Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Ferrari

Recommended Posts

ma neka vetelinka ostane,ima samo gori od njega da vozi,eto ako nemaju ko da im vozi mogu ja:D da uskocim da vozim u ferariju barem sledecu godinu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veber: Fetel će pauzirati naredne sezone

 

veber suzuka.jpg

 

Proslavljeni australijski automobilista Mark Veber rekao je da veruje da će njegov nekadašnji timski kolega Sebastijan Fetel uzeti godinu dana odsustva pošto napusti Ferari na kraju ove sezone. Italijanski tim je prošlog meseca objavio da će završiti saradnju sa četvorostrukim svetskim šampionom krajem godine, posle šest sezona. Zbog toga je Fetelova budućnost u Formuli 1 neizvesna, pošto su male šanse da će završiti u Mercedesu, dok su ostala slobodna mesta u timovima koji se ne bore ni za podijume. Veber i Fetel su bili timske kolege u Red Bulu u vreme kada je nemački automobilista osvojio svoje četiri titule, a Australijanac se 2013. povukao iz Formule 1. Upitan šta misli da će Fetel raditi dogodine, Veber je predvideo da će pauzirati.

 

''Mislim da će uzeti godinu dana odsustva. Zbog svih nas se nadam da može da se osveži i vrati želju da se bori na samom vrhu u Formuli 1. Za mene je to postalo teže. Kada ste u kasnim tridesetima, duže vam treba da dođete do te desetinke da biste bili samouvereni u određenim pozicijama i scenarijima. Želeo sam da imam na umu da kada počnete da gledate svoj biološki sat, motivacija vam pada na brifinzima i sličnim situacijama, a onda i ne možete od ljudi oko vas da tražite da se dodatno trude oko vas. Možete kada ste gladni uspeha, motivisani, disciplinovima, kada ste jedan tim i imate cilj. Ako ste na 9.5 od 10, ne možete da imate istu misiju kao svi ostali u timu'', naglasio je Veber.

 

Fetel je u Ferrari stigao 2015. godine sa ciljem da postane prvi šampion koji će italijanskom timu doneti titulu posle Kimija Raikonena 2007. godine. Međutim, samo je 2017. i 2018. godine bio vicešampion, iza Luisa Hamiltona, a prošle sezone ga je nadmašio i novi timski kolega Šarl Lekler koji je dobio višegodišnji ugovor od Ferarija. Veber smatra da Ferrari nije bio toliko ujedinjen sa Fetelom kao sa nekim prethodnim vozačima, što je i dovelo do njihovog rastanka.

 

''Pošto znam kako on radi, a daje 110% od sebe, ulaže mnogo vremena i napora u sve, pa očekuje isto i sa druge strane. Mihael Šumaher je to uspeo, imao je Rorija Birna, Rosa Brona, Žana Toda, izuzeto dobru mešavinu kulture u vreme dominacije. Ne kritikujem Italijane, ali samo kažem da kada su svi ujedinjeni, nisu postigli ono što su hteli. U tom režimu uradili su šta su mogli, a on je ostao bez municije, bukvalno. I onda je došao Šarl, jasno veoma brz, pun energije, sa apetitom i naivnošću. I ta naivnost je dobra stvar, samo je došao i krenuo da se bori pošto nije znao za nešto drugo. Seb je bio tu, trudio se, radio. Imao je izazovne periode u Ferariju, nema sumnje u to. Smatram da će im nedostajati, a i dalje verujem da im fali iskustva. Šarl je svetska klasa, ali što se tiče Seba mislim da će im kratkoročno nedostajati njegovo iskustvo. Jasno je da ujutro ne ustaje iz kreveta motivisan da vozi taj crveni bolid i to je problem'', istakao je Veber.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Austrije 5. jula, a kompletna akcija čeka vas na kanalima Sport Kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima li nade za Sebastiana Vettela?

