Jump to content
FAS Goran
horvat

Cars & Coffee Serbia

Recommended Posts

Nakon premijernog Cars & Coffee Serbia susreta koji je u maju mesecu 2019. godine poveo trideset odabranih vozila na vožnju do Kaštela Ečka i centralnog trga u Zrenjaninu, održan je drugi susret u Beogradu u Muzeju Jugoslavije.

 

Šta čini zaljubljenika u automobile? Da li je to neko ko teži ka brzini, bilo u pravcu ili krivinama?Možda taj entuzijasta drži automobil u fabričkom stanju. Možda provodi sate u garaži da bi iz svog automobila izvukao maksimum. Da li pravi zaljubljenik ima kolekciju automobila? Ili možda čuva samo jedan i posvećuje mu svu pažnju? Da li vozi superautomobil, kabriolet, kupe ili karavan? Da li uopšte vozi? Možda samo beleži lepotu fotoaparatom?

 

Ako ste prepoznali ljubav prema točkovima u svim ovim dilemama, Cars&Coffee je događaj za vas. Ideja Cars&Coffee skupova potekla je iz Amerike. Ovi skupovi počeli su kao neobavezno druženje uz nedeljnu kafu. Kako je popularnost rasterećenih razgovora istomišljenika rasla, cars&coffee je uskoro osvojio planetu, tako postavši globalni pokret. Danas, Cars&Coffee je tako evoluirao u okupljanje istomišljenika širom sveta i mesto gde automobilska ljubav poprima najrazličitije oblike.

 

U nedelju 29. septembra, zajedničkim snagama, portali bud3.net i Autoslavia.com su u Beogradu organizovali svoj drugi Cars&Coffee skup. I ovo okupljanje održano je pokroviteljstvom kompanije Lukoil, strateškog partnera prethodnih i sledećih okupljanja.

 

Na septembarskom Cars&Coffee skupu, superautomobili, sportski automobili, oldtajmeri, youngtimeri i drugi moderni klasici našli su se na jednom mestu, jednaki u svojoj različitosti. Ljubav vlasnika i pažnja koju poklanjaju svojim automobilima nadvladali su sve razlike u snazi, veličini, ceni i godinama. Tako je i ovaj skup okupio preko devedeset automobila koji oslikavaju ovdašnju automobilsku kulturu.

 

Okupljanje oldtimera i youngtimera počelo je na Lukoil pumpi u Bulevaru oslobođenja, a zajedno sa modernim klasicima i aktuelnim sportskim i egzotičnim automobilima nastavljeno ispred Muzeja Jugoslavije. Plato muzeja jedan je od najlepših izložbenih prostora na otvorenom i ovom prilikom je bio pun interesantnih primeraka automobilske industrije, od automobila iz dvadesetih godina pa sve do najnovijih modela. Učesnici i posetioci skupa su tako imali priliku da svedoče evoluciji automobila, ne samo kao mašine već i predmeta strasti.

 

Od Yuga i Aleka, heroja radničke klase, preko avangardnih Citroëna, pa do čitave istorije Porschea, 2. Cars&Coffee je izmešao i ujedinio naizgled nespojive automobile i njihove vlasnike na višečasovnom druženju uz Lavazza kafu i muzički set Demode DJs-a. Kako je nedeljno jutro odmicalo i Sunce sve više grejalo, bezalkoholno osveženje nakon kafe došlo je zahvaljujući Hellenic Groupu, Red Bullu i Heinekenu koji je predstavio svoje 0.0% pivo, bezbednu alternativu omiljenom hladnom piću za popodnevne žege.

