Jump to content
FAS Goran

rade1969

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

About rade1969

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bijeljina

Contact Methods

  • Skype
    rade19691

Previous Fields

  • Garage
    Marea HLX JTD 105/KS
  1. Na ovom sjtu su sve informaciiej u vezi ovog komplet. https://sites.google.com/site/elektronikaautomati/home
  2. I ja sam nedavno imao problem koji se manifestovao na sličan način gdje je se to trzanje pojavljivalo kad bi vozio po neravnima ali ponekad se dešavalo kad bi vozio po ranoj podlozi. Kod mehaničara Dejana koji ima servis "Fiatino" u Bijeljini je ustanovljeno da mi konektor ,koji povezuje protokomjer, mali labav pa smo ustanovili da je pukao. Nakon što je Dejan očistio protokomjer i riješio problem slabe konekcije problem se idalje ali u manjoj mjeri javljao. Zatim je veoma detaljno pregledao potenciometa gasa,nalazi se ispod kasete ma suvozačevoj strani, i popravi te očistio kontakte i gle čuda auto je prosto poletio pri dodavanju gasa. Problem je riješen a čini mi se da auto neuporedivo bolje vuče. Nadam se da će ovo nekome pomoći jer vrlo često neodgovorni i bezobrazni dunđeri kažu da su nam promjenili protokomjer a ustvari su uradili nešto ovako. Pozdrav.
  3. I moje čestitke braći po fijatu a kako sam iz Bijeljine samim tim sam i budući član kluba. Srdaćan pozdrav.
  4. U pravu si Dovla, nije lamela. Danas nakon što sam očistio snijeg pokušao sam ponovo da vozim. Nakon paljenja i malo turiranja u leru odjednom sam osjetio kao da je nešto pročepilo i počela je da prima gas, nakon toga sam je vozio po gradu i nije bilo ranijih simptoma. Možda nisam dobro objasnio, naime nakon tog izlaska iz snijega koliko god da pritisnem papučisu gssa obrtaji ne prelaze 1500 RPM i automobil mili po cesti. A onad u leru ponovo dodam gas i onda se popne na 3000-4000 RPM ali kad ubacim u brzinu opet spadne na 1500-2000 EPM i opet mili. Hvala na brzom odgovoru. Pozdrav.
  5. Sinoć sam neoprezno ušao malo brže u veći nanos snijega u drugoj brzini i činimi se da sam nakon izlazka iz tog nanosa čuo neki zvuk u motornom djelu i činimi se miris spaljene lamele.Samo 100 m dalje od tog mjesta auto je izgubio potpuno snagu i jedva se mogao pokretati.Ugasio sam auto i ponovo upalio i u leru dodao gas i došao do nekih 4000 RPM ali u I i II brzini nemugu preći preko 2000 RPM a kad ubacim u III stepen prenosa odnah izgubi snagu.Mislim da je lamela pa vas ovom priliko molim da me posavjetujete koji set da kupim i kakava su vaša iskustva sa ovim djelovim koje ovdje imamao.Imam mogućnost da dio nabavim u austriji. Šta mislite isplatili se to kupiti gore,navodno nije mnogo skuplje nego kod nas. Marea HLX JTD 77 Kw.
  6. Izgleda da je dobro očuvana.Oprema je rekao bih HLX što će reći da posjeduje sve što je u to vrrijeme bilo dostupno. Želim ti da još mnogo bezbjednih kilometar.
  7. I moje iskrene čestitke za uloženi trud,nebih komentarisao emterijer jer je to iapak stvar ukusa i rapoloženja,najbitnije je da u tome uživaš i da te taj rad ispunjava.A sad malo ptanja.Ko je proizvođać one boje kojom si farbao plastiku ?
  8. Lijepo nama šta,rakao bi na ,osnovu slika, da je u odličnom stanju ?
  9. Bijela boja joj lijepo stoji. Kakav je osjećaj u vožnji ,pošto je to ipak relativno mali motor za njnu težinu ? Vozio sa onu sa 1.6 ccm3 i taj motor je baš dobra mjera za takvu karoseriju. Želim ti mnogo bezbjednih kilometara.
