Jump to content
FAS Goran
neshaoct

U pripremi novi modeli Alfa Romea

Recommended Posts

99509-alfa%20166.jpg
 
Ponuda Alfa Romea trenutno obuhvata tri modela (MiTo, Giulietta i 4C), ali prvi čovek Fiat grupacije Sergio Marchionne već neko vreme najavljuje nove modele ove marke.
U prvoj polovini ove godine Alfa je (konačno) predstavila serijski 4C kao i obnovljeni MiTo modelske godine 2014, ali to je tek početak modelske ofanzive ove marke za koju Marchionne najavljuje da će 2016. godine povećati prodaju na oko 300.000 automobila godišnje (2012. je inače prodato samo 110.000 komada). Kako bi postigli taj ambiciozni cilj prodaje, Alfa Romeo se konačno vraća i na američko tržište, uz naravno nove modele koji će pojaviti u naredne tri godine.
 
Jedan od noviteta je i naslednik nekadašnje Alfe 166 (na prvom renderu) čiji dolazak se najavljuje za septembar 2014. godine i Salon automobila u Parizu. Ova velika Alfa će koristiti tehničku bazu nedavno predstavljenog Maseratija Ghibli, a od motora se pominju benzinski 3.0 litarski V6 biturbo sa 330KS i 410KS, kao i V6 turbo-dizel sa 275 konja. U ponudi će biti verzije sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka.
Sledi nova Giulia, zamena za Alfu 159 koja se najavljuje već duže vreme. Ako sve bude išlo po planu, Giulia se može očekivati na Salonu u Ženevi, u martu 2015. godine, i to u prvo kao sedan.
 
99510-alfa%20giulia%2011.jpg
 
Tokom 2016. godine paletu će dopuniti i Giulia Sport Wagon, a najsnažniji motor u ponudi Giulie bi trebalo da bude V6 biturbo sa 330KS.
2015. godine stiže i prvi SUV model, i to na bazi Jeepa Cherokeeja. Radi se o vozilu dužine oko 460 cm koje će biti dostupno sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka.
 
99513-alfa%20suv.jpg
 
Što se motora tiče, između ostalog će se nuditi turbo benzinci sa 120KS i 170KS, kao i dizelaši sa 140kS i 170KS. Kasnije bi takođe mogla se se pojavi i varijanta sa hibridnim pogonom. Pominje se i veći Alfin SUV, i to na bazi Jeepa Grand Cherokee, ali informacije o tome tek slede. Alfa Romeo će svoju ponudu obogatiti i Spiderom, koji se razvija u saradnji sa japanskom Mazdom.
 
99512-alfa%20spider%2011.jpg
 
Novi Spider se očekuje sredinom 2015. godine, a imaće zadnji pogon. Takođe, govori se i o Coupe verziji odnosno o novoj Alfi GTV.
 
alfa%20gtv.jpg
 
I na kraju, ponovo se govori i o Spider verziji Alfe 4C koja je ove godine promovisana kao Coupe. 
 
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dosta puta su oni ovako ili slično najavljivali, pa ništa do sada...

Ali ok, da će imati pogodne platforme (na kojima je lako onda štancovati Fiat/Lancia/Alfa modele) u narednom periodu imaće...za razliku od ovako sličnih najava od pre par godina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadam se samo da naslednik 159 neće izgledati kao na onoj slici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alfa%20romeo%20alfetta%2033.jpg

 

Kao što Vam je poznato, ponuda Alfa Romea trenutno obuhvata samo tri modela (MiTo, Giulietta i 4C), ali iz ove marke u vlasništvu italijanskog Fiata već duže vreme najavljuju nove modele.

U prvoj polovini ove godine Alfa je konačno predstavila serijski 4C kao i obnovljeni MiTo modelske godine 2014, ali to je tek početak modelske ofanzive ove marke za koju veliki šef Marchionne najavljuje da će 2016. godine povećati prodaju na oko 300.000 automobila godišnje (2012. je prodato samo 110.000 komada).

 

Kako bi postigli taj ambiciozni cilj prodaje, Alfa Romeo se konačno vraća i na američko tržište, uz naravno nove modele koji će pojaviti u naredne tri godine. Ono što privlači pažnju je najava "uzbudljivog dizajna", "odličnog kvaliteta" i povraka na zadnji pogon, a sve to kako bi Alfa Romeo mogao da konkuriše nemačkim premium brenovima, pre svega BMW-u. Jedan od noviteta je i Alfetta, budući rival BMW-u serije 5, koja će biti ponuđena u verziji limuzine i karavana, i to sa zadnjim pogonom (s tim što treba očekivati i opcioni pogon na sva četiri točka).

 

alfa%20alfetta%20sw.jpg

 

Ponuda motora u novoj Alfetti će se kretati od dizelaša sa 170KS pa do šestocilindričnog benzinca sa 400KS, dok će cene ovog modela verovatno startovati od oko 40.000 evra.