 

Ima li nade za Sebastiana Vettela, četvorostrukog šampiona Formule 1 naspram sinova (pre)bogatih očeva koji kažu: ''Tata kupi mi auto''. Hoće li četvorostruki šampion Formule 1 i neosporni talent naći sebi konkurentno sedište za nastavak karijere u sledećoj sezoni, pa i uopšte?

 

russia2018 vettel.png

 

Kada je obnarodovano da se Sebastian Vettel razilazi sa Ferrarijem, neki su brže bolje počeli da spajaju Nemca sa nemačkim timom i mestom u za sada nepobedivom bolidu Mercedes AMG. Čak i šef tima i suvlasnik ''Srebrnih strela'' Toto Wolff, rekao je da imaju u vidu raspoloživost Vettela. Sa druge strane, iako bez produženog ugovora za 2021. Valtteri Bottas kaže da je sa timom potpuno otvoren u pregovorima i da Vettela Mercedes AMG nemaju ni u širokoj slici u vidu. Čak je išao toliko daleko da je spekulacije o Vettelu u na njegovom mestu nazvao smešnim. Da li to znači da je Wolff samo bio učtiv i diplomata, kada nije apriori odbio mogućnost dolaska Vettela, i sasvim sigurno se nije smejao ničemu. Realno, Lewis Hamilton još nije potpisao vernost Mercedesu. Kako je uopšte došlo do situacije da četvorostruki šampion sveta nema adekvatan, pa čak ni ikakav angažman, i koji bi verovatno pristao da bude vozač broj 2 samo da sedne u Mercedes?

 

Jednim delom Vettel može da zahvali prvenstveno sebi. Dok je briljirao u, ne zaboravimo, brilijantnom bolidu Red Bull, postizao je pobede i osvajao titule, izvodio brilijantne poteze i potvrđivao svoj neosporni talent. Samo, dolaskom turbo ere i Daniela Ricciarda, Vettel je nestao sa lica zemlje. Nezadovoljan, prešao je kao zvezda u Ferrari, tim koji jeste istorija Formule 1, ali i istorijski poznat po tome da ni najbolji vozači svojih era nisu mogli do titula iz raznoraznih razloga, a često ponajmanje vozačkih. Uz to, greškama i nezrelim i nedoličnim ponašanjem sigurno nije povećao broj svojih navijača. Ross Brawn lepo reče, za titulu potrebni su bolid, vozač i tim. Ako jedno nedostaje od titule nema ništa.

 

A drugim delom, da li je Vettel posledica politike Formule 1 za koju je i on sam rekao da to nije njegova Formula 1?

Koliko mora da je ogorčen Vettelu viđajući da talent i performanse imaju sve sporedniju ulogu? Danas je mnogo važnije imati super bogatog oca, nego biti talentovan vozač. Lance Stroll je do sada više pokazao neznanje nego talent, pa će iduće godine biti u fabričkom Aston Martin timu, sa potencijalom da se nađe u šampionskom timu u narednih nekoliko godina. U takvom političkom okruženju gde su sport, talent i nadmetanje sekundarni, kakve su šanse sina skromnog stolara iz Heppenheima, koji je do svojih uspeha, makar i u najboljem bolidu najvećim delom došao talentom, a ne tatinim novcem?

 

vettel f1 2019.jpg

 

Stroll nije jedini primer novog talasa u Formuli 1. I Nicholas Latifi je u sedištu Williamsa zahvaljujući silnim milionima koje je njegov otac već i tek će upumpati u Williams, a najverovatnije i postati vlasnik tima. A na vratima F1 je još jedan, doduše možda i talentovaniji od pomenutih, koji je izgovorio poznatu rečenicu iz šlagera sedamdesetih u Jugoslaviji: ''Tata kupi mi auto…''. U nastavku ide ''…bicikl i romobil…'' ali današnji dečaci ostaju kod automobila. Doduše, bolida Formule 1. Nikita Mazepin, trenutno u Formuli 2 će tati govoriti ''Tata kupi mi auto'' verovatno dok mu tata ne kupi ne samo auto, nego ceo tim - možda čak Renault F1 ili Racing Point ako tata Strol ne odluči da kupi Mercedes AMG.