  10. Pozdrav vukovv,zanima me koliko je boja postojana jer su ti krovni nosači ipak veoma izloženi velikoj temeperturnoj promjeni i uticaju drugih atmosferskih prilika.Da li bi moga da nam snimiš kako sda izgledaju poslije farbanja ?
  11. Čestitike i sa moje strane Togo,neka vam živa ,zdrava i vesela .
  12. Lijepo si ga počeo sređivati,samo nastavi i želim ti puno bezbjednih kilometara. Pozdrav.
  13. Херој svaka čast !!! Uradio si na njoj sve ono što bi i ja ,kao novi vlasnik jedne slične Maree,uradio. Hvala ti ovim lijepim sugestijama koje su potakle da i sam ponešto uradim a sa rezultatima se javljam obavezno. Srdačan pozdrav i želim vam mnogo sigurnih kilometara.
  14. Hvala Maki na lijepi željama,mislim da sam napravio dobar posao ipak je to automobil star 10 g a posjeduje a vrlo dobro je opremljen i uz to platio sam ga 3100/EUR-a,mislim da je teško naći automobil sa tako dobrim motorom i nivoom opreme za te pare. Čitao sam tvoja iskustva sa Mareom što je djelom i uticalo da se odlučim za nju. Srdačan pozdrav.
  15. Pozdrav svim učesnicima foruma, Prije nekog vremena sam postao vlsnik automobila Marea HLX JTD 105/KS 2000 g,prvi utisci su prilično dobri.Kao što je već u više navrata napisano i kod ovog primjerka se mogu uočiti sve one pozitivne osobine koje su i drugi navodili ali i negativne.Naime moj subjektivni osjećaj je da je upravljivost vrlo dobra te da se motor živahno odziva,možda mi je papučica gasa nekako mekana ali još se privikavam,tako da ne znam je li to slučaj samo kod ovog mog primjerka ili je to i kod drugih ? Limarija i boja su u prilično dobrom stanju jer od 1996 FIAT radi pocinčavanje lima,ispravite me ako griješim,a garancija na lima je bila 8g.Zaista nisam našao značajniju koroziju,na rubovima vrata i gepeka je boja potpuno spala i vidi se metal na kojem nema tragova korozije.Kazaljka temperature pri vožnji uz brdo se popne za podiok ispod polovine i ako bi trebao da bude na polovini jer je to radna temperatura,takođe sam primjetio da mi se lampica rezerve upalia i nakon par minuta se ugasila i a kazaljka je pri upaljenoj lampici pokazivala podiok odmah iznad crvenih linija a poslije se vratila gotovo pola rezervara,imam osjećaj da ću svu elektriku ielektroniku morati temeljno preispitati. Na komandnoj tabli se povremenos se pale lampice ručne i ABS-a o ovom problemu je već bilo riječi pa ću shodno uputstvima ,sa ovoga foruma,skinuti pločicu i prelemiti kontakte. Dijagnostika je pokazuje da je za sada sve uredu i ako je na satu 212.000 km.Urađen je veliki servis prije nekih 3 mjeseca po iskazu prošlog vlasnika. Što se tiće enterijera u pristojnom je stanju mada se vidi da je automobil vožen te da je kako mi je rečeno ovo njegova stvarna kilometraža.Plastika na rukohvatima vrata je priličnom pohabana. Plastika pomalo škripi ali šta i očekivati kad kupujete automobil star 11 godina.Ono što sliejdi je kao što sam već i naveo preteresanje struje,zaštita trapa,poliranje,ugradnja xsenona jer i nisam baš zadovoljan kratkim svjetlima.Za sad ovoliko. Oprema je HLX a sastoji se od sljedećeg: -Automatska klima -Elektro podesivi redtrovizori sa grijačima -Elektro podesivi svi prozori -Četiri (4) vazdušna jastuka -Elektro podesivi šiber -Vozačko sjedište elektro podesivo po visini i elektropodešavanje lumbalnog dijela sjedišta -Volan presvučen kožom -Kontrola auto radija na volanu -Podešavanje volana po visini -Svjetla za maglu -Prskalice za pranje farova -Aluminijumske felge Evo i nekoliko slika: Srdačan pozdrav.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...