Jump to content
FAS Goran
silenci

Azerbejdzan 2024

Recommended Posts

Danas sjajni Pjastri u super brzom Mclarenu oduvao Leklerka u Ferariju,obisao ga i do kraja trke Lekerk nije mogao da ga obidje.Bas su napravii veliku glupost na sjajnu voznju obojice,jer su se Sainc i Perez sudarii u trkackom incidentu,obojica bili prgavi i imali brzinu,da su ostai na stazi ,obojica bi obisli Leklerka.Max nikako da se poveze,nema brzinu.Odlicni vozaci Wilijamsa,obojica u poenima

https://pole-position.rs/pjastrijevo-ludilo-jace-od-leklerove-brzine-na-ulicama-bakua/

IMG_7A652516B243-1.jpeg

Pa i nije ga baš oduvao, iskoristio je jednu jedinu priliku da ga obiđe i uspeo je, pa ga je posle držala brzina McL na pravcu da mu ne vrati Lekler, koji je kroz celu trku imao bolji tempo, osim kad je spalio gume poslednjih 5 krugova. Pritom, da McL nije zaštitio bulju Oskaru sa onim instrukcijama Landu da drži Pereza iza, ne bi Pijastri ni na drugo mesto uspeo da dođe. Ali svakako, fenomenalno je vozio, i on i Lekler su izvukli apsolutni maksimum iz bolida.

Trka kao trka uspavanka, da ne bi onog udesa na kraju, bukvalno se ništa ne bi desilo osim tog jednog obilaženja za prvo mesto.

Maks - ne znam, počinjem da verujem da je tu sad u pitanju nešto iza scene što ne vidimo - da li neka interna borba, da li je stvarno postojala ona instrukcija FIA-e da se uspori RB kako bi šampionat do kraja bio zanimljiv, prosto mi je nemoguće da ovakva ekipa koja je dominirala prethodne 3 godine odjednom ne ume da podesi auto. Biće ovo baš nategnuto do kraja...

Dok god RB se vozi ovako meni je dobro :)  Ovo danas je bilo vise do Maxa nego do bolida jer eto kolega mu se borio za podijum a znamo da je kolega bulja vozac sto znaci da u bolidu ima potencijala za neki bolji plasman. Svakako Max je vidjeni sampion, bez obzira na sve njega prati sreca tako da i kad je los njegovi rivali su takodje losi pa nema razloga za brigu, samo da uzima poene i zavrsava trke i titula je tu. Ali bih voleo da je RB ne uzme a sto je izvesno.

Po meni Oskar ozbiljan kandidat za titulu pre Leclerca i Landa samo sto nije u toj poziciji ali decko ima mu*a da udje u duel i vozi odlicno i bez greski, u pocetku sam pricao da mu jos fali da uci upravo zbog nekih greski koje je pravio ali u zadnje vreme izgleda da me demantovao i da brzo uci, ima mi tu neku sampionsku notu samo treba vremena.

Lec danasnju trku nije smeo da propusti ovo je bila njegova sigurna pobeda ali po njegovoj izjavi, po meni vrlo glupoj, "pustio sam Oskara misleci da ga posle obidjem" :)  se ocigledno prejebo u racunici :) ej boris se za prvo mesto i generalni plasman a imas tako glupo razmisljanje, ko je taj koji tako predaje poziciju pa kao neka posle cemo, a to posle vrlo lako ne dodje, to nisu radili ni Max ni Luis sa onako dominantnim bolima a ovaj ce da radi, stvarno glupo i nezrelo.

Kolapinto opet odlican kao i Berman, jeste da su dobili pozicije zbog incidenta ali nema veze dobri su bili. Kud willi ne dovede pre KOlapinta nego se mucio sa nesrecnim Loganom koga sam vec i zaboravio da je vozio f1 :)