 

A šanse sina skromnog stolara iz Heppenheima su sve manje i zbog moćnih menadžera koji vedre i oblače biznisom zvanim Formula 1.

Nicolas Todt, na primer, sin je prvog čoveka FIA Jean Todta, nekadašnjeg superuspešnog šefa tima Ferrari. Todt junior je svom pulenu, doduše velikog talenta, Charlesu Leclercu, obezbedio mesto u Ferrariju i ne samo to - i petogodišnji ugovor vozaču koji je za sada pokazao bljesak svojih mogućnosti, ali tek treba da to sastavi u pravi rezultat.

Pomenuti Bottas verovatno zna zašto sme da se smeje na priče o Vettelu. Iako je službeno njegov menadžer Didier Coton, Bottasovu karijeru podržava firma čiji je suvlasnik Toto Wolff, u čijem ''stadu'' se još nalaze i George Russel i Esteban Ocon, kojima će se sigurno pre prilagođavati sedište nego Vettelu, evidentno na zalasku karijere.

 

A za to vreme, sin skromnog stolara je sam svoj menadžer i ne plaća milione onima koji evidentno vuku konce u Formuli 1. Zbog toga, možda bi mu najpametnije bilo i da se koliko toliko dostojanstveno povuče i ne prihvata sekundarne uloge po svaku cenu. ''Tata kupi mi auto''...momci, njihove tate i menadžeri postaju previše jaki. A taman smo pomislili da su netalentovani vozači koji su plaćali svoja sedišta u Formuli 1 najgore što se može desiti nečemu što treba biti vrh auto sporta na planeti. Doduše, i u F1 važi - nikad ne reci nikad, ali možemo dodati - teško.

 

Autor: Aleksandar Uglješić

 

preuzeto sa - dmotion.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari primoran da redizajnira ceo bolid

 

Fetel 345.jpg

 

Šef ekipe Ferarija Matija Binoto rekao je da je tim morao da napravi ozbiljne izmene na bolidu pošto je od predsezonskih testiranja otkriveno da ima određene mane. Binoto je istakao da su zaključci koji su izvedeni o tome zašto na Katalunji nisu ostvareni rezultati kakvi su bili očekivani doveli do promene pravca razvoja bolida. Svakako, Sebastijan Fetel i Šarl Lekler će na prve dve trke sezone u Austriji voziti bolid starih specifikacija, dok će unapređeni imati na raspolaganju za Veliku nagradu Mađarske 19. jula.

 

''Morali smo da razumemo zašto nismo videli rezultate kakve smo očekivali na stazi i koliko moramo da promenimo ceo program kao posledicu toga. Bilo bi kontraproduktivno nastaviti u pravcu koji smo planirali, znajući da ne bismo ostvarili naše ciljeve. Zbog toga smo odlučili da smislimo novi program koji se odnosi na ceo bolid, znajući da neće biti spreman za prvu trku. Naš cilj je da unapređenja spremimo za treću trku na Hungaroringu'', istakao je Binoto,

''Pored toga, pored pravog razvoja samog bolida, poslednjih nedelja smo radili na analizi tog ponašanja, radu u simulatoru i uz pomoć vozača verujem da će se u Austriji ispostaviti da je to vredelo. Znamo da u ovom trenutku nemamo najbrži paket, znali smo to i pre Melburna i to se nije promenilo. Staza u Špilbergu ima drugačije karakteristike u odnosu na one u Montmelu, a temperature će biti više nego u februaru''.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje predstojećeg vikenda na Red Bull Ringu, a kompletna akcija vas od petka čeka na Sport Klubu 1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Spreman sam da dam sve od sebe

 

Sebastijan-Fetel 2018.jpg

 

Pred Veliku nagradu Austrije koja se održava 5. jula, Sebastijan Fetel poručuje da je spreman da da sve od sebe za ekipu iz koje odlazi na kraju sezone. Sezona Formule 1 još uvek nije počela i prvi put u istoriji će biti skraćena, počinje u julu i to trkom u Špilbergu. Vozač Ferarija Sebastijan Fetel će tako imati neobičnu poslednju sezonu u italijanskom timu koji je priznao da nije napravio dovoljno unapređenja bolida.

