Jump to content
FAS Goran

nenadv1

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About nenadv1

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Alfa Romeo Mito
  1. Da li neko mozda zna gde mogu da se preuzmu 2019-2020 mape za Blue&Me navigaciju za model iz 2012 Alfa Romeo Mito? Uradio sam upgrade na mape iz 2015 ali vidim da su izasle neke nove sa kamerama za brzinu. Ima li iko iskustva sa ovim?
  2. Pozdrav svima! Imam Alfa Romeo Mito 2012 i kao na vecini jeftinijih fiat/alfa/lancija automobila farovi su krs zivi. U jedan far mi je uslo malo vlage jer je bivsi vlasnik zaboravio da vrati jednu kapu na far pa cu morati da ga ispoliram ali drugi koji je kao nov je isto biiip. Cuo sam za nekog momka iz Zemuna koji radi sredjivanje farova ali ne znam kakva su iskustva i da li posle nekog vremena od tog sredjivanja farovi pozute? Takodje da li je neko probao neke modifikacije fara na Mitu? Xeon,Led? Da li prolazi tehnicki ako se to uradi? Ako imate neke savete i vise su nego dobrodosli!
  3. Pozdrav drugari! Pre par meseci sam kupio Alfa Romeo Mito 1.3 jtdm i kada sam otisao na prvi mali servis, majstor ga je digao na dizalici i video sam da nema nikakvu zastitu motora. Razumem da je to sada trend za ustedu kao sto i uz auto dolazi jedan kljuc sa daljinskim komandama, dok je drugi klasican, ali ne zelim da prihvatim to da je najbolje resenje. Istrazivao sam malo po internetu i jedan od Moderatora @Ivan me je uputio na post od korisnika @Zvezdo koji je istu modifikaciju napravio na svom Grande Puntu. Generalno na Zvezdinom postu mozete videti sta vam je sve potrebno za ovu akciju i on se nalazi ovde: Ono sto sam ja saznao naknadno je: Set se sastoji od 3 dela. Desni,levi i centralni. Desni vec postoji na autu ali nije identican zamenskom tako da morate i taj kupiti ( Sem ako necete da budzite nesto ) Svi delovi ukupno kostaju oko 4100 dinara u Lukasu http://www.gbg-lucas.rs/ Koliko god da zovete Lukas nikada se nece javiti na telefon ( sem u veleprodaji ) Svi ostali preporadju taj deo iz Lukasa za vece pare Delovi se prave u Poljskoj tako da ako vam neko preporuci "Bolji" deo kao sto se meni desilo, samo ih pitajte za zemlju proizvodnje ( dobijao sam raspon cena od 4000 za ceo set do 6500 i proverio sam, sve je isti proizvodjac ) Ovaj deo pasuje na vise vozila iz fiat grupacije ( skoro sve sto ima 1.3 motor ) Moracete da busite postojece plastike i lim, sta sta ne postoje prave preporuke vec vidite sami prema svom autu. Ja sam generalno busio gde god sam mislio da je razumno kako bi minimalizovao mogucnost nezeljenih vibracija. Ako ne planirate da skidate cesto zastitu motora isecite kockicu proizvoljne velicine kod dela za ispustanje ulja Pazite prilikom montiranja na crevo interkulera koje se nalazi sa desne strane ( gledano sa vozaceve strane iz auta ) Na slikama ispod je prikazano kako sam to uradio ( tj kako je majstor uradio ). Ni na jedan nacin ne savetujem da neko ovo gleda kao striktno uputstvo vec samo delim moja iskustva sa navedenim delovima.
  4. Android multimedia stara godinu dana, placena 20 000din u odlicnom stanju na prodaju. Koriscena u Alfa Romeo 147, samim tim za nju imam "Kavez" za isti. Ima navigaciju, radio, muziku, aplikacije sa play stora, moze da se zakaci na nju kamera za rikverc, antena za tv i sl. . . Mogu da se nameste i komande na volanu ali za to vam treba uredjaj koji se zove CAN connector ( za svaku marku auta je drugaciji ) koji kosta oko 30e na internetu. Cena multimedie je 80 eura. Moguce licno preuzimanje u Beogradu. Specifikacije: CPU: Intel atom quad core Memorija: 16gb GPU: Mali450MP4 Wifi: ima GPS: ima Ekran: 7 inca Bluetooth: ima Pojacalo: 4x52w Daljinski: ima Izlaz za kameru: ima
  5. @Zvezdo jel se ne desava da pravi zvuk prilikom voznje ova zastita ili vibracije? Hocu i ja da je stavim kod mene nego me iritira kad nesto nabudzim a onda pravi druge probleme. Pozdrav.
  6. Vidim da ima da se kupi pa sam krenuo da trazim jer vidim da se dosta prlja motorni prostor. e da, MY10 je.
  7. Otisao sam sada i ja na taj sajt i nasao. Jedno pitanje samo, sada vidim da treba auto da ima i pleh ispod ali su svi delovi precrtani. To znaci da ih oni nemaju na stanju ili da auto ne treba da ima pleh?
  8. Godina proizvodnje je 2012. Ne znam dal smem da pisem ovde onaj ZAR broj?
  9. Druze pa ti si nevidjeni car! Hvala puno! Imas pice od mene kad god
  10. Pozdrav drugari, Zanima me da li neko moze da okaci sliku drzaca poklopca motora sa Fiatovog 1.3 dizel euro 5 motora. Kada sam kupio auto nisam primetio da mi fali, a niko koga sam pitao ne zna kako izgleda jer se retko kada desava da to autu fali pa niko ni ne obraca paznju. Radi se o gornjem desnom drzacu za plastiku na motoru. Obelezio sam sliku crvenom bojom. Unapred hvala. Pozdrav.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...