RuDy__ 0 Posted March 28, 2010 eh ovako treba mi pomoc . imam stila 1.9 jtd problem je od skoro mi je prestalo da svijetli na instrument tabli gdje se stima klima .... gdje imaju ona tri rotora. prvo vruce - hladno , brzina ventilatora , i gdje da pushe.... valjda kontate.... eh sad me interesuje dal je moguce da su sijalice crkle i kako da to skinem.... ili mozda neki osigurac.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lyon 0 Posted March 28, 2010 Mislim da i meni tamo nista ne svetli, pa hajde da sacekamo odgovor od iskusnih Stilista Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9736 Posted March 28, 2010 Da, sija to sve kad je ispravno... http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=31484&view=findpost&p=630763Nisu sijalice, već SMD diode.Znam iz priče da je najpipavije upravo menjati te diode oko klime...Mislim da moraš prvo radio napolje, a onda ćeš videti ostale šrafove i žabice. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChobbyNS 488 Posted March 28, 2010 Nije tesko zameniti samo je malo pipavo.Treba prvo izvaditi radio i komplet pepeljaru.Nakon toga skidas taj panel od klime(na zabice je i treba paziti da se ne polome)i skines dva velika tocka,samo ih izvuces prema sebi(od ventilatora ne treba da se skida)Na gornjem delu kod velikih tockica imas po jednu diodu sa obe strane,skines koja ne radi i ubodes novu Ja sam ih platio 30 din\kom,ima ih u svakoj radnji auto delova.Nadam se da sam bio od pomoci Quote Share this post Link to post Share on other sites
a.m 1 Posted March 28, 2010 ne znam zasto bi skidao radio zar nije samo pepeljaru na ona dva mala srafica i lagano masku povuc Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChobbyNS 488 Posted March 28, 2010 Ako tako uradis puci ce zabice sa gornje strane panela od klime.Radio da skines,nije problem,a zabice ako puknu Quote Share this post Link to post Share on other sites
fiatomaniak 0 Posted July 12, 2010 e vidis i ja imam isti problem al kod mene svetli oko prvog i oko drugog tockica kako treba-sve super a oko treceg isto svetli al onako slabijeg intenziteta...kao da su se lampice nekim cudom same udaljile od onih slikica koje pokazuju gde zelis da duva ventilacija...i sad i mene to kopka jer ja sam isto picajzla...kako najbezbednije to odraditi a da nesto nepolomis...moracu to resiti nekako Quote Share this post Link to post Share on other sites
pilauda 3 Posted July 14, 2010 ja imam isti problem kod punta, ne svetli treci krug za usmeravanje vazduha, da li je ista procedura skidanja i kod mene? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChobbyNS 488 Posted July 29, 2010 e vidis i ja imam isti problem al kod mene svetli oko prvog i oko drugog tockica kako treba-sve super a oko treceg isto svetli al onako slabijeg intenziteta...kao da su se lampice nekim cudom same udaljile od onih slikica koje pokazuju gde zelis da duva ventilacija...i sad i mene to kopka jer ja sam isto picajzla...kako najbezbednije to odraditi a da nesto nepolomis...moracu to resiti nekakoNa stilu imas samo dve diode,tebi je ocigledno crkla ona desno kod tockica za usmeravanje ventilacije.Za skidanje radia treba ti 4 neka jaca parceta zice.Gurnes ih dokle moze i samo izvuces radio prema sebi.Skines pepeljaru(koliko se secam ima dva imbusa)I onda lagano skines onaj panel oko tih tockica i pazis da ne polomis zabice koje ga drze.Kad si to uradio skines ta dva velika tockica(toplo/hladno i za umeravanje,od ventilatora ne diras),ostaje ti jedna providna plastika koju drze dva mala srafa.Zamenis diodu i gotov pos'o.Obrnutim postupkom sve vracas nazad.Nadam se da sam bio od pomoci Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasha015 34 Posted July 29, 2010 Jel su diode ili one male(najmanje) sijalice.Taman sam se sutra naostrio da to uradim.Ako su diode,onda je to problem vec Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChobbyNS 488 Posted July 29, 2010 Te male sijalice,nisam se ja dobro izrazio.Ubodne su i mislim da su 5w. Ovako izgledaju,nisu plave naravno Quote Share this post Link to post Share on other sites
