Jump to content
FAS Goran

puntara

Members
  • Content Count

    150
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by puntara

  1. Da skratim priču - kolega je kupio i ugradio polovnu dvostubnu dizalicu MAHA EL 3.0 GF. Dizalica ima dva elektromotora. Sa gornje strane stubova ide sajla kojom se sinhronizuje rad oba motora, e sad tu kreće igranka. Na stubu gde su mikrroprekidači je sve na svom mestu, ali na onom drugom stubu gde bi trebalo da se zakači i zategne sajla nešto ne štima. Moguće da je sajla odsečena prilikom demontaže i da nedostaje neki deo, ali to su predpostavke jer sa ovom dužinom sajle ništa se ne uklapa. Izgleda da neki deo fali, ali to su opet predpostavke. Prodavac naravno nema pojma jer je samo preprodao dizalicu i tu je stalo znanje. Cunjajući po netu našao sam samo uputstvo za upotrebu i gomilu nebitnih podataka. Da ne bi pravili kojekakve budžerajke ako neko može na neki način da pomogne unapred zahvaljujem. Pozdrav
  2. Kad otvoriš fotografije videćeš potrošenost spoljašnje košuljice konusno valjkastog ležaja. Eto jedan od razloga da bude bučan diferencijala.
  3. Evo kako izgleda diferencijala sa ležajevima na malom puntiću. One stare ležajeve sam negde zaturio al naći ću ih već pa okačiti. Ne znam da li ti ovo pomaže al eto čisto da vidiš...
  4. Dva ležaja su pedesetak evra, semerinzi desetak i ulje petnaestak. Za ruke ne znam pošto sam održavam svoj auto. Ako budem stigao taj posao ću da radim krajem ove nedelje ili početkom sledeće pa mogu da okačim slike ali nisam siguran da je isto tako i kod tebe. Potražiću sutra stare ležajevi čisto da vidiš kako to izgleda kad već nisi u tim vodama
  5. Možda spadaš u srećnike kao i ja koji po drugi put imaju taj problem doduše na mk2 puntiću. Stradaju ležajevi diferencijala verovatno zbog lošeg kvaliteta. Fabrički je bio ugrađen jedan kineski i jedan poljski. Stradao je poljak.Kod mk2 punta ne mora da se skida menjač da bi se odradila zamena ležajeva. Za tvoj auto ne znam. Ono što ti je još potrebno je zamena semeringa poluosovina.
  6. Da li neko ima neka iskustva sa ovim ?
  7. Možda treba pročitati svih pedesetak stranica teme a ako ne Finska je i dalje opcija......
  8. Nema ovo veze sa city-jem.Verovatno zeza senzor pozicije volana pa je upalio lampicu.Okaci na dijagnostiku.
  9. Ako se pogresno instalira sezor volana nece da primi kalibrisanje i prilikom svakog paljenja namota sam pun levi i to dosta energicno.Kad se ugradi kako treba nema tih problema.Negde na forumu sam okacio slike korak po korak za zamenu senzora.Cak je i Goran iz Zemuna dodao koji koraci mogu da se preskoce.
  10. Ako nije kasno, treba podesiti sajlu birača za "levo desno". Od dve sajle samo se jedna podešava. Pogledati sajle ispod haube na zvonu menjača gde se kače na birač i biće sve jasno.
  11. Evo i ja čekam da vidim šta je u igri. Nadam se da će biti rečeno.
  12. Mislim da je najbolje da plinadžije okače dijagnostiku. Izbeći ćeš vračeve i vračarice...
  13. Mislim da sam u temi "uradi sam" okačio fotografije zamene senzora volana korak po korak.
  14. Teško da je bio kao srela ako je imao "lufta" u točku. Ili te majstor malo zavlači da ti uđe dublje u džep ili imaš još neki problem. Možda nije nešto stegao dovoljno. Ljudski je i pogrešiti ali i rešiti grešku. Možda posetiti drugog majstora bez ružnih reči o ovom prvom....
  15. U temi "pinjon" sam ti objasnio gde je senzor brzine.
  16. Sa gornje strane menjača iznad kućišta tanjirastog zupčanika diferencijala. Najbolje se vidi sa donje strane auta odmah iznad ulaza u menjač desne poluosovine. Idu žice na njega. I to je senzor brzine.
  17. A jel mogu da se ubace aksijalni ležajevi bez skidanja radilice?
  18. Ne znam tacno ime otpada ali ako se dobro secam nalazi se u Dobrovoljackoj ulici u Beceju a prosirio se i pa je i na novobecejskom putu kao sto rekoh.Cvele je korektna ljudina i sve preporuke od mene.Telefon 063/232 253.
  19. @MIRIII Potrazi Cveleta na novobecejskom putu posle "Zidara" ili u Novom selu jedna od ulica sa topolskog puta posle diskonta desno,on valja delove za fiat.Da ne reklamiram otpad.
  20. Nemas ti napona prijatelju zato ti resetuje tablu.Akumularor je na izdisaju to su prvi simptomi kad zahladni.Imao sam tu igranku: meren je napon i dijagnostikom i raznim meracima u vise navrata i sex je prestao kupovinom drugog akumulatora.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...