Jump to content
Goran
ivica su

P: Fiat 500L 1.4 95ks Pop Star

Recommended Posts

Nakon tačno 6 godina predivnog druženja sa debelim fićkom, odlučih se da krenem dalje. Ako ne ode u narednih dva meseca, odlaže se prodaja za sledeću godinu, jednostavno mi posao ne dozvoljava da se kasnije bavim autima :)

Postoji i tema u sekciji za predstavljanje, mada nije baš aktivna, kakav auto, takva i tema, ništa se nije zanimljivo dešavalo. Najpouzdaniji auto koji sam ikad posedovao!

Još jedan veliki Fića na forumu - Predstavljanje automobila članova foruma - Fiat-Lancia Club Serbia Forum

Uglavnom:

- 2014. godište

- 120.000 km na satu

- motor 1.4 95ks benzin

- registrovan do septembra

- Garažiran od prvog dana

- crvena boja, bicolor ( beli krov )

- Oprema Pop Star: multimedija, parking senzori, el. podizači prozora napred i pozadi, maglenke

- orginal podnice i kadica gepeka

- alu felne 16''

- set letnjih i zimskih guma

- od servisa, velik servis na 80k i set kvačila na 90k ( preventivno), mali odrađen pre par meseci

- Kupljen nov u Srbiji

- Servisna knjiga ( prve 4 godine u ovlašćenom servisu, ostalo evidentirano kod privatnog majstora )

Rekao bih od ulaganja ništa, ali ako bih baš išao u sitne detalje, imao sam u planu za sledeću sezonu da uzmem nov set letnjih guma ( dubina šare je ok, već zbog startosti gume) i dogodine bih možda odradio prednje diskove i pločice.

Oglas na PA, cena 6700e, za forumaše 6500e

Fiat 500L 1.4 Pop Star | Polovni Automobili

Za zamene nisam zainteresovan.

@italiano

Ne staj mi na muku :D  evo listam oglase i ne nađem NIŠTA! Auto koji sam snimio je već prodat, zaboravili da skinu oglas :huh:

Voleo bih da ostanem u Fiat taboru, Tipo ili Đulijeta 1.4 120, eventualno 500x sa istom motorizacijom.

Ali, kako trenutno nema ništa, i ako ne bude ništa ni u u narede 2-3 nedelje ( mogu voziti ženin auto, ali ne dugo :) ), možda mi pukne film i odem da dignem kredit za nekog novog francuza ili rumuna.

Kakav crni nov Francuz, mozda jedino Renault. Kad mi sam majstor koji mi odrzava DS5 kaze da ljudima nema sta iskreno i posteno da preporuci od PSA motorizacija posle 2019. Benzin, dizel, nebitno. A kaze, zivim od toga, ima specijalizovan servis samo za PSA.

25 minutes ago, italiano said:

@ivica su

Sta ce biti naslednik?

Zato i ne zakljucavam jos temu :D, iako je covek trazio Lock. 

Uvek interesantna diskusija za (uglavnom bivse) vlasnike Zabara, kada treba kupiti nesto iole mladje. 

@Ivan

Da, i mislio sam na Renault :) Ispada da je trenutno povoljnije, zapravo racionalnije, uzeti nešto novo, ove cene polovnjaka nisu normalne.

Nešto da je malo mlađe, da nije puno prešlo, da je motorizacija taman i da nije cena za 5-6-7 godina star auto samo 20% povoljnija od cene novog <_< , zar puno tražim :D 

Evo su ovi iz PK koji samo idu po forumu i turisticki zapitkuju koliko sta kosta i za koliko je prodato :P.

Salu na stranu, po meni je covek gadjao neku sredinu. Imas ih i po 30% skupljih i po 30% jeftnijih ali i sa prilicno vecim kilometrazama. 

@ivica su

Upravo tako kako kazes, sulude cene. Gledam polako nesto i za sebe, nerealno je da malo bolji Compacti par godina stari idu preko 20k. Sa nekom lepom opremom i motorizacijom da nije na 3 cilindra. Za te pare nov Renault koji pominjes.