 

alfa%20romeo%20alfetta%2034.jpg

 

Sledi i nova Giulia (takođe sa zadnjim pogonom), zamena za Alfu 159 koja se najavljuje već duže vreme. Po ranijim najavama, Giulia (kao rival BMW-u serije 3) se može očekivati na Salonu u Ženevi u martu 2015. godine, i to prvo kao sedan, dok će tokom 2016. godine paletu dopuniti i Giulia Sport Wagon.

 

http://auto.blog.rs/blog/auto/top-secret/2013/07/18/alfa-romeo-alfetta-protiv-bmw-a'>preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tokom svoje bogate istorije Alfa je predstavila mnoge uzudljive modele, posebno limuzine. Ipak, modeli koji se danas nalaze u ponudi ne predstavljaju istoriju fabrike na najbolji način.

 

3601087051ea6db57f380981754662_v4_big.jp

 

Prema najnovijim navodima medija, kompanija će načiniti hrabar potez kojim će iz ponude izbaciti aktuelne hečbek modele MiTo i Giulietta i zameniti ih modelima sa zadnjim ili sa pogonom na svim točkovima.

Alfa će u saradnji sa Maseratijem raditi na razvoju nove platforme koja će poslužiti za proizvodnju dve limuzine i dva krosover modela. Prvi model trebalo bi da se pojavi 2015. godine sa ciljem da bude konkurent BMW-ovoj seriji 3. Godinu dana kasnije trebalo bi da se pojavi Alfetta čija je misija da konkuriše BMW-u serije 5 i Mercedesu E klase.

Dalji plan razvoja uključuje krosover model koji će pokušati da preotme kupce BMW-a X1 dok bi 2017. godine trebalo da usledi konkurent BMW-u X3.

U ovom trenutku nije poznato puno detalja, osim da bi nova generacija Alfinih modela trebalo da poseduje izraženi sportski duh uokviren veoma agresivnim izgledom. Postoji verovatnoća da će jedan od motora koji će pokretati ove Alfe biti Maseratijev V6 tvin turbo benzinac uparen sa 8-stepenim menjačem.

 

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2013&mm=07&nav_id=734399

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ponovo o novim modelima Alfa Romea

 

Alfa%206C%201111.jpg

 

Novi modeli, ambiciozni planovi povećanja prodaje, povratak na američko tržište i uopšte budućnost Alfa Romea su izgleda neiscrpna tema pa tako evo ponovo nekih novih informacija. Kao što Vam je poznato, ponuda Alfa Romea trenutno obuhvata samo tri modela (MiTo, Giulietta i 4C), ali iz ove marke u vlasništvu italijanskog Fiata već duže vreme najavljuju nove modele. U prvoj polovini ove godine Alfa je konačno predstavila serijski 4C kao i obnovljeni MiTo modelske godine 2014, zatim je stigla i blago doterana Giulietta, ali to je tek početak modelske ofanzive ove marke.

Ono što privlači pažnju je najava ''uzbudljivog dizajna'', ''odličnog kvaliteta'' i povratka na zadnji pogon, a sve to kako bi Alfa Romeo mogao da konkuriše nemačkim premium brendovima, pre svega BMW-u. Jedan od noviteta je dugo najavljivana nova Giulia (sa zadnjim pogonom, a možda i sa opcionim 4x4 pogonom), zamena za Alfu 159.

 

alfa%20guilia%2021.jpg

 

alfa%20guilia%202.jpg

 

Ranije je najavljivano da se Giulia (kao rival BMW-u serije 3) može očekivati na Salonu u Ženevi u martu 2015. godine, ali poslednje vesti kažu da će se to desiti krajem te 2015. Giulia će se prvo pojaviti kao sedan, dok će tokom 2016. godine paletu dopuniti i Giulia Sportwagon.

Zanimljiva je i najava modela Alfetta (verovatno će koristiti tehničku bazu nedavno predstavljenog Maseratija Ghibli), budući rival BMW-u serije 5, koja će biti ponuđena u verziji limuzine i karavana, i to sa zadnjim pogonom (s tim što treba očekivati i opcioni pogon na sva četiri točka).

 

alfa%20romeo%20alfetta%2033.jpg

 

alfa%20alfetta%20sw.jpg

 

Idemo dalje, novi Spider koji se razvija u saradnji sa japanskom Mazdom stiže 2015. godine, dok će već tokom 2014. (verovatno u martu na sajmu u Ženevi) premijeru imati i Alfa 4C Spider.

