Jump to content
FAS Goran
danijel55

Nissan Micra 1.2 16V K12

Recommended Posts

Posle nekog vremena razmisljanja ,resih ipak da otvorim posebnu temu za micru.
Auto kupljen za sestru i ponekad ga majka vozi.Sta je presudilo:
-njima se dopao
-preglednost
-tng
Gledao sam razne aute,polo,fabia,punto itd.Sa motorima 1.2htp,1.4tdi,1.3mjet i 1.2 benz.Ovi troklipasi mi se nimalo ne dopadaju,po meni su bezveze,ma koliko god ih neko hvalio.Kod mikre mi se dopalo sto ima tih 80ks pa ce makar moci da ide leti pod klimom :D 
Oprema:
-x2 podizaca

-bord racunar
-manuelna ac klima
-komande na volanu
-pomeranje zadnje klupe

Na prvi utisak auto ide za tu konjazu sasvim lepo ,krivinu drzi mnogo bolje od punta i daleko udobniji od istog,iako nosi R15 gume.Od kupovine sa njim predjeno oko 1300km ,naravno odmah nakon kupovine odradjen mali servis,zamenjena dva pk kaisa i to je to,zupcasti nema posto je motor sa lancom.Da dodam sipano gasno ulje za plin 0.5l 1700din :D Sto se potrosnje plina tice,krece se 6.5-7l,voznja magistrala,grad i lokal.Mereno po principu sipaj punu bocu kad se potrosi podeli km i to je to.

Sto bih dodao,po meni najvecu manu ovog auta je crna boja :D

20190304_185429.jpg

20190304_185549.jpg

20190304_185533.jpg

20190304_185502.jpg

received_2272727199607539.jpeg

Edited by danijel55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doslo je vreme i set kvacila da se zameni.Pedala je mekana,lamela ne proklizava,ali recimo uz uspon podrhtava prilikom kretanja.Nadam se da nije otisao i zamajac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Micra deluje prilično očuvano. Kada sam ja uzimao auto, razmišljao sam i o Micri, ali sam na kraju uzeo Pandu, jer je u tom trenutku bila najbolja kombinacija. Verujem da Micra sa tim motorom ide prilično dobro, s obzirom da je Panda sa svojih 69 KS sasvim ok. Daleko od toga da auto leti, ali je dovoljno za grad i održavanje neke prosečne brzine na auto putu. To što kažeš za crnu boju, meni lično bi to isto bila mana, ali na kraju krajeva najvažnije da je auto u dobrom stanju, a boja manje više. Teško je kupiti polovan auto, a ne napraviti nikakav kompromis.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa tacno tako.Uglavnom pokazane su mi slike auta od gore i carinski papiri.

Brzo dostize 100kmh,e sad ide solidno po meni,jer imam i bmw e46 sa 150ks jos turbo dizel,a mikra je atmosferac,ostale reci su suvisne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ispolirao 3m pastom rucno,neke ogrebotine pokusao da skinem masinom,nesto islo nesto ne i tako :D Od voskiranja,jedino sto sam voskirao na samousluznoj prerionici kad je kupljena mikra i to je to.Inace mikra za sada presla 2000km kod nas,za nekih mesec dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi problem sa plinom.Greska motora,kad se očita siromasna smesa plina.Sad 90% njih mi je reklo da je normalno,ali 5000km je presla bez ikakvih problema i sad odjednom ovo.Sutra idemo kod plinadzije da vidimo o cemu se radi.Ako neko ima slicno iskustvo,znacilo bi mi da podeli sta,kako i da li uopste resio problem.

Da dodam,kad je prisutna greska auto radi na leru na 900 obrtaja,dok je nema na leru se spusti na malo preko 500rpm.Inace tako bi i trebalo da radi,tj tako radi od same kupovine.Greska je vecinom prisutna,pa se nekim cudom izgubi na par dana i vrati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se mikre tice u ponedeljak lete karike napolje.1.5l ulja za 8000km,doslo mi bilo da je zapalim.U ponedeljak krecu radovi.

20190530_215459.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije mi se isplatilo ,a i nisam hteo da menjan za neki auto sa placa.Uradi se to i sestru ce služiti dobro, tj trebalo bi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da krenemo.Radi se sledece:nove karike,dihtung glave i obrada glave i cisto da se uz put zamene gumice ventila.Cilindri su kao novi u stotu.

20190604_181625.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, vagenovac said:

Kazu kupi japanca benzinca ne kvari se, kad crklo kvacilo karike glava, gore nego golf 2.0pd :D

Ahahahha, da leptejebo. Moj na srcolomcu izbacio 145ks i 326Nm, al i dalje strepim od glave, turbine, pa onda što još više lupetaju od uljne pumpe i Siemens piezo dizni.

7 hours ago, danijel55 said:

Jedva nasao karike :D

Danijele brate, koji proizvođač, odakle su? Nemoj samo da se razočaraš, da znaš samo kakvo đubre kod nas prodaju. Jedan mehaničar kod koga sam pre radio auto lepo kaže: "Nemoj da mi donosiš te žice, ima odma da produva".

Moje vrlo gorko isustvo sa Felacijom 1.9D je potrvrdilo tu trvdnju, kupio sam klipove u kompletu sa karikama Nural, kao made in Germany, počelo da duva posle 10.000km...

P.S.

Posle 1.3multijet ne valja na primer, skuuupo održavanje, veliki potencijalni problemi, bla bla bla.

Evo ovako se u principu vozi moja jadna Midea, kod mene je cca 46.000km, nisam radio nikakav veliki servis itd, niti bilo šta na motoru

 

P.S.

da li neko zna, da li je taj motor izvorno Nissan ili Renault?

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...