Jump to content
Goran
bojan dim.

Biciklizam

Recommended Posts

Kaseta ide s desne strane, a zatvarači točkova s leve. Dakle crvena je smer rotacije.

Ma to znam i tockove sam namontirao, nego pitam za smer sare na gumi, posto je usmerena sara. Ovako kako sad stoji izgleda kao da se gume okrecu u kontra smeru.?

Sent from my LT25i using Tapatalk 2

Photo_0306.jpg

evo ovo je moje sokocalo,juce sam ga malo sredio,al treba jos dosta stvari da se sredi i namesti,danas prvi put malo vise provozao i presao oko 18 km

dobro polako namestices,samo sto ja nisam imao volje da sredjujem moje biciklo i kupim novo.

izvuci mu to sediste nekako je nisko ili si ti nizak 

ma ovom bajsu ima 18 godina,a mozda cu malo da dignem sediste,al sam ram je velik,a i ja sam visok 170 :laughing:

komplet treba da zamenim prednji menjac,al i sajlu i buzir njen,a i sve da se nasteluje,a dosta toga je menjano tokom godina

juce sam ofarbao prednju felnu u crnu sto se i vidi,dobro izgleda

a za novi bajs videcu,ove godine nikako,mozda sledece

auu pa dobro ima mu lepo godina.

sa tom visinom ti mozda i odgovara ta visina sedista.

ima ti sajli i menjaca po pijacama nisu skupi.

po meni gledaj te scout ja sam uzeo jedan dosta su jeftiniji od ostalih a dobri su sa kvalitetom.

i ne treba ti dupli disk,ja imam napred disk a pozadi v brake i mnogo bolje koci v brake.kod scouta bar ovom sto sam ja uzeo su losijeg kvaliteta diskovi i brzo ce se iskriviti.i gledaj da se ne zeznes sa velicinom bajsa.

ja sam imao capriolo varanus 21 inc ali sam ga prodao jer mi je bio dugacak a sad bih gledao L velicinu ,ja uglavnom vozim po asfaltu tako da mi disk i ne igra neku ulogu.malo mi je bitnije da menjaci precizno rade.A ove pojedine imaju  shimano alivio,altus,acera menjace zadnje te tu ne znam tacno koji je bolji.Na varanusu je zadnji bio neki model tx 35 i on je bio bas kilav i kad se nasteluje brzo je se rastelovavao pa bih zbog toga uzeo sa boljim menjacem

WP_20140523_001_1.jpg

Moja masina! Stara kao biblija ali odlicno sluzi! kada god mogu provozam jedan krug od 20 ak kilometara.

Sigurna 100%! Kada idem na kupanje sjurim se niz nizbrdicu sigurno preko 80 na sat a asfalt katastrofa. Bajk vibrira kao blesav ali nema problema. Inače pad na tom mestu bi bio katastrofalan.

u pa pazi se uzane su ti gume a i tanke pogresan udarac u rupu i puca guma,a pri toj brzini bi se lepo proveo.

Evo zanimljivog teksta o tipovima bicikla.

http://www.serbiaoutdoor.com/akcije%20i%20tekstovi/tekstovi/vodic.html

Ovo vreme je uzasno, uzeleo sam se bicikla ali nikako da odvozam neku turu. Kako zavrsim sa poslom krene kisa da pada. Kupio sam kacigu pre par dana, scott 4500 din pa cu malo lakse da se sjurujem iz Sremcice u Zeleznik :D

Danas bio idealan dan za bicikliranje. Oborio sam sopstveni rekord. Tura Palanka-Topola-Mladenovac-Palanka. Predjeno skoro 84km, za nesto manje od tri i po sata sa par kracih pauza zbog sipanja "goriva" i praznjenja "rezevoara"

WP_20140622_002.jpg

Bravo lepa je to kilometraza.

Samo sto je danas bilo mnogo vrucina

mora da si isao u popodnevnim casovima

Svaka cast!! bas sam ukucao u maps - kolima bi trebalo 02:06 bez pauza! :clap:  :respect:

Koliko ti je trebalo efektivno voznje?

Pauze su bile kratke, po par minuta. Efektivno nesto vise od 3 sata. Ova aplikacija mi ne meri vreme voznje, ali imas prosecnu brzinu od 24,5km/h, pa moze da se izracuna i tacno. To autom ide dosta brze od tih dva sata i kusur, jer je to po ogranicenjima, a mahom su naseljena mesta

Mene je ove godine par puta uhvatila kisa na putu. Nema opasnosti da od kise bilo sta zarđa,ali trebao bi lanac necim da podmazes, makar VD sprejom koji neki ne preporucuju, jer privlaci prasinu kao magnet. Ja sam kupio specijalno ulje bas za podmazivanje lanaca