 

101559-alfa%20spider.jpg

 

Zanimljivo zvuči i informacija da Alfa navodno priprema dva coupe modela; jedan od njih će se po svoj prilici bazirati na sledećoj generaciji Maseratija GranTurismo, a trebalo bu da preotme deo kupaca BMW-u seriji 6 Coupe. Što se tiče SUV modela, Alfa će kupcima ponuditi čak tri takva vozila. Najmanji Alfin SUV će se bazirati na novom malom Jeepu Junior, srednji model na osnovi Jeepa Cherokee ili na novoj kompanijinoj platformi sa zadnjim pogonom / 4x4 pogonom, a top model bi mogao da bude napravljen na bazi budućeg Maseratija Levante SUV.

 

alfa%20suv%2022.jpg

 

alfa%20suv%204320.jpg

 

Na kraju, a bez obzira na ranije najave da se hatchback modeli više neće nalaziti u ponudi Alfe, pojedini mediji navode da će MiTo ipak dobiti naslednika, dok će redizajnirana Giulietta stići tokom 2016. godine.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Fiat oživljava brend Alfa Romeo

 

Alfa%204C%20801.jpg

 

Kako prenosi Tanjug, Fiat planira da oživi brend Alfa Romeo, nakon spajanja sa Krajslerom. To je izjavio izvršni direktor Fiata Serđo Markione. Markione je u intervjuu za rimski dnevnik Republika pokušao da umiri italijanske sindikate i političare, zabrinute da bi spajanje sa Krajslerom moglo da ga udalji od matičnog tržišta, na kome je prisutan već 115 godina, javlja Rojters.

 

''Kao što se Jeep prodaje širom sveta, ali je do srži američki, tako i Alfa ima italijanski DNK'', rekao je šef Fiata. Markione polaže nadu u sportske modele Alfe, jer veruje da oni mogu da donesu globalni profit, kakav modeli Fiata ne mogu da ostvare, kao i mnogo veći obim prodaje od skupocenih Maseratija. Njegova strategija, međutim, nailazi na skepticizam, budući da je Fiat postao vlasnik Alfe 1986. i od tada nije uspeo značajnije da je oživi, uprkos brojnim pokušajima. Potencijalno premeštanje sedišta kompanije u inostranstvo i izlazak na strane berze simbolični su potezi i ne znače pomeranje proizvodnje, navodi Markione, dodajući da ne razmišlja o prodaji Alfe konkurenciji. Nemački VW je u više navrata izrazio interesovanje za kupovinu italijanskog brenda. ''Mogu samo da sanjaju o tome'', poručio je Markione.

Fiat u Italiji, gde je nezaposlenost na 37-godišnjem maksimumu od 12.7 odsto, zapošljava oko 62.000 radnika.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ovo sve miriše da će Fiat kupovinom celkupnog Chryslera da sve fabrike preorijentiše na proizvodnju Alfe i da će ti sportski modeli koji fale Fiatu da nose Alfin grb :rolleyes: Ovo sa pogonom na zadnjim točkovima mi se već nešto ne dopada :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izgleda da ce ove Markioneove globalne egzibicije Fiat i Lancia platiti glavom, narocito Lancia..... :vava:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Četvrti plan za oživljavanje Alfa Romea

 

alfa%20romeo%20alfetta%2033.jpg

 

Kako prenosi Automotive News, nova Alfa Romeo platforma sa zadnjim pogonom je dobila nadimak Giorgio. Takođe, najavljuje se da će kompletni planovi za oživljavanje Alfa Romea biti objavljeni u maju, kada će Fiat-Chrysler saopštiti i svoje rezultate u prvom kvartalu. Ovaj četvrti plan o oživljavanju Alfa Romea između ostalog podrazumeva i potpuno novu platformu sa zadnjim pogonom nazvanu Giorgio, koja će biti dovoljno fleksibilna da će na njoj biti napravljeni i modeli sa pogonom na sva četiri točka. Za novu platformu je inače bio zadužen tim iz Maseratija pod rukovodstvom Philippea Kiefa, a očekuje se da će platformu koristiti i budući modeli Chryslera i Dodgea, a ne samo Alfa Romea.

 

101559-alfa%20spider.jpg

 

Plan o oživljavanju Alfe između ostalog predviđa i da će u narednih pet godina ponuda ove marke biti obogaćena sa dva coupea, vellikom limuzinom, naslednikom 159-tke (u sedan i karavan verzijama), sa čak tri crossovera, 4C Spiderom i novim Spiderom koji se razvija u saradnji sa Mazdom.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Alfa Romeo Giulia, Spider i SUV: novi renderi

 

alfa%2045.jpg

 

U januaru ove godine se pojavila informacija da je Alfa Romeo platforma sa zadnjim pogonom dobila nadimak Giorgio. Tada je takođe najavljeno da će kompletni planovi za oživljavanje Alfa Romea biti objavljeni u maju, a u međuvremenu je nemački magazin Auto Bild objavio i nekoliko novih rendera Alfinih budućih modela. Ovaj četvrti plan o oživljavanju Alfa Romea između ostalog podrazumeva i potpuno novu platformu sa zadnjim pogonom nazvanu Giorgio, koja će biti dovoljno fleksibilna da će na njoj biti napravljeni i modeli sa pogonom na sva četiri točka. Za novu platformu je inače bio zadužen tim iz Maseratija pod rukovodstvom Philippea Kiefa, a očekuje se da će platformu koristiti i budući modeli Chryslera i Dodgea, a ne samo Alfa Romea.