 

''Nije tajna da jedva čekamo da se vratimo, prošlo je mnogo vremena. Na početku sam uživao u pauzi jer mnogo putujemo obično i nismo toliko sa porodicom i prijateljima. Međutim, vreme je da se vratimo i spreman sam da dam sve od sebe, čak i bez navijača. Dopada mi se staza u Austriji, posebno jer je u planinama što obožavam'', kazao je nekadašnji svetski šampion Sebastijan Fetel.

On smatra da Ferrari ne treba da bude obeshrabren zbog ne tako dobrog testiranja. ''Moramo da budemo realni s obzirom na ono što smo videli na testovima. Biće takođe neobično voziti dve trke ovde, a za drugu ćemo imati mnogo više podataka. Ono što uradimo prvog vikenda će imati važne efekte za drugi''.

 

Trkački vikend na Špilbergu počinje u petak slobodnim treningom uz prenose na Sport Klub kanalima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Iznenadilo me što nije bilo ponude Ferarija

 

fetel table.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, Sebastijan Fetel kaže da nije očekivao odluku Ferarija da ga ne zadrže posle ove sezone.

 

''Očigledno je to bilo veliko iznenađenje za mene kada me je pozvao Matija (Binoto, šef Ferarija) i rekao mi da tim ne namerava da nastavimo saradnju. Nismo ni ušli u bilo kakve pregovore, nije bilo ponude na stolu i nisam imao za šta da se uhvatim'', kaže 33-godišnji Fetel. Fetelovo mesto u timu sa Šarlom Leklerom od sledeće sezone zauzeća Karlos Sains, čije će mesto u Mercedesu popuniti Danijel Rikijardo, trenutno vozač Renoa. Fetel, četvorostruki šampion, ističe da je motivisan da vozi u F1 u 2021. godini, ali da još nije doneo pravu odluku za sebe i za svoju budućnost. ''Potreban mi je pravi paket, pravi ljudi oko mene, to tražim u ovom trenutku. Ako se prava prilika ukaže onda je stvar jasna. Ako ne, onda ću verovatno morati da potražim nešto drugo'', zaključuje Fetel.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brza reakcija: Ferari žuri sa unapređenjem bolida

 

Ferari 2020.jpg

 

Ferrari je odlučio da napravi ozbiljne izmene na bolidu što pre, s obzirom na rezultate ostvarene na prvoj trici sezone u Austriji. Šef ekipe Matija Binoto najavio je promene još krajem juna, a planirano je bilo da bolidi novih specifikacija budu na raspolaganju Sebastijanu Fetelu i Šarlu Lekleru za Veliku nagradu Mađarske 19. jula. Ipak, posle prve trke u Austriji doneta je odluka da se požuri kako bi vozači u novim bolidima mogli da učestvuju na narednoj trci na Red Bull ringu.

 

''SF1000 nije ispunio očekivanja koja smo imali uoči trke. Zbog toga želimo da požurimo sa izmenama vozila. Nadamo se da ćemo već narednog vikenda predstaviti aerodinamička poboljšanja, ili bar neke komponente, koje su prvobitno predviđene za Veliku nagradu Mađarske'', saopšetno je iz Ferarija. Na trci u nedelju Šarl Lekler je krenuo sa sedmog mesta ali je na kraju završio kao drugi. Sebastijan Fetel je startovao sa 11. pozicije, da bi trku završio kao deseti. ''Moramo da reagujemo odmah'', izjavio je izvršni direktor Luj Kamiljeri. ''Znamo da nas čeka mnogo posla, ali ovo nije pozicija koju bi tim kao što je Ferari trebalo da ima. Jasno je da moramo da budemo bolji u svim aspektima. Jedino rešenje je da odmah reagujemo''.

