju nosace za razna vozila, prave kombinacije od delova (npr za brava je specificna sapa-nosac). 1 virke reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5576 Posted May 9, 2022 Ja imam https://gumatic.com/prodavnica/auto-oprema/krovni-kofer-hakr-magic-400-hv2400/ Skroz je dobar kofer, ima obostrano otvaranje. Kada sam gledao, uslov je bio da mogu da stanu kolica+kofer ili 2 kofera po duzini. Samo ovaj je ispunjavao te uslove. Menabo je svaki bio uzi, CAM je dovoljno sirok ali ne mogu 2 kofera da stanu, i tako... Meni je i onaj broj manji ispunjavao uslove, ali nije mogao da se montira na deltu jer nije podrzavao razmak sipki kako je na delti Sto se potrosnje tice, otisla je i cak 2.5l gore 1 virke reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Šajbi 42 Posted May 9, 2022 19 hours ago, virke said: Moze li neki savet na sta da se obrati paznja kad kupujes? Pored veličine kofera, odnosno njegove zapremine, koja ti je jedan od odlučujućih parametara pri izboru, moj savet ti je da odabereš aluminijumske nosače i izbegneš pojavu rđe kod čeličnih. Kao što su i ostali već napisali, očekuj povećanu potrošnju goriva, u mom slučaju ne tako drastičnu kao kod kolege (oko dodatnih 1 l na 100 km) i pištanje, odnosno buku od vetra, koja kod mene počinje da se javlja negde između 110 i 120 km/h, u zavisnosti od vetra. Još jedna napomena ti je da je, prema preporukama proizvođača, barem u slučaju mog proizvođača, brzina vožnje ograničena na 130 km/h kada si ekipiran krovnim koferom. 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 303 Posted May 9, 2022 Buka se javlja vec pri 50kmh ako su sipke kvadratnog oblika mada i ovalne nisu mnogo bolje Povecanje potrosnje u gradskoj voznji je neprimetno ali auto koji je trosio 7 litara po auto putu sa tri bicikla na krovu skocio na 10 litara, jeste bicikli su najmanje aerodinamicni sa krovnim koferom bi to bilo manje sigurno Evo danas moja panda sa thule nosacima prenela 4 krovna prozora svaki tezine preko 30 kg bez ikakvih problema Quote Share this post Link to post Share on other sites
virke 72 Posted May 11, 2022 (edited) S obzirom da gepek maltene nemam mislio sam da uzmem ovako nesto https://gumatic.com/prodavnica/auto-oprema/krovni-koferi-sport-431/ taj ima da se nadje za oko 17k I neke nosace polovne ili neke CAM nove (naleteo sam na neke polovne za 35e ali nemam pojma koja je marka) U principu sam ogranicen budzetom i kofer bi koristio MOZDA jednom godisnje tako da ne bih da bacam novac koji ionako nemam U sustini imam u planu odlazak na more pa mi zato treba kofer Edited May 11, 2022 by virke Quote Share this post Link to post Share on other sites