Bogisha 9 Posted February 7, 2016 To je tvoj ugao, a ugao verovatno svih ostalih koji imaju neki svoj biznis je "uzimaću maksimum koji mogu, daću radnicima što manje, a ako nastane neko žešće sr*nje, onda ću imati u šteku što sam zaradio od svog biznisa." Quote Share this post Link to post Share on other sites
baron21 7 Posted February 7, 2016 @bogisha, bas tako, ne rade svi za taj minimalac od 22500rsd, ima mmogo i onih koji rade za 12-13k..Ne mozes reci da stanje nije bas tako lose, jer je katastrofa!!!! Sa fakultetom ti treba veza da bi se zaposlio i da imas platu da kazemo 40k, sta tu nije tako crno??@igor realno u tvojoj struci jedino mogu da se uzmu lepe pare (koliko sam skontao ti si programer ili nesto tome slicno)Jednostavno je doslo vreme da ili si programer ili zavrsis bilo sta drugo i bezis iz zemlje Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13140 Posted February 7, 2016 Meni često dolaze da predaju zahteve za auto kredite i nekad se frapiram koliko su plaćene pojedine pozicije, pogotovo u državnoj službi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted February 7, 2016 @igor realno u tvojoj struci jedino mogu da se uzmu lepe pare (koliko sam skontao ti si programer ili nesto tome slicno)Jednostavno je doslo vreme da ili si programer ili zavrsis bilo sta drugo i bezis iz zemlje Plaćenija je moja struka debelo u drugim zemljama, ali negde drugde su i veći troškovi života, nema besplatnog školovanja, mora stan da se plaća..ima tu dosta stvari. A jesam programer Quote Share this post Link to post Share on other sites
razor_amd 0 Posted February 7, 2016 Radnica, koju sam zadnju zaposlio u svojoj radnji, na prethodnom poslu radila je ne prijavljena i imala je mesečnu platu od samo 7000 din. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniđa 1 Posted February 7, 2016 Imamo posle 15 da radimo ravnjajuči sloj i keramiku u hali od 500m2,pošto za toliko psooa trebaju još 4 fizikalca nije prošlo ni pola sata od kad smo oglaisli da tražimo radnike za taj psooa,a pozvalo nas njih 14.Ne pitaju kolika je dnevnica samo da rade.Evo ja sam završio fax u roku nsam bio neki student prosek 8,7 i nema posla,posa ne mogu da nađu ni oni sa porsekom preko 9,5,a bilo ih 4 u generaciji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted February 7, 2016 Zato ima za one sa 4 razreda osnovne skole i clanskom kartom neke stranke Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted February 7, 2016 Imamo posle 15 da radimo ravnjajuči sloj i keramiku u hali od 500m2,pošto za toliko psooa trebaju još 4 fizikalca nije prošlo ni pola sata od kad smo oglaisli da tražimo radnike za taj psooa,a pozvalo nas njih 14.Ne pitaju kolika je dnevnica samo da rade.Evo ja sam završio fax u roku nsam bio neki student prosek 8,7 i nema posla,posa ne mogu da nađu ni oni sa porsekom preko 9,5,a bilo ih 4 u generaciji. Koji fakultet?Prosek 8.7 jete visok, ali realno najbitnije je šta znaš da radiš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13140 Posted February 7, 2016 Mora da su kratke relacije u pitanju, čim je toliki prosek Quote Share this post Link to post Share on other sites
zrnke 41 Posted February 7, 2016 I mene interesuje na kom to fakultetu 8.7 nije neki prosek. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted February 7, 2016 Mora da su kratke relacije u pitanju, čim je toliki prosek Ahahaham totti kraljino. Da nisi slučajno adminisrator na dnevnoj dozi buraza, to je u tom fazonu Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2275 Posted February 7, 2016 (edited) I mene interesuje na kom to fakultetu 8.7 nije neki prosek. Meni nikad nisu tražili prosek sa fakulteta za posao, štaviše imam kolege koji ni nemaju fakultet, ali odlično obavljaju posao. A koliko je 8.7 loš prosek govori to da je tokom moje prve 2 godine fakulteta uslov za stipendiju bio prosek od 8.5. Kasnije su podigli na 9 da bi smanjili broj studenata koji primaju stipendiju. A evo i par pozicija gde se traži prosek (navešću za moj fakultet): Mesto saradnika na fakultetu - minimalni prosek 8Mesto asistenta na fakultetu - minimalni prosek 8.5Par "zvučnih" programerskih firmi na koje sam naleteo i to isključivo za seniorske pozicije, minimalni prosek 8Da se razumemo daleko od toga da ja smatram da je prosek ocena na fakultetu nebitan ili da omalovažavam isti (ja sam imao tokom osnovnih studija 9.23, na masteru 10 i za sad na doktorskim 10), ali daleko od toga da se po tome biraju ljudi i da je presudno. Pa i znam par ljudi koji su učili napamet kod mene na fakultetu, završili sa ~9 i sad pljuju državu i sve ostalo što nema posla za njih, a neće da prihvate da ništa ne znaju da rade. Edited February 7, 2016 by igor0511 Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13140 Posted February 7, 2016 Kakav si štreber Quote Share this post Link to post Share on other sites
@bane@ 102 Posted February 7, 2016 Mnogi nece da rade za taj minimalac.Evo kod zene u firmi nemogu da nadju radnike i kasire.Plata je 24000din +putni troskovi +topli obrok+bonus ako se ostvari.Sve redovno i dogovoreno ispostuju zena mi radi godinama tu(u pitanju je megamarket).I dodju cuju kolika je plata i okrenu se i odu.Daleko je to od dobrog ali zar je bolje lezati kuci ili raditi.Kako god se vi slozili ljudi su se ulenili i mnogi nece da rade. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 18168 Posted February 7, 2016 Kakav si štreber Igor trenutno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dezurni 399 Posted February 7, 2016 Gde je to prijatelju @bane@? Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2470 Posted February 7, 2016 Pa i znam par ljudi koji su učili napamet kod mene na fakultetu, završili sa ~9 i sad pljuju državu i sve ostalo što nema posla za njih, a neće da prihvate da ništa ne znaju da rade. Ja sam fax zato napustio, nismo se mogli sloziti profesori i ja da gradivo ne trebam da znam napamet od reci do reci, nego da mogu da znam svojima recima da objasnim teoriju koju razumem. Nazalost moj mozak tako ne funkcionise. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13140 Posted February 8, 2016 Pa dobro bre, odakle ih vade više... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 18168 Posted February 8, 2016 (edited) Ovo neki Zrnketov uval'la, prebac'la, snim'la, plan'na, slan'na ... Edited February 8, 2016 by Axic Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5695 Posted February 8, 2016 On 8.2.2016. at 0:12 PM, totti said: Pa dobro bre, odakle ih vade više... Paaaa, posto je NS u pitanju, mogu da kazem da nije nista cudno, ima iha ovdje kolko oces! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 624 Posted February 8, 2016 Iz KurZa ih vade Quote Share this post Link to post Share on other sites
zrnke 41 Posted February 8, 2016 (edited) Kec i iz rukava. Edited February 8, 2016 by zrnkemiki Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted February 8, 2016 Nije mi jasno kako je izdrzao da se ne nasmeje Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2144 Posted February 8, 2016 (edited) hahahahaha strasno ovaj me bas nasmeja a sinoc sam gledao ovog ljudinu jovu direktora,kakav je on mozak,sta bi Novi Sat bez njega,hahaha Edited February 8, 2016 by silenci Quote Share this post Link to post Share on other sites