Jump to content
FAS Goran

Markoni147

Members
  • Content Count

    370
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Markoni147


  1. Ja razumem sve, i znam da je teško prodati, ali u tom slučaju i ne kupuješ za trgovinu auto sa velikom km ako misliš da ne možeš da ga prodaš. Problem je što moraš dosta više da se cimaš da kupiš auto sa manjom kilometražom i da zaradiš. Nek' vraća ko šta hoće, što se kaže njemu na obraz, al' dajte samo da se ne ubeđujemo da treba da se vrati da bi se prodao auto kod koga je velika kilometraža, i da je to u redu.

    Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk


  2. O ovome je vec bila rasprava koja se odvijala u pravcu da se na tim kolima spustaju kilimetri fa bi se vise zaradilo a sto uopste nije istina u 90% slucajeva.  Kilometri se spustaju da bi se auto lakse prodao a ne da bi se dobile vece pare.  Kako?

    Pa niko od vas nece da kupi auto za 5000€ koji ima 300k km ali kad vidite da ima 180k km a kosta isto 5000€ onda ga kupujete. Za to vreme auto sa pravih 150k km kosta 7000. 

    Znaci ne dize se cena tom autu sa vracenom kilometrazom nego se lakse proda. 

    Kacio sam vec x primera gde se moglo ustanoviti da se ne radi o zaradi. 

     

     

     Daj pročitaj još jednom šta si napisao.

    Ali dobro, Srbija, navikli smo da nas ubeđuju da nas ne kradu nego da je to za naše dobro. Da oni ne vraćaju km mi ne bi imali šta da kupimo.

    Poenta je u tome da ti što spuštaju kilometražu dinara ne bi videli da ne varaju narod. Svesno se kupuju jeftinija kola sa velikom km jer je već u glavi računica da kada se vrati 100.000 km može da se uzme somić. Kenja mi se od tih hijena.

    Ima u Srbiji još poštenih prodavaca, ali to je ogromna manjina, koji su potpuno transparentni. Kod takvog bih kupio auto i sa 300.000 km ako je dobar i održavan.

     

    Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

     

     

     

     

     

     

     


  3. Hvala kolege.
    Ivane hvala na ovim detaljnim informacijama, otprilike da nisam znao ništa od ovoga . U principu sam se raspitao za motor kod poznanika koji je u FIAT mreži, i reče mi da motor nema nekih poznatih mana.
    Obzirom da sam na kratko već imao 500X 1.0, na njemu sam tada produžio garanciju na 4 godine baš iz razloga što ne poznajem taj motor dovoljno. To nije bilo nešto skupo, pokušaću da nađem. To bih uradio i kod ovog, ali trenutno nemaju mogućnost da produže garanciju. Ako se nešto promeni obavestiće me.
    Što se tiče ovih stvari oko dodatne opreme, možda me nisi razumeo. Nisam mislio da krov bude crn, već nebo u enterijeru. To mi dobro izgleda samo kad je fabrika.
    Pedalice nisam uspeo da nađem za manuelca, samo za automatik. Ako neko zna gde ima vikajte.

    Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk


  4. Ja sam zamenio na Touranu 1.4 TSI (twincharger) kada sam radio veliki servis. Stavio INA, koštala je oko 200 EUR ako se ne varam. Prodao sam taj auto pre godinu i po, i čovek me skoro zvao da mi kaže da se pumpa raspala. Poslao mi i slike. Daj Bože da je prešla 20-25.000 km. Tako da da, svakako bolje original i za duplo više para.

     

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk

     

     

     

     


  5. I meni je to bilo prvo što sam primetio, previše udaljena ručica komandi za migavce i brisače.

    Inače nama je auto stigao bez jednog dela zadnjeg znaka 500X (iz dva dela je). Zvao da pitam koja je cena jer sam mislio sam da kupim, da se ne cimam sa dilerom, ali kada mi rekoše 5500 din. ipak ću se cimati.

     

     

     

     

     


  6. On 3/8/2024 at 11:21 PM, OMP said:

    ma kakvo voskiranje na perionicama to su gluposti, niti se to radi kod svakog pranja, kupis neko sredstvo pa sam udaris glanc, ja sam uzeo turtle-ov keramik, dobra je takodje je mnogi preporucise na forumima.

    Mogu biti gluposti, i verovatno jesu u većini slučajeva. Ali ako je dobra perionica, i ne štedi na hemiji, znači i te kako taj minut vremena za nanošenje voska. Manje se auto prlja, brisači maltene ne trebaju po kiši, lakše se sledeći put opere itd...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...