Jump to content
FAS Goran
nebriga

Fiat Stilo 1.6 16v / 1.4 16v - problem sa paljenjem

Recommended Posts

Posle cetiri nedelje da istera auto iz servisa?! Moze samo ako vrate sav novac i plate izgubljeno vreme,mada bi vreme svakako trebali da plate.Neka dovedu prave majstore o svom trosku,inzenjere iz Torina...itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno, samo sam mu dao predlog za mehanicara. I moje iskustvo koje je slicno, ne mora da znaci da je to. Ali ako se posle tog menjanja dihtunga i velikog servisa desilo. Po meni logicno je da su zajebali uzubljenje. Ili lepo uzubili a nedovoljno zatezac stegnuli pa doslo do prezubljivanja i naravno do posledica. Cak sam cuo od mehanicara da ima raznih proizvodjaca kaiseva (naravno da ih ima) ali poenta sto su razmaci u zubcima razliciti ne toliko ali jesu. I da ako ja kupim kais ne garantuje da ce raditi posle. Sad ovo pricam za Fiat stilo 1.6 vezano za kais. Tako mi je reko vezano za taj model Stila. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moguce je da je do zubljenja naravno! Samo cetiri mehanicara ga je pregladalo,zamisli ako njih cetvoro ne zna da uzubi auto..Mada je sasvim realno....Samo sa reagovao za slep do majstora..Oni bi to verovatno najvise voleli :D ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nije problem sto su njih cetvorica gledali , vec oni na to i ne sumnjaju verovatno sigurni u sebe , traze gresku da bi naplatili taj trud od cetiri nedelje. Da ne bi na kraju bilo do njih. A jeste potpisujem. Malo je verovatno da posle tih intervencija bas strada ECU ili sve cetiri bobine . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da se javim da ni danas nema nikakvog pomaka… Doveli su elektricara koji ce sutra da pogleda auto I da vide da li ima problem negde sa strujom, posto im je prosto nemoguce da auto nece da upali a proveravali su nekoliko puta uzubljenje...iskreno svi kazu da je odlicno uzubljen I da je problem negde navodno u instalacijama, I ako su pre nekoliko dana gledali te iste instalacije i rekli da je sve ok....Iskreno videcu kakvo ce resenje ovaj naucnik da da koji bude sutra gledao auto pa cemo da vidimo sta ceo dalje da radimo….Ja sam uzeo sve novo e sad sto je nastao problem posle svega to vec nije moja greske, ne teram kod drugog majstora dok ga ne rese pa ne znam sta da je :)

Mislim da nece biti nista od placanja koliko  ja vidim a mislim da su I sami svesni toga...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo momci da se javim posle duzeg vremena, auto je upalio pre dva dana ali iskreno sada mu se cuju hidropodizaci kad se upali I kad je hladan a kad se zagreje onda se ili smanje ili izgube….a najveci problem u svemu je sto  sada kad se vozi cim menjam brzine Iz manje u vecu gasi se, na leru pocinje da igra ler samo tako, pa se umiri ili se ugasi…..dok mu ler npr radi normalno i dam mu gas u mestu, kad podje da vraca na obrtaje onda pocne da varira ili se ugasi, iskreno nemoguce je voziti …… Sta sad moze da bude iskreno ne znam ali znam da ga ne vracam njima pa ne znam sta da je, makar ga sam rastavljao i sastavljao po kisi i snegu

 

Ako ima neko neki predlog oko pomoci sto se tice gore navednih, slobodno neka kaze. Klapna gasa je cista i resetovana tako da sto se toga tice nije….zamenjen MAP senzor I stavljen drugi da probamo, isto radi. Vise ni sam ne znam odakle da pocnem da trazim gresku

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Donnhuandemilan said:

...cim menjam brzine Iz manje u vecu gasi se, na leru pocinje da igra ler samo tako, pa se umiri ili se ugasi…..dok mu ler npr radi normalno i dam mu gas u mestu, kad podje da vraca na obrtaje onda pocne da varira ili se ugasi, iskreno nemoguce je voziti …… Sta sad moze da bude iskreno ne znam...

Klik ovde:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/20877-fiat-stilo-12-16v-14-16v-16-16v-18-16v-varira-ler/

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Donnhuandemilan

 

Zna se duuugo za problem sa variranjem lera na Stilu 1.6 (kako u leru, tako i u vožnji kad se stisne kvačilo), samo klikni na temu čiji link sam ti gore dao i iščitaj sve što tamo piše....videćeš da je otvorena još 2007. godine. :thumbup: Možeš i ovo pročitati:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/49895-fiat-stilo-16-gasi-se-na-leru-vožnji-problem-sa-radom-motora-na-leru/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se izvinjavam zaboravio sam da kazem jos jednu stvar, desava se kad upali ujutru ili kada se ohladi da se oseti malo miris ulja na auspuhu, proverio  sam ulje a boze me prosti oni kao da su sipali kanticu od 10l, tako da cu sutra na poslu morati da uzmem crevo i da izvucem ulje iz njega do odredjene granice.... Ali ovo sto se oseca ulje koje si nikad nije osecalo od kada je auto kod mene vec 5 godina iskreno ne znam sta da pomislim..

Procitao sam ove postove tako da cu morati jedno po jedno da gledam da vidim da li prvo mogu da nadjem problem sa crevima tj fals vazduhom ako ne onda cu da se bacim na ostale stvari

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam problem pri paljenju ponekad, izbacuje mi greske za ABS, ASR, ERS(ako se secam), Car Security, Loose Connections, Alternator Failure i jos par kojih se ne sećam tačno, ostane dosta lampica ukljucenih na kontaktu, kada pokusam da upalim vegrla i nece da upali. 

 

Jedino resenje koje sam do sada nasao je da ga ostavim na kontaktu 30ak sekundi, oduzmem kontakt i vratim i nakon toga nekad hoće, nekad nece.

 

Takodje mi se danas 3 puta na leru ugasio, majstor kod kog sam vozio na pregled je rekao da je moguc problem sa kljucem. 

 

 

Edited by Ivan
Spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, želeo bih da postavim jednom pitanje?
Bio sam da napunim klimu, u dzek od kompresora je bilo previše struje te na džek nije mogao da Merač izmeri struju, samo ga restartuje. Te je majstor presekao žice i hteo da poveže direktno na akumulator da vidi jel kompresor radi. Kad a je povezao kompresor se cuo, ali auto je radio cudno, (tresao) kada smo ga ugasili bio je problem kod kljuca) odvukao sam ga kod elektricara, kaze kompjuter, nabavio sma kompjuter drugi kljuc, immobilizer, drugu bravu. Cak i set osiguraca(kutiju osiguraca) auto gasi kod, moze da vergla ali nece da sastavi(upali)
Menjano je i senzor radilice, tako da ona nije problem. Kaze na svećice ne dobija struju, kad dam kontakt pojavi se varnica ali pri verglanju je nema. Nema zajedno ku bombinu vec jednu po jednu. Kao da kompjuter ne dalje informaciju kad da baci varnicu. U pitanju je Fiat Stilo 1.6 16v 2002 god.?

 

Edited by Ivan
Spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...