 

Sve trke Formule 1 možete da pratite na SK kanalima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Binoto je rekao pre neki dan da u odnosu na prosli bolid i pol poziciju u Austriji gube oko 1sec, tacnije 0.7 sec na pravcu i 0.3 u krivinama.. Tako da ovo moze samo malo da ublazi tipa do 0.3 sec, PU im je najveci problem a izmene su zabranjene za ovu godinu.

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, dach@ said:

Nada zadnja umire,ali ima da se načekamo 

Mislis Nada Macura:D

Samo  ako su ta pobosljanja odlicna i da Vetel ne probija na masu,a Leklerk je odlican vozac,brz je, ima da pariraju ciganu i Botasu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali ovaj vikend mozda RB izgura do kraja pa ce onda i poredak biti takav :)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Pričao sam sa Renault-om, znam Red Bull...

 

184964-fetel ferari.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, jedno mesto manje je ostalo za Sebastijana Fetela kao opcija za 2021. godinu. Renault je angažovao Fernanda Alonsa koji će voziti uz Estebana Okona, a i dalje ostaje znak pitanja gde će Seb? Odlazak Fetela iz Ferarija je brzo pokrenuo vrtešku na pozicijama u Formuli 1, pa je tako Sainc prešao iz Meklarena u Ferrari, Rikardo iz Renoa u Meklaren da bi Fernando Alonso u sredu zauzeo upražnjeno mesto i posle tri godine pauze se vraća u Formulu 1, i to u Reno gde je osvojio dve titule prvaka sveta.

 

Sebastijan Fetel je takođe po ličnom priznanju imao razgovore sa francuskim predstavnikom. ''Dugo sam u padoku i znam ljude i naravno da sam imao razgovore sa Renoom, ali ništa konkretno, nikakvi pravi razgovori to nisu bili. Izabrali su drugačiji pravac, a što se mene tiče nemam pritisak u narednih nekoliko dana i želim da na miru odlučim'', kazao je Fetel pred Veliku nagradu Štajerske koja počinje već u petak u Špilbergu.

 

Fetel će teško naći svoje mesto u Mercedesu gde je Valteri Botas odlično započeo sezonu, a još jednom je poručio da bi mogao sebe ponovo da vidi u Red Bulu. Tamo vozi Maks Ferstapen za koga se austrijski predsatvnik opredelio u budućnosti i u koga ulaže najviše. ''Verujem da ako hoćeš da pobeđuješ moraš da budeš srećan tako da ne mislim da je pitanje klupskog kolege važno. Znam taj tim, i dalje sam u kontaktu sa mnogima odande i Red Bull ima pobednički bolid. Verujem u to, veoma su jak tim, znam da su se razvijali i znam zašto su bili jaki kada smo zajedno pobešivali. Imaju bolid kojim se mogu dobijati trke i sigurno bi bilo interesantno'', dodao je Fetel.

 

Seb je prvu trku u šampionatu završio tek na desetom mestu i sa samo jednim bodom, a priliku za popravni će imati u nedelju 12. juna kada se vozi Velika nagrada Štajerske na istoj stazi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Horner: Ovo je definitivno ''ne'' Fetelu

 

christian-horner.jpg

 

U danu kada počinje drugi trkački vikend u okviru aktuelnog šampionata Formule 1, prvi čovek Red Bulovog tima Kristijan Horner je odbacio sve spekulacije koje se tiču prelaska Sebastijana Fetala u tu ekipu. Nakon što je i Renault kompletirao sasatv svoje garaže za 2021. godinu i nakon što je vratio Fernanda Alonsa u Formulu 1, sve više se priča o tome gde će Sebastijan Fetel. Mnogi su u njegovim izjavama videli kako se Nemac ''nudi'' Red Bulu sa kojim je već sarađivao i sa kojim je osvojio četiri titule prvaka sveta. Ipak iz austrijske ekipe za Seba nisu zainteresovani.