etibor 21 Posted April 3, 2011 (edited) Danas sam promenuo jednu koja je crkla.Sijalice su još manje nego te plave na toj slici.Jačina je 1,2W. Mada sam ja stavio od 2w jer nisam našao slabije... I isto svetli kao i ona druga stara Kao što neša reče diode, ali ustvari nisu diode, nego su tako male kao diode iz upaljača.Samo u prodavnici tražite manje sijalice nego one za poziciju, otprilike su upola manje...Pozdrav... Edited April 3, 2011 by etibor Quote Share this post Link to post Share on other sites
ICECUBE 0 Posted June 19, 2011 Danas menjao sijalice, hvala Chobby-ju na proceduri Obavezno skinuti pepeljaru i radio zbog zabica, drugacije se ne moze uraditi, a da se nesto ne polomi.Posle je sve jasno, sem sto sam ja morao skinuti sva tri tockica da bi skinuo tu providnu plastiku i prisao do sijalica.1.2 w u prodavnici 25RSD Quote Share this post Link to post Share on other sites
freemen 19 Posted June 21, 2011 Da li moram da izcupam kablove od radia kada ga vadim da menjam sijalice i ako moram kako cu posle da ubacim kod. ja imam kod karticu ali ne znam postupak kako se ubacuje kod. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mujo_Stilo 0 Posted June 28, 2011 Posto sam juce menjao sijalice na gore navedenim komandama resio sam da okacim mali tutorijal.Prvo nadjete 4 ovakve zice koje sluze za vadjenje radija.Zice stavite u rupe kao na slici i gurnete do kraja.Onda samo izvucite radio i stavite gore na tablu (ne morate da otkacinjete zice)Skinite pepeljaru sa dva torks srafaOtkacite male crne zabice sa belog postolja Skinite sve prekidace (jednostavno ih povucite prema sebi), moraju da se skinu svi kako bi mogli da skinete providnu platiku koja reflektuje svetlost.Ovako izgleda kada se skine providna plastika, gore mozete videti grla za sijalice.Ovako to izgleda kjada je sve rasklopljenoPromenite sve sijalice kao i u pepeljari.Ovako to izgleda kad se stave sijalice i providna plastikaSve vratiti obrnutim redosledom.Ako imate nekih pitanja pitajte slobodno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sudija 0 Posted November 8, 2011 druze svaka cast za slike,ja sam resio problem bez da idem kod majstora.SVAKA CAST Quote Share this post Link to post Share on other sites
gaggi 0 Posted April 30, 2012 Zamenio danas sijalicu prema navedenom objasnjenju, cela rabota trajala 15 min. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mackoni 0 Posted August 8, 2012 Imam ja jedno pitanje, kako da skinem pepeljaru kad je nemam? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr.Mr. 0 Posted October 21, 2012 A kakav je postupak kada umesto takvog radia fabricka navigacija? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted October 22, 2012 Imam ja jedno pitanje, kako da skinem pepeljaru kad je nemam? Kupiš, staviš pa kreneš ceo postupak od početka, dakle četiri žice.....Poklopac je na dve žabice, samo povučeš ka sebi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kiberneticar-Velicanstveni 0 Posted May 16, 2013 A zna li neko kako se menja sijalica u upaljacu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
statichawk 72 Posted May 21, 2013 led za prekidace ventilacije:T5 1SMD 5050,LED - 55.00RSD ARROW SOFT.htm Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21358 Posted May 21, 2013 Jesi li ih ubacivao mozda, kako svetli u odnosu na standardnu sijalicu?Meni je intenzitet i sa ovim obicnim sijalicama sasvim OK i prijatan i kada je potenciometar na najjacem.Jedino sto bi LED trebalo da je dugotrajnija. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SilverOne 0 Posted June 7, 2013 Ako stavim crvene led diode umjesto ovih običnih sijalica hocel da svijetli crveno il opet ostaje ova narandžasta nijansa?! I zna li netko dal duže izdrže ove diode il će prije crknuti nego obična sijalica ?!Te imam ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bumblebee 18 Posted August 4, 2013 Pozdrav,Mujo svaka cast. Vec 3 meseca se kanim da zamenim sijalicu ali nikako da skupim hrabrosti za to jer nemam bas puno zivaca za popravku ako krene nesto nizbrdo. Sa ovim tvojim slikama znam sta me ceka i super.Javim se u ova dva dana kad je i ja zamenim.Nemam pepeljaru pa se nadam da nije nesto komplikovanije, pozdrav. Quote Share this post Link to post Share on other sites