Zhorz 104 Posted August 15, 2015 Da li za ovaj AKU koji si sada dobio imas neku garanciju? Ako ti kazu da nemas opet te zeznuli Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada.uk 0 Posted August 15, 2015 Imam garanciju od 2 godine, od Boscha, pošto sam stavio njega a ne Fiatov. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9703 Posted August 15, 2015 Koliko sam razumeo, u prvih dve godine postoji garancija na akumulator.Nakon isteka te dve godine, garancije na aku više nema. Imamo opštu temu o akumulatorima:https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/31753-o-akumulatorima/ Ima doooosta iskustava da oni riknu tek malo nakon što im istekne fabrička garancija. Tako ih izgleda namerno prave.Zato je najbolje uzeti sa više garancije. Ima sada dosta akumulatora u ponudi sa 3-4 godine garancije, i to bez onog uslova da posle prve dve godine moraš kao da ga ''servisiraš'' kod proizvođača akumulatora kako bi garancija važila i za preostali period, tj. suštinski da doplatiš produženje garancije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted August 15, 2015 imah srece za 45dana sto mi crko....jos mi kaze ovaj sa slep sluzbe da se ne seca da li je nekom 500L crko do tada....ja mu kazem pa nema ni dve godine pune a on ce: znaci da se spremim od sada na dalje Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada.uk 0 Posted August 15, 2015 Meni je čovek koji me šlepao rekao da je već vozio 5-6 500L-ova, sa istim problemom A ako sam ga dobro shvatio, on ne radi stalno ovu fiatovu pomoć na putu, nego je sad uskočio da pomogne kolegi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 6 Posted February 22, 2016 (edited) Jednom poznaniku je crkao originalni fabrički akumulator nakon 2.5 godine od kupovine 500L-a o.O Da li je još neko imao problema sa akumulatorom iz fabričke ugradnje? Ja danas proverio voltmetrom, 12V daje kada motor ne radi, 13V pokazuje kada motor radi. To mi deluje nekako malo. Zar ne treba da bude po 0.5 do 0.8 volti više? Ako je testirao svoj akumulator još neko, napišite voltaže, da znamo da li da odvajamo 8000 dinara za nov na vreme :/ Edited February 23, 2016 by neshaoct spojeno by Zhorz :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted February 22, 2016 Ima negde vec napisano koliko nas je imalo problem sa akumulatorom na oko 2god Ja sam imao srece 20dana pre isteka 2god pa mi zamenili za Dz..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 6 Posted February 22, 2016 Hvala Zhorz. Ta tema mi je promakla... :/ Idem da razbijem detetovu kasicu prasicu i prebrojim... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nbumbic 0 Posted February 23, 2016 Malo staro ali odgovara na dosta pitanja u vezi akumlatora Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 6 Posted March 3, 2016 Danas sam zamenio (reciklaža) fabrički Exide akumulator za Exide Premium, nešto većeg kapaciteta. Koji vam je napon punjenja na vašim 500L-ovima? Jel merio neko skoro? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted March 4, 2016 nisam odavno merio..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 6 Posted March 4, 2016 Koliko je bilo kad si merio? Kod mene je 13.92 V u leru i 13.99 V kad se da gas oko 2500 o/m dok u garanciji akumulatora piše da treba od bude od ravno 14 do 14.6 V o.O Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sinnerman 17 Posted March 4, 2016 Upravo sam izmerio... Kod mene je 14.13v (mereno sa najboljim kineskim multimetrom) u leru, to je kada spusti obrtaje na 1000, 1-2min. posle paljenja auta... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dach@ 4904 Posted March 4, 2016 Sta je sa produzenom garancijom od 5 god.vazi li to za akumulator Quote Share this post Link to post Share on other sites
lapobb 1 Posted May 8, 2016 (edited) ovako se to desilo: udjem u auto ( krecem na posao..rano jutro). auto ni da pisne.okrenem 5-6 puta kljuch ...lampice (neke od njih), samo zatrepere ne duze od 2 sek. izadjem iz kola...ne verujem. pokusham josh 2-3 puta...da ga "upalim" ( sa kljuchem ) ukljuchi se samo radio dohvatim se telefona "fiat pomoc na putu" kazem gde sam,dam broj shasije,br.tablica...kaze riba zvace vas. (inache centrala je u bech-u). zove me beograd za nepunih 15 min. pita me majstor: shta je problem...koliko je auto preshao? ja kazem nece da upali..500 km preshao. on: pauza 3 sek. kaze: ne "siki-riki"...tu smo brzo. za nepunih 45 min. vidim stize "shlep-sluzba" izlazi majstor sa elektro-koferchetom...kaze: otvarj haubu. ja u kolima,podignuta hauba.... posle 9 sek. kaze majstor: gospodine dodjite da vidite. ja pridjem motoru ( mojih najduzih 1.6 m u zivotu. od sedishta do motora ). majstor: evo pogledajte...klema ( na akumulatoru ) se otkachila..nisu je dobro zategli. ja nishta ne govorim, ne toliko ljut...koliko razocharan. tako neshto na autu da se desi, koji je jedva preshao 500 km. choveka da chastim...kaze: ma ni sluchajno. majstor: uzivajte u autu i tu smo ako neshto zatreba. mahnuo sam mu dok je odlazio shlep-vozilom ... PS sutra se javio AK i rekao shta je bilo. na moj lichni zahtev bez problem pristali na ponovni " nulti servis " ali ovaj put ja sam pored auta dok ga rade. pozdrav svima! Edited May 9, 2016 by neshaoct spojeno by Zhorz :) 1 Nebek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted May 9, 2016 slobodno koristi pretragu, za 3 god smo dosta toga napisali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GNL 1 Posted August 4, 2016 Evo i ja da se pohvalim, crko akumulator posle 3 godine i 3 meseca. 1 Nebek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted August 5, 2016 uuuu dobro si izdrzao.....koliko je to u kilometrima? jel ti garaziran auto zimi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
GNL 1 Posted August 5, 2016 Presao malo (20 hiljada) i nikad garaziran. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted August 6, 2016 i meni je tu oko 22-25k km crkao za 23meseca i 20 dana Quote Share this post Link to post Share on other sites
bojanb 3 Posted August 9, 2016 moj crkao pre mesec ipo dana, po najvecem pljusku i gradu naravno oko 19h kad nijedan servis ne radi a ja 15km od kuce. Sutra dan kupio novi original oko 8k uz uveravanja da se to ne desava cesto i da sam ja prvi kome se to desilo... nisam ni znao da ova tema postoji. Inace presao sam 60k sto je za utehu pristojna km, s obzirom da je ovde nekima otisao i na 20k, isto nije davao nikakve znake slabosti, a bio sam i na redovnom servisu mesec dana pre incidenta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted August 11, 2016 crkava od vremen a ne od kilometara Quote Share this post Link to post Share on other sites
Valjevac 2 Posted August 23, 2016 (edited) Meni Akumulator crkao u Bijeljini u Bosni posle 2 godine i 10 meseci. Tamo kupio neki OEM, 3 godine pisane garancije i to je to... Hvala bogu pa se sve desilo u gradu, na parkingu nekog Megamarketa. Deca su se zabavljala u igraonici, a ja i zena pili espreso dok je majstor zavrsio posao Edited August 23, 2016 by Valjevac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted August 23, 2016 Toliko losi akumulatori u novom autu odavno nisam cuo da ima.... Quote Share this post Link to post Share on other sites