 

''Ova tema je sve aktuelnija. Imali smo sjajno vreme sa Sebom i on će zauvek biti deo naše istorije. Nismo očekivali da bude na tržištu, a mi smo posvećeni vozačima koje imamo, mislimo da imamo odličan par u Maksu i Aleksu i mislimo da imaju veliki potencijal'', rekao je prvi čovek Red Bulovog tima Kristijan Horner. ''Ovo je definitivno ne bojim se, i Sebastijan je svestan toga'', dodao je Horner koji je rekao da pre vidi Fetela u ekipi Aston Martin. ''Neobično je da četvorostruki svetski šampion bude bez bolida i pretpostavljam da ima nekoliko izbora pred sobom i možda je Racing Point jedan od njih. Ne mislim da će Lens Strol ići daleko, ali nikad ne znaš šta je u ugovorima vozača. Sigurno će biti opcija'', dodao je Horner.

 

Inače, Racing Point će naredne godine postati Aston Martin, a za tu ekipu trenutno voze Serhio Peres koji ima ugovor za 2021. godinu i ima jaku finansijsku podršku Meksika, kao i Lens Strol koji je sin gazde ekipe Lorensa Strola.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Racing Point: Nemamo mesta za Vettela u narednoj sezoni

 

vettel ferrari.jpg

 

Šef ovoga tima izjavio je da oni već imaju vozačku postavu za narednu sezonu. Još u četvrtak Sebastian Vettel izjavio je kako bi bio srećan da se vrati u Red Bull, ali je tim iz Milton Kinsa dao je i definitvno ''ne'' svom nekadašnjem šampionu. Kao jedna od opcija otvorila se i priča da bi Nemac mogao da se nađe u Racing Pointu koji sledeće godine postaje Aston Martin. Problem je u tom što Sergio Perez ima ugovor sa timom sve do 2022. a pored toga Meksikanac donosi i određene sponzore, kao i da otac Lancea Stroll vlasnik ovoga tima. ''Malo nam laska kada svi misle da četvorostruki šampion sveta treba da dođe u naš tim, možda zbog toga što nam je auto sada brži. Mi imamo dugoročne ugovore sa oba naša vozača, pa tako je logično da nemamo mesta za druge'', kazao je Otmar Szafnauer, šef Racing Pointa.

 

Autor: Nikola Nedeljković

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Pred Ferarijem je dug put''

 

Ross-Brawn.jpg

 

Ekipa Ferarija mora da otkrije prave uzroke svojih problema kako bi ponovo bila konkurentna, ističe direktor Formule 1 Ros Bron. Ferari nije ostvario željene rezultate na prve dve trke ove sezone, koje su se vozile u Austriji. Već su planirane i promene na bolidu.

''Pred Ferarijem je dug put. Moraju da otkriju šta je pravi, osnovni problem sa bolidom i to brzo. Očigledno je da nešto nije u redu. Jedan od velikih problema je i taj što mediji prate sve što Ferari radi, pogotovo u Italiji. Znam iz iskustva koliki pritisak može da bude, ali tim mora da se postara da na njih to ne utiče'', rekao je Bron. Ferari je u nedelju otkazao konferenciju za medije, pošto je tokom prvog kruga trke došlo do sudara između Šarla Leklera i Sebastijana Fetela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vettel ide u Racing Point (Aston Martin) umesto Pereza?

 

184964-fetel ferari.jpg

 

Nakon što su mu je Ferrari pokazao vrata, tj. nije mu čak ni ponudio produženje ugovora, Sebastian Vettel iznenada nema šta da vozi sledeće sezone u F1. Imajući u vidu da će ovogodišnji šampionat trajati kraće, tj. sve se odvija brže nego inače, broj slobodnih kokpita - takmičarskih ili drugih - se brzo smanjuje. Ali, Vettel možda neće biti bez bolida sledeće sezone pošto je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove godine, ekipa Racing Point (roze Mercedes), navodno ponudila Nemcu ugovor za 2021. godinu. Racing Point, koji početkom sledeće godine postaje Aston Martin, je prema nemačkom Bildu poslao ponudu za Vettela u ime vlasnika ekipe Lawrence Strolla, oca drugog vozača ekipe Lance Strolla. S obzirom na krvne veze između vlasnika i drugog vozača, smatra se da Vettel neće zameniti Lancea već bi mogao da zameni dugogodišnjeg vodećeg vozača ekipe Serhija Pereza.

