Jump to content
FAS Goran
nsgaghy

Stilo 1.9 JTD - jako trese pri ubrzavanju

Recommended Posts

Pozdrav. jedno pitanje,primetio sam ali nie mi stvaralo prolem jer se ne pojavjuje uvek. moj stilo 1.9 JTD 59KW ponekad ne uvek se strese kad ga gasim. znaci to se desava samo nekad recimo 1 stresanje od 4 normalna gasenja auta. mozda cak i kad ga palim ali mislim da je normalno da se malo zatrese kad se pali. ali kad ga gasim ponekad zatrese se poprilicno. majstor je proveravao nosace motora kaze da su dobri,plivajuci zamajac nema verzija od 59KW. u cemu je problem...HVALAA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dešava mi se već duže vreme kada dam jači gas u desnoj krivini, auto malo zatrese. Tipujem da je krst, ali zanima me da li je moguće da nije neki nosač? Da li je moguće da se on recimo manifestuje tako u jednoj krivini, a u drugoj ne? Da li je isti krst i na levoj i na desnoj poluosovini? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je tresao, pomalo, u levu krivinu.

Jedno vreme nakon podmazivanja su vibracije smanjene na minimum.

Nedugo zatim sam otkrio da je stradao levi zglob poluosovine.

Sada podrhtavanja nema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Levi krst sam menjao...i nije se manifestovalo da pri određenoj brzini trese, već je treslo i ljuljalo kad mu dođe pri svakoj brzini, a naročito pri većim stepenima prenosa. Takođe su tada vibracije bile izraženije u krivinama... Iz tog razloga sumnjam sada na desni krst. Desi se npr. da odem na put i vratim se, a da mi se ni jednom ne desi da osetim podrhtavanje...

Treba u julu i na more da se ide, pa ne bih da rizikujem da krene nešto jače da se manifestuje. Moraću sve redom da proverim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od skoro mi se desava da kada ubrzavam u 4 i 5 brzini auto trese, tj. igra. Dosta je neprijatno i vidim po nogama kako se tresu. Takodje se to dogadja u jacem intezitetu kada je vise ljudi u kolima, cim pustim gas sve je normalno. Zamenjene gume i balansirane i opet je isto. Odem kod majstora, kaze da poluosovine imaju lufta, ali da nema nigde na prodaju i da uzmem polovne. Da li je to uzrok problema i da li se zna kako se krecu cene poluosovina jer ja nisam cuo da je neko menjao. Takodje me buni sto sve mora da se skida da bi se to zamenilo.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pluto

 

Iz AutoRicambi (Zemun) su poslali (greškom na Email Foruma) sledeći odgovor:

Quote

Poštovani

 

Ako trese pri ubrzanju, to znači da su najverovatnije otišli zglobovi do menjača. Kao što Vam je i majstor rekao. Kod nas možete nabaviti te zglobove, naravno nove, prva ugradnja, cena se krece od 8.000 za levu stranu, za desnu od 10.540. Najbolje bi bilo da po broju šasije proverimo koji su zglobovi odgovarajući za Vaše vozilo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To lici bas na poluosovine. Zasto prvo ne rasturite i vidite u kakvom su stanju solje i krstovi? Ako su solje dobre kupis nove krstove ili druge solje

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odmah sam juče otišao kod prvog majsotra pošto moj nije tu, on me je ubeđivao da promenim obe poluosovine i on bi nabavio za 19.000 po komadu... Odem po preporuci kod drugog majstora i on kaže da krstovi imaju baš minimalno lufta i da nije do njih. Malo pre me zvao i utvrdio je da je homokinetički zglob otišao i da zamenim oba. Nadam se da je to rešenje?? Nešo hvala na pruženom infu, nisam video post na vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamenjeno, vibracije su se više od pola smanjile, ali ih još uvek ima. Izgleda da će morati krst da se menja, takođe ću OPET morati da proverim čeličarke da slučajno nisu krive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...