 

Godine takođe nisu bile nikakva prepreka, pa su i vlasnici i automobili svih generacija proveli prijatno popodne uz svoje mezimce. Najstariji automobil skupa tako je bio Ford Model A iz 1928. godine, a američka i evropske industrije imale su presek kroz legendarne automobile poput Citroën Meharija, Alfa Romea 1750 GTV, Chrysler Windsor kabrioleta, Lancie Delte Integrale, Ford Mustanga i brojnih drugih. Skup su upriličili brojni kupei, limuzine, karavani, kabrioleti, roadsteri i hot hečevi, neki u fabričkom stanju, a neki kulturno modifikovani sa posebnom pažnjom i na najsitnije detalje. Igra i zabava je bila zagarantovana i za najmlađe vozače, pa i najveće nostalgičare – 1,2,3 autići su neke vratili u detinjstvo, dok su novim generacijama približili najnapetije i najzabavnije trke analognog odrastanja.

 

Veliku ljubav osetili smo i zahvaljujući dragim gostima kojima ni stotine kilometara nisu bile prepreka da sa nama popiju nedeljnu kafu, te su u Beograd došli iz drugih gradova pa i Crne Gore i Hrvatske.

Ovom prilikom želimo posebno da se zahvalimo svim učesnicima i posetiocima našeg drugog skupa. Bez vas, Cars&Coffee ne bi bio ono što jeste, a to je proslava ljubavi prema automobilima sa karakterom. Upravo zbog vas, Cars&Coffee će se vratiti sa ciljem da ulepša još nedeljnih popodneva sledeće sezone!

 

Teks: carsandcoffee.rs

Fotografije i video: @horvat

 

 

 

 

DSC_0010.jpgDSC_0017.jpgDSC_0020.jpg

 

DSC_0025.jpgDSC_0032.jpgDSC_0148.jpgDSC_0147.jpg

 

DSC_0028.jpg

 

DSC_0037.jpgDSC_0043.jpgDSC_0196.jpgDSC_0201.jpg

 

DSC_0048.jpgDSC_0259.jpgDSC_0260.jpg

 

DSC_0056.jpg

 

DSC_0073.jpgDSC_0212.jpgDSC_0242.jpg

 

DSC_0076.jpg

 

DSC_0078.jpgDSC_0081.jpg

 

DSC_0103.jpg

 

DSC_0136.jpg

 

DSC_0140.jpgDSC_0141.jpgDSC_0142.jpg

 

DSC_0153.jpg

 

DSC_0165.jpgDSC_0166.jpgDSC_0168.jpg

 

DSC_0173.jpg

DSC_0174.jpg

 

DSC_0182.jpg

 

 

DSC_0190.jpgDSC_0274.jpg

 

 

DSC_0230.jpgDSC_0186.jpgDSC_0235.jpgDSC_0264.jpg

 

DSC_0245.jpg

 

DSC_0248.jpg

 

 

DSC_0266.jpg

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam vec video pre ovog eventa, par muscle automobila iz te ere, tako da me dimenzije nisu toliko bas zaprepastile, ali kad je upalio :o:o Bio sam potpuno sokiran! Video ne moze ni priblizno da demonstrira onu sirovost, grubocu i glasnocu tog motora. Mozda se malo vidi sa snimka, kad zaturira, to se citav auto zatrese i mrdne u stranu, ono je stvarno nesto neverovatno ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugarov Focus RS

Sent from my SM-G950F using Tapatalk



kad zaturira, to se citav auto zatrese i mrdne u stranu, ono je stvarno nesto neverovatno ... 


Pocrkali nosači motora

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ovaj Dodge Charger me jednom pretekao ka putu. Dok ga ne vidiš uživo ne možeš da stekneš sliku koliki je zapravo to auto.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka


Nema sanse da ti mozak ukapira tek tako da je to kupe od skoro 6m

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravih da napomenem : sedeo sam u Jaguar Majestic-u, u kom su se vozili Arkan i Ceca na svojem vencanju! :lol: :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zaboravih da napomenem : sedeo sam u Jaguar Majestic-u, u kom su se vozili Arkan i Ceca na svojem vencanju! default_laugh.png default_biggrin.png 
I slusao "Prođi samnom kroz crveno.mp3"

Sent from my 3310 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...