Edited by Ivan

@ivica su

I ja merkam vec par godina ali bih uzimao samo novo. Nesto mi novi Duster stalno izlazi u prvi plan... videcemo :coffee:

@Ivan      jes, paz da nije 30% skuplje, 500L 1,.4 2014g za 6700+30%.... aj ga nađi

ja samo pitam za koje pare je otišao, ako nije tajna

Edited by shuxx

4 minutes ago, shuxx said:

@Ivan      jes, paz da nije 30% skuplje, 500L 1,.4 2014g za 6700+30%.... aj ga nađi

Samo za tvoje oci, mogao si i sam za par sekundi pretrage. Npr. cca 30% na cenu za koju ga je covek ovde davao:

Screenshot_20250210_203808.thumb.jpg.8d2ae0cec9b5236579f4892ead3d3e5f.jpg

48k i 120K nisu ista cena

da ne ulazim u prepirku, jer svi koji nisu vlasnici odgovaraju, sa poređenjem sa automobilima koji nisu za poređenje

pitao sam za koje je pare otišao, a znam da nije  6700, a nije ni 8200

37 minutes ago, shuxx said:

ja samo pitam za koje pare je otišao, ako nije tajna

Ma nije tajna, ali zašto si se uhvatio za 6700 kad sam odmah napisao da dajem za 6500? :)

Konačna je 6300, gađao sam 6400, tako da sam u principu zadovoljan. Bilo je još kupaca, ali nisam hteo da se peglam zbog potencijalnih 100e više, pa pristao kod prvog. Ako pogledaš moj prvi post, i ja sam bio skeptik :) , ali to je neka srednja cena, što Ivan reče, čak i vrlo korektna za takvo stanje.

Ima u mom kraju još 3 slična, ali izgledju kao da ih je neko izvadio sa dna jezera, ja ne znam da li bih za njih i 4500 dao.

Ali kad već pričamo o cenama i šta je puno, eno, kupljeni novi u Srbiji ( Samo to gledam ), Ibiza ili Polo 2017. 95ks sa 100k na satu, ili Golf 7 110ks sa preko 100k, cene od 12000 pa na više. Ako je ono skupo, šta je ovo? :) 

Edited by ivica su

Sad kad ilustrujem da postoji za 30% vise i po tvojim parametrima, 'aj da bude i ista boja :D. Poenta je da covek nije nista zacepio, niti je "previseeee" kao sto ti rece.

A svaki auto ode za koliko si realan ili sposoban pregovarac :), zato se i zaje*avam.

Edited by Ivan

22 minutes ago, italiano said:

@ivica su

Koji Renault bi uzimao?

Pošto mi veličina auta apsolutno više nije bitna, zadovoljan bih bio čak i sa novim Kliom, sad da li je 90 ili 100ks dovoljno ili treba jače, to bih morao da vidim na probnoj vožnji.

Od Dačije Stepway ili novi Duster, mada je Duster u malo boljoj opremi, koja je meni bitna, već dosta skup.

ma gledam cene polovnjaka, ali se po početnim cenama ne može zaključiti krajnja cena, zato me interesuje 

mislio sam da je realno oko 6000, 

6200 za takvo stanje je poštena cifra

gledam  ja MPV, slične cene 

@ivica su

Imamo Clio tce 90, sasvim dovoljno snage, lepo ide, posebno ako poredis sa 500L...:D.

Captur ti ne odgovara? Ipak ima prednost lakseg ulaska/izlaska iz vozila, preglednst...

P.S.inace skoro da svaki put psujem kad ulazim ili izlazim iz Klija...:zorro:

@italiano

Odgovara, ali mi je bezobrazno skup za to što nudi :)  Istina da će se dizati kredit ako bude došlo do kupovine novog, ali ako je na kredit, nije za džaba, i dalje sam racionalan :D Po meni bi razlika između Captura i Clia trebala biti simbolična, tipa 1500e za identičan paket, a ne 4000.

Edit: znači bolje onda Stepway, on je bar viši :D

Edited by ivica su

tih 3cm kliirensa koštaju + 3000eur...jbg to ti je SUV, crossover klasa, to je sada IN

drži se MPVa za -3000 eur

41 minutes ago, shuxx said:

48k i 120K nisu ista cena

Kad vec off-ujemo, zaboravio sam da dodam... Na ovom od 120k km ti je vec uradjen veliki servis i zamenjeno kvacilo. A na ovom od 50k km te sve to ceka :D . Sto bi rekli pojedini na forumu.