Jump to content
FAS Goran

LanciaLybra 1.9jtd

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About LanciaLybra 1.9jtd

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Isprobao sam i Imalin, ali posle nekog vremena pocne da se peruta i da spada sa gume...da li se i tebi to desavalo? Komsija koji preprodaje polovne gume iz uvoza, pravi neki rastvor od sirove gume i benzina...pa cak i ispucale gume nakon nanosenja tog rastvora, izgledaju kao nove.
  2. Na kraju svake letnje ili zimske sezone, ocistim gume od kamencica, dobro ih operem i nanesem sredstvo koje sluzi za zastitu auto guma i kedera. Sredstvo koje koristim sadrzi glicerin i nikada nisam imao takav problem sa ABS-om. Moram priznati da gume manje vise cistim iz nekog svog zadovoljstva, a ne iz nekog ubedjenja da cu na taj nacin produziti zivotni vek gume. Gledajuci drugara i to na koji on nacin tretira svoje gume pri odlaganju na kraju sezone ( onako prljave i blatnjave gume odnese u podrum, naslaze ih jednu na drugu i tako docekaju sledecu sezonu ), primecujem da moje oprane i nalickane gume nisu nista bolje od njegovih prljavih guma, prepunih kamencica.
  3. Pozdrav drugari. Nakon predjenih skoro 15.000km sa Lassa Greenways gumam, slobodno mogu reci da sam zadovoljan. Gume odlicno drze na suvoj podlozi, a dobro su se pokazale i na mokroj podlozi. Poprilicno su tihe i ugodne za voznju, a najveca mana ovih guma je to sto su dosta tvrdje u odnosu na Dunlop BluResponse. Dolazi zima i pre nekoliko dana sam montirao zimski set, tom prilikom sam izmerio i dubinu sare na Lassa gumam...pri kupovini gume su imale dubinu sare od 8mm, a sada nakon 15.000km imaju 7mm, mozda cak i za nijansu vise od 7mm. Za ulozeno i dobijeno, slobodno mogu reci da su Lassa Greenways gume dobrog kvaliteta i da vrede taj novac, naravno nisu kao premium brendovi, ali koliko para toliko i muzike.
  4. Prvo druzenje sa Lassa pneumaticima je i vise nego zadovoljavajuce. Danas sam presao prvih 50ak km, i neki subjektivni osecaj je da su tise u odnosu na Dunlop SportBlueResponse, ali isto tako mi se cini da su za nijansu tvrdje. Nisam ih nesto posebno forsirao danas, ali slobodno mogu reci da gume odlicno drze na suvoj podlozi. Smatram da je jos uvek rano za neke detaljnije pozitivne ili negativne utiske, ali mi se cini da je ovo ipak bila dobra kupovina.
  5. Uzeo sam gume od drugara, montiracu ih u ponedeljak, pa cu videti da li su vredne paznje. Kao sto rekose kolege sa foruma, ako mi se ne budu svidele, mogu ih prodati za iste pare. U pitanju je "195 65 R15" dimenzija guma. Kao sto sam vec napisao, gume su bile na autu svega 2 meseca, a imaju i vazecu garanciju (DOT 1120). Pruzicu im sansu, ko zna, mozda to i nije tako losa guma. Nisam jedan od onih tipicnih balkanaca, koji imaju tzv. sindrom "Gorenje".
  6. Od gume ocekujem da ima solidno prijanjanje, kako na suvoj, tako i na mokroj podlozi, da se ne potrosi za godinu dana, kao i to da nije previse tvrda. Nisam bas manijak za volanom, ne divljam sa autom, ali i te kako volim brzu voznju. Ubedili ste me, isprobacu ih...pa javljam neke prve utiske i poredenja u odnosu na Dunlop SportBlueResponse.
  7. Za zimski set uvek kupujem Continental, pre sam uzimao TS 850, sada imam TS 860 i prezadovoljan sam u svakom pogledu. Za letnji set sam uzimao Michelin, a zadnja dva seta su bile Dunlop SportBlueResponse i sa njima sam takodje bio zadovoljan, ali ukazala mi se prilika da uzeme od drugara bukvalno nove Lassa gume za samo 10.000 din. Gume su vozene svega dva meseca ( DOT 1120) , njemu su uletele neke felnice 17" i sada ce njih koristit kao letnji set, a stare 15" za zimski set...tako da su mu ove Lassa gume sada visak. Interesuje me da li su dovoljno dobre, s obzirom na to da ih mogu uzeti za 10.000 din. Vazno mi je da nisu bas totalni krs od gume. Hvala svima na odgovorima
  8. Pozdrav svima. Interesuje me da li neko ima iskustvo sa letnjim gumama "Lassa Greenways", i kakvo misljenje imate o tom brendu?
  9. Pozdrav, imam problem sa automobilom Lancia Lybra 1.9 jtd 85kw. Naime u pitanju je vise problema koji su se javili istovremeno. Automobil slabije vuce, nekada motor bucnije radi, a nekada radi sasvim normalno, ima neravnomeran rad na leru, a povremeno se desava i otezano paljenje tj. automobil prvo vergla 10 sekundi i onda otezano upali. Kada ugasim automobil i ponovim postupak desi se isto, dok sutradan pali sasvim normalno. Primetio sam da kada isturiram auto, kazaljka obrtomera pada normalno sve do 1100 obrtaja, a nakon toga pada usporeno sve do 750 obrtaja. Moram napomenuti da je automobil bio na dijagnostici i tom prilikom je izbacio gresku za senzor papucice kvacila, koji je nakon toga uredno promenjen. Osim te navedene greske, dijagnostika nije pokazala nista vise. Nisam siguran, ali cini mi se da je i sama potrosnja malo povecana.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...