Jump to content
FAS Goran

puntara

Members
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

About puntara

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vojvodina

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da skratim priču - kolega je kupio i ugradio polovnu dvostubnu dizalicu MAHA EL 3.0 GF. Dizalica ima dva elektromotora. Sa gornje strane stubova ide sajla kojom se sinhronizuje rad oba motora, e sad tu kreće igranka. Na stubu gde su mikrroprekidači je sve na svom mestu, ali na onom drugom stubu gde bi trebalo da se zakači i zategne sajla nešto ne štima. Moguće da je sajla odsečena prilikom demontaže i da nedostaje neki deo, ali to su predpostavke jer sa ovom dužinom sajle ništa se ne uklapa. Izgleda da neki deo fali, ali to su opet predpostavke. Prodavac naravno nema pojma jer je samo preprodao dizalicu i tu je stalo znanje. Cunjajući po netu našao sam samo uputstvo za upotrebu i gomilu nebitnih podataka. Da ne bi pravili kojekakve budžerajke ako neko može na neki način da pomogne unapred zahvaljujem. Pozdrav
 2. Kad otvoriš fotografije videćeš potrošenost spoljašnje košuljice konusno valjkastog ležaja. Eto jedan od razloga da bude bučan diferencijala.
 3. Evo kako izgleda diferencijala sa ležajevima na malom puntiću. One stare ležajeve sam negde zaturio al naći ću ih već pa okačiti. Ne znam da li ti ovo pomaže al eto čisto da vidiš...
 4. Dva ležaja su pedesetak evra, semerinzi desetak i ulje petnaestak. Za ruke ne znam pošto sam održavam svoj auto. Ako budem stigao taj posao ću da radim krajem ove nedelje ili početkom sledeće pa mogu da okačim slike ali nisam siguran da je isto tako i kod tebe. Potražiću sutra stare ležajevi čisto da vidiš kako to izgleda kad već nisi u tim vodama
 5. Možda spadaš u srećnike kao i ja koji po drugi put imaju taj problem doduše na mk2 puntiću. Stradaju ležajevi diferencijala verovatno zbog lošeg kvaliteta. Fabrički je bio ugrađen jedan kineski i jedan poljski. Stradao je poljak.Kod mk2 punta ne mora da se skida menjač da bi se odradila zamena ležajeva. Za tvoj auto ne znam. Ono što ti je još potrebno je zamena semeringa poluosovina.
 6. Da li neko ima neka iskustva sa ovim ?
 7. Možda treba pročitati svih pedesetak stranica teme a ako ne Finska je i dalje opcija......
 8. Nema ovo veze sa city-jem.Verovatno zeza senzor pozicije volana pa je upalio lampicu.Okaci na dijagnostiku.
 9. Ako se pogresno instalira sezor volana nece da primi kalibrisanje i prilikom svakog paljenja namota sam pun levi i to dosta energicno.Kad se ugradi kako treba nema tih problema.Negde na forumu sam okacio slike korak po korak za zamenu senzora.Cak je i Goran iz Zemuna dodao koji koraci mogu da se preskoce.
 10. Ako nije kasno, treba podesiti sajlu birača za "levo desno". Od dve sajle samo se jedna podešava. Pogledati sajle ispod haube na zvonu menjača gde se kače na birač i biće sve jasno.
 11. Evo i ja čekam da vidim šta je u igri. Nadam se da će biti rečeno.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...