Pjastri će tek pokazati svoje kvalitete a i dalje tvrdim da je bolji vozač od Norisa.
Ferari definitivno ima sve bolji tempo, da ne ureknemo, što su i pokazali u poslednjie dve trke. Incident Sainca i Pereza je na dušu Pereza, totalno bespotrebno. Svaka laast Saincu na strpljivosti kroz celu trku, vizio je svoju trku i mogao je lagano na drugo mesto.
Lekler, pa šta reći sem Lekler . Koliko ume da oduševi u nekim momentima, toliko ume i da razočara mekim totalno početničkim potezima, al ajd, barem je priznao grešku.
Što se RB tiče, imam neki utisak da će Perez do kraja sezone parirati Maksi, a možda bude i bolji od njega. Ništa ne funkcioniše ni u RB ni kod Maksa kako treba, od bolida, strategije, pit stopa.......mada, nije isključeno da će se u jednom momentu vratiti u trke , možda ne dominacijom kao sa početka sezone, ali će sigurno biti u borbama za podijum.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

1 hour ago, knezevic76 said:

Pjastri će tek pokazati svoje kvalitete a i dalje tvrdim da je bolji vozač od Norisa.

Sa ovim se slažem, nije delovalo tako do polovine sezone, a onda je mališa prodisao u trkama, kao da je preko letnje pauze naučio da čuva gume i drži visok trkački tempo, a i nova unapređenja su mu fino legla. Ono što je kod njega svakako značajno bolje nego kod Norisa je glava, vozi kao mašina, ne pravi greške, hoće i da rizikuje a opet da se to obilaženje odradi kao da ga je već 50 puta izveo - Monca protiv Norisa i sad ovo protiv Leklera, svaka čast malom.

Incident Sainca i Pereza je na dušu Pereza, totalno bespotrebno.

Sa ovim se baš i ne bih složio, čak je i sam Sainc posle trke rekao da obično nakon te krivine voze svi malo ulevo, vidi se i sa snimka iz vazduha da Perez jednostavno drži pravac, ne mrda desno ni malo, Sainc je lagano krenuo ulevo kao da Perez ne postoji, po meni je njegova krivica 70%. Naravno, da je Perez očekivao tako nešto, mogao je da spreči udes i da se i on pomeri ulevo, ali to je ono, šta će saobraćajni policajac da napiše u zapisniku, da li je kriv ovaj što je napravio udes ili ovaj drugi što ga nije izbegao a mogao je?

mada, nije isključeno da će se u jednom momentu vratiti u trke

U Singapuru sigurno neće, tu će svaki bod za RB biti dobar bukvalno, a onda imaju mini pauzu da konsoliduju redove, to im je poslednja šansa. Ako uspeju da sklope taj auto od 50 nadogradnji koje nisu radile i 5 koje jesu, imaju šanse, Maxu treba jedna pobeda bukvalno da osigura titulu, tu su Brazil, Meksiko, nije da je skroz bez šanse za tako nešto, samo da legne neka staza i da se pogodi setup za trku.

Incident Perez vs Sainc sudije okarakterisale kao trkacki, kad sam bolje pogledao snimak i jeste tako iako mi je na prvu delovalo da je Sainc otisao malo levo ali nije prosto bili su blizu bas i nezgodan ugao gde se tockovi upetljali i povukli ih levo, obojica drzali pravac koliko je to moguce posto se bolidi ipak malo izmestaju i zbog neravnina i brzine dovoljno u ovom slucaju da se dotaknu.

Edited by OMP

Al su se zalupali... kaže izgubio grip...

Edited by neshtry

Sad gledam neki snimak sa visine gde se lepo vide putanje, ipak jeste Sainc malo otisao u levo, blago a opet dovoljno za kontakt, Perez je mogao da i on ode levo i popusti ali jbg trkanje centimetri su odlucivali. Zivo me zanima sta bi bilo da se nisu polupali jer je to bio najzanimljiviji duel, 3 bolida, mislim da je Lec ovde imao srece jer bi ga obojica navatali, sumnjam da bi ga Sainc stitio.

Sainc opušteno drugi, Lekler više nije imao ni tempo ni prijanjanje. Eventualno bi mu Sainc davao drs i zavetrinu.
Meni je trka bila zanimljiva.
Perez je svakako imao bolju preglednost situacije i mogao je da izbegne kontakt, koji ni jednom nije trebao, pogotovu Perezu.
Druga polovina sezone je jedna od zanimljivijih u poslednjih par godina

Sent from my SM-A546E using Tapatalk