Plan o oživljavanju Alfe predviđa i da će narednih godina ponuda ove marke između ostalog biti obogaćena sa naslednikom 159-tke (u sedan i karavan verzijama), sa bar dva crossovera, 4C Spiderom (u formi koncepta nedavno predstavljen u Ženevi) i novim Spiderom (Duetto).

 

alfa%204555.jpg

 

U Fiatu imaju ambiciozne planove o povećanju prodaje Alfa Romea, a kako bi to postigli neophodni su novi modeli i nova tržišta (između ostalog i SAD). Ono što je još prošle godine privuklo pažnju jesu najave iz Alfe koje se tiču ''uzbudljivog dizajna'', ''odličnog kvaliteta'' i povratka na zadnji pogon, a sve to kako bi Alfa Romeo mogao da konkuriše nemačkim premium brenovima, pre svega BMW-u. Pre svega, fanovi Alfe očekuju Giuliju, zamenu za Alfu 159 koja se najavljuje već duže vreme. Ako sve bude išlo po planu, Giulia se može očekivati tokom 2015. godine, i to u prvo kao sedan sa četvorocilindričnim i V6 motorima.

 

alfa%2046.jpg

 

Tokom 2016. godine paletu će dopuniti i karavanska Giulia Sport Wagon, a pored standardnog zadnjeg pogona opciono će se nuditi i 4x4 pogon.

 

alfa%20suv%2022.jpg

 

Što se SUV modela tiče, Alfa će u ponudi imati bar dva takva vozila, a kompletiranje njihove SUV palete se očekuje do 2017/2018. godine.

 

alfa%2047.jpg

 

Manji SUV će se nuditi samo sa četvorocilindričnim mkotorima, a veći i sa V6 agregatom. Kupcima će na raspolganju stajati i 4x4 pogon, kao i menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

alfa%20466.jpg

 

Alfa Romeo će svoju ponudu obogatiti i novim Spiderom (Duetto) koji bi trebalo da se pojavi tokom 2015. ili 2016. godine. Radi se o sportskom dvosedu sa napred smeštenim motorom (4-cilindrični 1750 turbo sa menjačem sa dvostrukim kvačilom) i zadnjim pogonom. Takođe, govori se i o njegovoj mogućoj Coupe verziji odnosno o novoj Alfi GTV.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Prava, jedina linija koja me stvarno oduševljava.

 

Samo da imaju malo sramote i izbace nešto ovako.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ovako bi mogao da izgleda Alfa Romeo Alfetta

 

112941-Alfa%20Romeo%20Alfetta.jpg

 

U januaru ove godine se pojavila informacija da je Alfa Romeo platforma sa zadnjim pogonom dobila nadimak Giorgio. Tada je takođe najavljeno da će kompletni planovi za oživljavanje Alfa Romea biti objavljeni 6. maja, a dok se to ne desi evo i novog rendera buduće Alfine velike limuzine Alfette. Nova platforma će biti dovoljno fleksibilna da će na njoj biti napravljeni i modeli sa pogonom na sva četiri točka, a za platformu je inače bio zadužen tim iz Maseratija pod rukovodstvom Philippea Kiefa. Očekuje se takođe da će platformu koristiti i budući modeli Chryslera i Dodgea, a ne samo Alfa Romea.

 

Plan o oživljavanju Alfe predviđa i da će narednih godina ponuda ove marke između ostalog biti obogaćena sa naslednikom 159-tke (u sedan i karavan verzijama), sa bar dva crossovera, 4C Spiderom (u formi koncepta početkom marta predstavljen na sajmu u Ženevi) i novim Spiderom (Duetto). Ono što je još prošle godine privuklo pažnju jesu najave iz Alfe koje se tiču ''uzbudljivog dizajna'', ''odličnog kvaliteta'' i povratka na zadnji pogon, a sve to kako bi Alfa Romeo mogao da konkuriše nemačkim premium brenovima, pre svega BMW-u. Jedan od novih modela je i sedan Alfetta koji bi navodno mogao da se pojavi još tokom 2016. godine, i to u verzijama sa zadnjim i pogonom na sa četiri točka.

Alfetta bi trebalo da dobije 3.0 litarski V6 biturbo benzinac iz Maseratija Ghibli i Quattroporte, kao i 3.0 litarski V6 turbo-dizelaš.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...