Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
trendel

Fiat Nuova Tipo - hromirana kapica na vrhu ručne kočnice

Recommended Posts

Da li neko, možda, zna kako se skida ona hromirana kapica na vrhu ručne kočnice? Ne znam zašto ali počeo je da se ljušti onaj, nazovimo ga tako, hromirani sloj. Za auto koji je 2021 godište malo prerano ali je tako. (Mislim da ne postoji deo na automobilu za koji se tako retko uhvatim kao što je ručna kočnica pogotovo sa ovim dodatkom hill holder) Gledao sam na Polu kako se to skida, jednostavno se stisne sa strane i povuče ka sebi. Probao sam to ovde ali ne ide.

Kontaktiraću AC Stojanov sa upitom za nabavku tog dela ali bih voleo d aznam kako da ga skinem. 

U Stojanovu si mi pomogli da nabavim rukohvat iznad vrata pošto je sa jednog izletela opruga koja ga drži u podignutom položaju. (3.100 dinara je bila cena) Možda će moći i ovo da naruće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljušti se i prsten na menjaču i ivice budu oštre te se možeš izgrebati.

Sto se tice menjaca, miran si jos koju godinu jer je moj stariji :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/7/2023 at 11:33 AM, trendel said:

Da li neko, možda, zna kako se skida ona hromirana kapica na vrhu ručne kočnice?

Verujem da je u pitanju najobicnija plastika, tj. sloj sjajne plastike kao imitacije hroma. Tesko da ce na ovim generacijama narodnog Fiata nesto biti hromirano.

Slazem se kolegom, cisto sumnjam da ce do tog nivoa detalja ovlasceni to prodavati novo. Svakako moze da se proveri u nekom novijem ePer, postoji li uopste kao zaseban deo.

A i da prodaju, ako je vec falicno i pitanje je vremena kada ce opet da se pohaba - sredio bih svoju rucicu u nekoj custom varijanti. Sta bi vec moglo, farbanje, eventualno hidrografika, folija...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svakako da nije  hromirano,  samo podseća na to.  Za Alfu 147 i 156 ima u ponudi da se nađe taj deo koji odgovara njihom ručnim kočnicama. Ima i za neke Seate, za Pola.  Za neke Honde.

Najradije bih i uradio ovo što je Ivan predložio, neku  custom varijantu. Ali u svakom slučaju moram da znam kako da ga skinem a da ga ne polomim ili oštetim.

Pre nekog vremena sam drugaru promenio kožu oko menjača, takođe Tipo. Uzeo je neku, crna koža,  sa izvezenim crvenim Tipo logom.  I nije bilo tako komplikovano, samo je trebalo voditi računa o žabicama i onoj plastici - obruču koji zateže kožu.. Ali za ovo i nemam neku ideju kako da ga  skinem. Zaista bi pomoglo kada bi se moglo videti u nekom novijem ePer  - u kako to zapravo izgleda.

Edited by trendel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izgleda da se ovo može skinuti tek kada se demontira mnogo toga i omogući skidanje kompletne obloge ručne kočnice i tako se dobije pristup toj plastici.  Videću šta se može na licu mesta.

s-l1600 (1).jpg

s-l1600 (2).jpg

s-l1600.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma pecni ga sklopljenog negom farbom :) ko da ga rasklapa. Šalim se malo, i ja vozim Tipa. Mada možda može i da se ne skida, ako je već donji deo koji ulazi siv oda se nebi primećivala razlika, na mojem crnm već bi trebalo skinuti... Javi svakako šta bi na kraju, i ičime se farbao. Ja sam nedavno skidao takođe oblogu oko menjača (deca zgazila pa otkačila jedan deo pa sam morao sve da skinem da sklopim pa da vratim), nije teško, samo prvo treba prsten da se odvoji (to su deca već pola posla uraidila :) pa onda obruč gore, i onda ostaje plastika slobodna koja bi mogla da se ofarba, pomislih da bi to možda uradio ali sklopih ga... pa možda nekad. 

 

Takođe ako mogu da zloupotrebim temu, pošto i kolege pisaše o drugim nekim izlizanim delovima. Meni su ovog leta izbledela krilca na bočnoj ventilaciji, jeste auto bio na suncu, ugreje se to prilično, ali ima i do (ne)kvaliteta plastike. Samo taj deo baš krilca, ostalo ništa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...