Jump to content
Goran
Marus021

Fiat Nuova Tipo 1.4 16v - potrošnja goriva

Recommended Posts

Do Sitonije, po Sitoniji i nazad. Ukupno 1250km.
Po bordu 5.9l, po metodi “od čepa do čepa” 6.2l.

Tipo 1.4 2019 60k na satu.

Po gradu ide od 7.5-8.5l.

Kako je kod vas?

@Jim9 tu negde, možda za nijansku više, možda mi je teža noga. Ta relacija ka Gr, bude 6,2-6,3 po bordu. Po gradu je pre 8-9  nego 7-8. Sad mi na tripu stoji poslednjih 5.000 km 8.3 prosek, da ako sam 5 puta puta izašao iz grada, do bg, vrujica, milanovca... baš ne putujem jer sam u nekim radovima pa sam non stop po lokalu. 

Moj Tipo 1.4, 25.000 na stau, po grada varira od 8-10l u zavisnosti od guzve (leto ili zima), autoput 6,5-7,5l a na magistrali ide čak i ispod 6l. Za mene je potrošnja izuzetno prihvatljiva i zadovoljan autom. Pre njega sam imao Megan 3 1,5dci i potrošnja u gradu je bila između 7-8l, na otvorenom između 5-6l. Ovi što kažu da neki auto troši 4l po gradu sami sebe teše i zavaravaju i sa njima ne polemišem uopšte.

Potrošnja do Grčke i nazad...Pod klimom, tempomat na auto putu podešen na 120km/h!

Jel to to?

20250714_161006.thumb.jpg.7ff49b4d5c756d220f2797f60583a88d.jpg

Edited by Ivan
Sredjena slika i format

Odlicno za mali atmosferac. Pod uslovom da si naravno istestirao da ti se potrosnja po "blesimetru" poklapa sa potrosnjom po cepu.

Po boardu, potrosnja zna da varira od priblizno tacne, do toga da laze i po jace od litar.

Evo i od mene informacija o potrosnji goriva Fiat Tipo Longue,1.4 16v 95 ks,2017,225/45 r 17,zadnjih 831 km,voznja od Beograda do Toronija preko Bugarske,sa jednim delom puta kroz Grčku sa velikim  brdima(alternativa za obilaznicu oko Soluna) potrosnja po bordu 5,2,stvarna potrosnja čep 5,6 litara.Zadnjih 3900 km koliko je kod mene po bordu 5,5,stvarna ne znam verovtno nesto veća.Voznja mi je u glavnom otvoren put Novi Beograd-Krnješevci,60 km u oba pravca.Benzin kobinujem Nis 95 oktana i Europetrol 100.

IMG20250722211943.jpg

IMG20250722212005.jpg

15 hours ago, slavisa75 said:

,zadnjih 831 km,voznja od Beograda do Toronija preko Bugarske  .. po bordu 5,2,stvarna potrosnja čep 5,6 litara

Prilično niska potrošnja za taj put, kao da je magistrala...  Može li još informacija, pošto je prosečna brzina dosta niska, jel to zbog sporije vožnje auto putem? 

Tako je,vozio sam lagano,110,negde 120 km/h ne brze,nismo zurili a i kroz Bugarsku su lepi predeli pa smo uzivali,kroz Grcku takodje kad se sidje sa autoputa sve su naseljena mesta.

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post

Da, da, dva puta sam išao tuda na Tasos, zato pitam. I meni se sviđa taj deo Grčke gde su žitarice, pa i kroz Bg kroz kanjon Strume.. lepo za putovanja, mada opet, ne žurim ni ja, i razgledam, al opet to mi je sporo... svaka čast na stpljenju :)