Jump to content
Goran
bojan dim.

Biciklizam

Recommended Posts

Ajmo ovako - lutaš i srljaš u grešku. Uhvatio si se cene, a nisi definisao šta hoćeš.

Prvo definiši koju vrstu bicikla želiš, s kojim kvalitetom opreme, nov ili polovan, koja ti veličina treba pa onda  da tražimo.

Ima na ciklo berzi dobrih tema o kupovini pa odvoj dan ili dva i edukuj se malo.

Ja hoću da pomognem koliko znam i najlakše mi je da ti kažem kupi odličan je, jer ne dajem ja pare, ali neću to da radim. Trudim se da pomognem kao da ja kupujem.

Scott koji si linkovao je đubre kao i ostali tog kvaliteta opreme. Pristojam MTB, a Scott je MTB mora da ima disk kočnice. Ne zato što tebi trebaju ili ne, nego zato što je to standard. Bicikl kao i svaki drugi tehnički sistem je kvalitetan onoliko koliko je dobra najslabija karika, a V-brakes nemaju šta da traže na MTB-u. Nemoj da te zavara to što piše Scott ili Cannondale. Ni oni nisu gadljivi na pare i kupuju ramove na kilo u Kini i prodaju ovo što si linkovao.

Šaranče je bio tvrdoglav pa nek nepiše šta je sve zamenio za ovih par meseci.

Da sam na tvom mestu najjeftinija varijanta bi bio Trekking ram sa 3x9 pogonom i najmanje deore opremom. Polovan naravno, za reda veličine 300€. Siguran sam da bi tako nešto bilo neuporedivo kvalitetnije od ovih novih krševa.

Kao sto rekoh pre par dana, a na prethodnoj stranici, resio sam da se zbog raznih problema oslobodim capriolo roadstera i da se u zameni staro za novo, tj u ovom slucaju novo za staro SPECIJALIZUJEM. U piatanju je model SIRRUS sa sledecom opremom: Shimano 105 zadnji menjac (9-ofaz),Shimano Deore pogon,Shimano Ultegra sifteri,Shimano srednji menjac i pedale, Avid V-brake kocnice,Mavic CXP 22 tockovi . Specialized glave, rogovi, lula, volan, igle, ergonomski gripovi, FACT carbon prednja i zadnja vila, Schwalbe gume.

WP_20140813_003.jpg

WP_20140813_004.jpg

Dobro došao u svet plastike. :laughing:

Ako ikad budeš hteo da budžiš mehaniku i prelaziš na desetofaz juri MTB komponente. Ni slučajno drumske.

Znam ja kako to ide. Nemoj da kažeš da te nisam upozorio. :harhar:

Lep je bicikl. Ne bi me začudilo da imaš malu frku od karbona na početku. 

Koji je model guma? Ne mogu da pročitam, mada bih ja svakako prešao na slik.

Nemam pojma koji je model, pogledacu sutra. A sto me pitas to za karbon, mislis zbog pucanja, jesi li imao nekih losih iskustava?Moram ti priznati da mi nije svejedno

Nisam imao loših iskustava. Na kraj sam sve živo zamenio za karbon osim lule.

Kad sam kupio bicikl bio sam u paranoji. Kako vidim rupicu ili kamenčić oblije me hladan znoj. Posle par vožnji sam oguglao.

Šanse da karbon pukne u normalnoj eksploataciji su minimalne, ali zato voli da puca pri netipičnim udarcima. Npr padne ti bicikl i udari bočno i pukne. Ja sam i dalje u paranoji da mi ne padne kad ga negde ostavim, mada sam pao dva puta u vožnji i ništa mu nije bilo.

Jednom sam nešto sređivao i ostao na stalku u dnevnoj sobi. Dete ga oborilo tako da je prednja viljuška udarila direkt o oštru ivicu troseda. Nisam bio živ.

Naravno da je razlika neverovatna.  Ako promeniš gume za neke slik dobićeš još bar 5km/h.

Menjao sam sve i svašta, igrao se i glupirao, ubedljivo najveću pormenu su napravile gume. Ja sam prešao sa jednih slik na druge, drastično lakše i nisam mogao da prepoznam bicikl.

To mi prica jedan ortak, ubeđuje me da kupim neke ćelave schwalbe kojak, skupe ko đavo

Koliko vidim ti imaš 28" točkove i Kojak ćeš teško naći. Koliko znam prestali su da ih prave u tom prečniku. Prave ih samo za 26". Ako nađeš kupi. Nisam ih vozio, al nisam čuo da je iko imao loše iskustvo sa njima. Svi ih hvale.

Ja vozim Schwalbe Ultremo ZX 700x28C i oduševljen sam. Jeste skupa guma, ali je vrhunska višenamenska guma sa pristojnim stepenom zaštite, jako laka i jako brza.

Igrao sam se sa skidanjem kilaže i jedino gde sam stvarno osetio benefit su gume, tako da ako daješ veće pare za gume onda ubaci težinu kao jedan od bitnijih faktora u izboru.

Ja sam na MTB umesto kramponki stavio slik gume i osetio sam razliku u ubrzanju ali i konačnoj maksimalnoj brzini :unworthy:  - a u pitanju je Capriolo Passat star deset godina na kojem ništa nikada nije menjano (osim pakni). Mogu misliti koliku promenu učine slik gume na nekom ozbiljnijem biciklu.

Pročitah temu i imam samo da kažem svaka čast momci! Svaka čast Bojane na kilometražama koje prelaziš!!

Ma zezale su me vremenske neprilike, a i nedostatak vremena, bilo bi to jos i vise. Svaki slobodan trenutak provedem na dva tocka. Do sada sam negde od marta meseca ubio preko 3000km

Ovo leto je užasno za biciklizam. Ili su pljuskovi ili pakao, a vlaga uništava sve vreme. Više sam vozio tokom proleća nego tokom leta.

Da zakljucimo! Jucerasnjom voznjom verovatno zavrsena ovogodisnja sezona voznje bajsa. :cry:  Godina je bila poprilicno losa za ovaj vid rekreacije. Ceste kise, vetrovi, poplave,... nisu dozvoljavali da se leto iskoristi maksimalno. Predjeno je oko 4500 km na dva bajsa. Sezona pocela sa Capriolo roadsterom, zavrsena sa mnogo kvalitenijim Specialized sirrusom. Ovih dana pocinje sezona voznje sobnog bajsa :crybaby:

Bojane, 

Svaka cast na kilometrazi :)

Da se pohvalim, ponovio sam se i ja.

http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Oprema/Trena%C5%BEeri%20(sobni)/5039/

i

https://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=9621;page=5;menu=1400,1420,1422;mid=199

Pratim na kompu brzinu, kadencu i puls a treninge radim po trainerroad.com.

Ima da izuvam na prolece kad izadjem napolje  :guitar:

Ne razumem se u ovu tematiku ali mislim da od ovoga ne može mnogo dalje...!

Full carbon! Sveeee...ram, viljuške, točkovi, volan, sedište......ukupno oko 7kg. Kaže poznanik pedale mogu neke lakše i tad će biti oko 6,5kg

Samo ram košta 4500eura sa ovim ostalim oko 8000 prenosim kako mi je rečeno, ako lažu mene i ja lažem Vas!

3b742615f77245b699deac6fbf013d08.jpgad8c164ff1aecd990f4f12e730c5718a.jpg85c88df501ea182173e49f711467b362.jpg0b41e094387ba8b29d53e44745c44880.jpg