Jump to content
FAS Goran
neshaoct

''Beograd put'' - ''Putevi Beograda''

Recommended Posts

Nije ista firma. :D Nisam ni znao da postoji ovo drugo Javno Preduzeće...ali faktički od ove godine - postoji. :D 

 

>>> Beograd put

Datum osnivanja: 18.3.1960. godine

Matični broj: 07023332

Adresa: Dragoslava Srejovića 8a, 11060 Beograd

Telefon (centrala): +381 (11) 2763-966

Faks: +381 (11) 3302-805

Email: info@beogradput.com

 

>>> Putevi Beograda

Datum osnivanja: 16.6.2017. godine, 08.02.2018. uplaćen osnivački kapital.

Matični broj: 21297739

Adresa preduzeća: 27. marta 43-45
Adresa za prijem pošte: Masarikova 5
Telefon: +381 (11) 3061-686
Email: info@putevibeograda.rs

 

Neee...nije to što ste možda pomislili, ova druga firma ne radi isto što i prva, ne služi za uhlebljenje...neeee...nikako.

Ovoj drugoj firmi se javljate npr. ukoliko negde u Beogradu udarite u rupu i tom prilikom iscepate gumu i/ili oštetite (uništite) felnu. Dakle, više ''Beograd put'' nema veze sa tim, nego ''Putevi Beograda''.

 

Ali, da bi nama, građanima bilo bolje, da bi nam brže, jače i efikasnije npr. isplaćivali štete, nisu napravili samo novo odeljenje u ''Beograd putu'' koje bi se bavilo rešavanjem odštetnih zahteva, jer...novo odeljenje...to je nekako malo, to su dva kompjutera i maksimalno 5 ljudi...sporo bi oni radili. :D 

Zato, 'ebeš dve (ili možda čak jednu) kancelarije sa dva kompjutera i 4 ljudi (2 u prvoj, 2 u drugoj smeni), nego lepo, a da bi nama građanima bilo bolje, osnovali još jedno ceeeeelo Javno Preduzeće.

 

Naravno, kad već plaća narod, zašto da ima samo par službenika koji bi se gurali u dve kancelarije (ili možda čak u jednoj) i radili posao...kad taj isti posao može da radi celo novo preduzeće, na čelu sa direktorom Slavišom Živkovićem. Ali, tupavo je da firma ima samo direktora, eh jaka firma koja ima samo direktora...ipak oni treba da rade brže, jače, bolje...ooooovaj, efikasnije...pa zato imaju i Nadzorni odbor sa predsednikom tog odbora Radomirom Kostadinovićem na čelu. Naravno...nadzorni odbor ne može da ima samo predsednika, mora da ima barem još jednog člana...pa su tako uhlebil...ooovaj zaposlili i Vladimira Milojevića kao člana Nadzornog odbora. I naravno...kakva je to firma bez npr. saradnika, sekretarica, vozača...i tako doguraše do 25 zaposlenih do kraja 2017. godine. A, faktički tek punom snagom rade od ove godine, pa ćemo videti koji je broj zaposlenih bio 2018. godine. 

 

Dobro im ide za sada:

- Poslovni prihodi: 14.407.184 €

- Neto dobitak: 289.079 €

- Troškovi zarada, naknada zarada i ostali lični rashodi: 248.234 evra (faktički za manje od pola 2017. godine jer su osnovani polovinom Juna 2017.)

Ae da kažemo da su prvu platu isplatili za Jul 2017. godine...dakle za 6 plata u 2017. godini ukupno 248.234 evra / 25 zaposlenih = 9.929 evra prosečno po zaposlenom za svih 6 plata ukupno, odnosno:

9.929 / 6 = 1.654 evra mesečne plate prosečno po jednom zaposlenom. 

Ozbiljna firma...neće oni to da isplaćuju neke minimalnce, ili nivo prosečne plate...ili 2 puta više od prosečne plate...jer ipak su oni Javno Preduzeće, a 'ebeš javno preduzeće gde plate nisu barem 1.000 evra :D ionako te pare ne moraju da se prvo zarade, nego se samo uzmu iz budžeta, uzmu se od građana koji rade barem 3 meseca za tu istu platu...k'o što je red. 

 

Ali dobro...barem su postavili sigurno kvalitetne kadrove kad ih već toliko plaćamo...ono kvalitet mora da košta, jbg-a. Ko je npr. direktor ovog javnog preduzeća Slaviša Živković, star 39 godina...gde je radio do sada, koje iskustvo ima?

Bio je vlasnik preduzeća La Trans Union d.o.o. Lazarevac
Matični broj: 20226951
Mesto: Lazarevac
APR Status: Obrisan

Promet u 2009. godini: 12.636€
Profit u 2009. godini: 439€
Funkcija: Vlasnik, Likvidacioni upravnik

 

Malo je nešto raduckalo te godine sa 2 zaposlena, i onda je ugašeno.

Bolje se ipak živi, ali i više radi, u JKP za Komunalnu privredu Lazarevac, gde je bio predsednik nadzornog odbora do 04.2017. godine. Odatle je onda imenovan u pomenuto novo JP Putevi Beograda, prvo kao v.d. direktora, a od Januara 2018. godine kao direktor. Potpuno je ok da čovek koji je raspolagao sa parama dovoljnim za kupovinu jednog solidnog polovnog auta, sada raspolaže sa desetinama miliona evra godišnje...ono, ima čovek iskustva u radu sa tolikim novcem.

 

I taaaaaaako... :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta se cudite, od ortaka cale koji je nacelnik pravne sluzbe u jednoj bolnici u Bg-u, privatno se druzi sa muzem Zorane Mihajlovic a naravno i sa njom. E sad posto su dobri drugari Zorka je otvorila firmu gde je on fiktivni direktor i ima 1500e mesecno "platu".

Da stvar bude jos jaca on se time hvalio, bez trunke blama. 'ebe mu se :D

Samo jedan zaposleni i to je on. Onaj gore mucenik iz Lazarevca je bar imao 2 zaposlena :D:D

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, MS PK said:

Sta je bre Neso, iseko si gumu, iskrivio felnu, raste ti kutnjak, sta? emoji3.png

Ih, da jesam...velika felna, plus velika guma sa sve računom da je kupljena pre manje od 6 meseci...naplatio bi za još jedan set. :D Nisam, nego je jedan čovek iz Kluba imao tu okolnost, pa kad mi vraćao ćopavac od Stila prošlog vikenda ispričao da sad ima novo preduzeće za to...pa sam se tako zainteresovao da malo pogledam podatke, brojeve i onda okačim šta to rade. B)

 

3 hours ago, Stilisa said:

Neso, eto nove vesti u Blicu za neki dan. :)

Suuuuumnjam da će biti, sve mi se čini da se po drugačijim ''nalozima'' ide u te najveće medije... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...