 

Ali, otkako je potpisao za sezonu 2014. meksički vozač osvojio je za ekipu Racing Point (i njegove prethodnike) ukupno pet podijuma, doneo je presudne sponzorske dolare, a tokom teškog i finansijski neizvesnog prelaza iz vlasništva Mallia (Force India) u ruke Strolla vodio je pravne procese koji su na kraju spasili ekipu. Blago rečeno, Perez nije zaslužio da bude oteran. Plus, na prošlonedeljnoj VN Štajerske (drugoj trci ove sezone na stazi Red Bull-a u Austriji), Perez je priredio trkački šou završivši na 6. mestu, 11 mesta bolje od startne pozicije i sa razlogom je proglašen za najboljeg vozača tog dana. Perezova istorija sa timom, njegova bliska veza sa porodicom Stroll i njegov ugovor do 2022. godine daju timu razlog da ga zadrži, ali Autosport izveštava da meksički vozač ima u ugovoru izlaznu klauzulu koja bi, ukoliko se aktivira do 31. jula mogla da otvori vrata da Vettel zauzme to mesto sledeće godine.

 

Naravno, sve je ovo još uvek samo glasina, ništa niko još nije potpisao što znači da će situacija sa vozačima u Racing Pointu ostati stabilna...barem za sada.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin ima bolid za Fetela?

 

aston martin dtm.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, mediji iz Nemačke pišu da je Sebastijan Fetel počeo razgovore sa ekipom Reacing Point o tome da vozi za njih u 2021. godini. Taj tim kojim gazduje kanadski biznismen Lorens Strol menja ime u narednoj sezoni u Aston Martin. Posle odlaska iz Ferarija i postepenog zatvaranja pozicija u ostalim ekipama Sebastijan Fetel baš i nema mnogo opcija. Fernando Alonso će u Reno, Valteri Botas je produžio ugovor sa Mercedesom, a teško je verovati da će taj tim otpustiti Luisa Hamiltona. Takođe i Red Bul je zatvorio svoja vrata za povratak Fetela pa je sada jedna od opcija Racing Point.

 

Kako pišu Bild i Sky, Fetel ima razgovore sa Lorensom Strolom iako je nedavno prvi čovek tima Otmar Šaufner otpisao dovođenje Fetela jer vozači Serhio Peres i Lens Strol imaju dugoročne ugovore. Teško je verovati da će ovaj tim otpustiti bilo koga od ovih vozača. Čeko Peres ima veliku finansijsku podršku iz Meksika, dok Lens ima podršku kod gazde Lorensa koji mu je otac. Ipak...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekler: Mislim da je Fetel prihvatio moje izvinjenje

 

ferrari f1 lecl.png

 

Šarl Lekler je izjavio da je razgovarao sa Sebastijanom Fetelom o incidentu koji se dogodio u Austriji, i da je sada sasvim fokusiran na trku u Mađarskoj. Na trci u Austriji prošlog vikenda Lekler je već u prvom krugu napravio grešku, izbacivši iz trke i sebe i Fetela.

 

''Incident je iza nas. Razgovarao sam sa Fetelom i mislim da je prihvatio moje izvinjenje. Ostavljamo to u prošlosti, fokusirani smo na narednu trku'', rekao je Lekler. Kada je reč o predstojećoj trci za Veliku nagradu Mađarske, vozač iz Monaka kaže: ''Mučili smo se da ostvarimo dobar rezultat. Ne možemo reći da ćemo se boriti za pol, ali probaćemo da promenimo stvari. Prošle godine je nije bilo lako u Mađarskoj, sada imamo drugačiji bolid i nadamo se da će biti bolje. Biće teško, ali bolid je unapređen u odnosu na Austriju''.

Kompletnu akciju iz Mađarske moći ćete da pratite na SK kanalima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...