nidza 639 Posted May 6, 2011 Hvala na pozivu, da znaš da hoću, čim budem našao vremena. Situacija uopšte nije dramatična, ali znam da mora da može bolje:Pretpostavljam da bi se rasipanje drastično smanjilo kada bi se donji hromirani deo fara, koji i tako ne služi ničemu (sem estetski) ofarbao u crno. Vozio sam drugi auto ispred mojih kola i moram priznati da malo smeta, iako su farovi čak spušteniji nego što bi trebalo. Kada sam zatamnio centralni retrovizor tačno se moglo videti da odsijava donji deo fara. To svetlo je svakako izgubljeno za osvetljenje puta, tako da bi možda mat crnom bojom mogalo da se napravi dobro rešenje.Naravno, svako veće ulaganje ne dolazi u obzir, jer većina ljudi ima mnogo gore farove od mojih. Dok se to ne promeni, uopšte se ne tangiram. Koliko nije strašno možeš i sam da vidiš sa priložene slike, tj. snop je vrlo kontrolisan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted May 6, 2011 Upravo sam hteo reci da po slikama ok izgleda. Moguce da bi bojenje u crno resilo deo problema. Siguran sam da bi detaljno ciscenje, poliranje i zastita fratili far u fabricko stanje. A kad se far otvori radi bojenja, ovo se sve podrazumeva. Ali da ne bi bilo napamet, kad navratis sve ce ti se reci. P.S. Pohvale za savesnost sto se tice smetanja drugima. Retkost ovih dana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fire 0 Posted May 12, 2011 Jel vi uopste radite ugradnju projektora, sve cekam slike da vidim vas rad al nema ih? I koji su model vasi projektori i koja je tacna cena? Jel radite i xenon? Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted May 13, 2011 Radimo, ali ne stizem da okacim. Bice uskoro fotke. Morimoto, cena im je oko 150e za par, sa tim da ce cena biti niza ako firma koja ih uvozi poruci vecu kolicinu, ali to je do firme. Ima i ksenona. Vi, i bilo ko drugi, mozete doneti Vase projektore i ksenone, mi cemo ugraditi. Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted May 23, 2011 BMW 5 - ciscenje unutrasnjosti fara i sociva, poliranje, zastita spoljasnje povrsine fara, izrada nosaca fara Ford Focus - bojenje nereflektujucih povrsina unutar fara u crnoZa sada imam ove dve fotke: jednog fara pre bojenja i drugog posle bojenja u crno. Ako mi momak iz NS kome smo radili farove posalje slike pre/posle koje je licno napravio - okacicu ih. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toma integrale 0 Posted May 24, 2011 (edited) Hromiranje tzv. "soljica" iz fara.[reflektujuce povrsine oko sijalice]PRE: Na donjem delu se vidi kao ogarenost povrsine. Crno-braon boje. Na pocetkui je bilo malo, ali se sirilo. Samim tim je svetlo slabilo, toliko da je postalo nepodnosljivo i nesigurno.POSLE: Za koji dan cu Vam pokazati, mogu slobodno reci, jedno remek delo. Nisu farovi u pitanju, nego branik.Klasicni branik sa starijeg modela A8 [nemoj neko da me nosa ] je prepravljen da bude kao sa najnovijeg modela. Ja se izvinjavam mnogo ,ali odsjajne povrsine se NEHROMIRAJU nego ALUMINIZIRAJU (aluminizacija).Ovi farovi izgledaju bas kao da su farbani sprejom jer imaju mat boju ,a ne ogledalo i onaj sprej u pozadini ti neide u prilog. Aluminizacija farova se radi u Kragujevcu u fabrici 21.oktobar, cena po faru je 900 dinara stim sto oni nerasturaju farove.Bolje se malo pomuciti rasturiti far i posle ga sklopiti ,ali znas da imas nov fabricki.Za vece farove od kamiona cena je 1300 dinara.Juce sam bio da se raspitam posto moram da radim farove na mom autu. Edited May 24, 2011 by toma integrala Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted May 24, 2011 RE: toma integralaIzraz "hromiranje" sam upotrebio, i najcesce ga koristim zato sto "sire narodne mase", nase musterije i forumasi to bolje prihvate-razumeju.Mi soljice radimo sa srebrom. Za one koji bolje znaju to je jedna od Fiatovih tehnologija "hromiranja". Sprej u pozadini je crni Body za branike. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fire 0 Posted May 24, 2011 Nema nista od tog hromiranja ili kako se vec zove... radili ljudi, i to bas u Kg i na jos nekom mestu, ali nema to zadovoljavajucu trajnost... Quote Share this post Link to post Share on other sites
toma integrale 0 Posted May 24, 2011 Ja cu da probam na mom autu, oni rade (prave) farove za zastavu, iveko kamione i sanos autobuse.Steva_anya ja sam se prvo izvinuo pa sam napisao.Prvo cu da probam ovo posto je kod mene ,a ako nebude uspelo eto mene kod tebe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted May 24, 2011 RE: toma integralaNajbitnije da Vi to uspesno resite. Gde - to je manje bitno. Ako Vas zanima neki detalj vise, posaljite mi pp, da Vas spojim sa "glavnim i odgovornim" za "hromiranje". Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted July 10, 2011 moze li ovo da se resi poliranjem ili vec necime ili bi bolje bilo pitati: mozes li ti ovo na bilo koji nacin da vratis u fabricko stanje ne znam kolko mozes da vidis na slikama ali ceo far kao da je ispucao naravno oba su takva i jel neka okvirna cena kao sto je vec navedeno za restauraciju uli sam ja specifican slucaj u pitanju je stilo sa 3v Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted July 10, 2011 Re: JUDGEVidim da ste iz Beograda - najbolje je da navratite kad budete mogli do nas u Zemunu.Mnogo je lakse kad se vidi uzivo, i kad se oseti pod jagodicom prsta.Meni ovo izgleda kao kad staklo na kolima napukne a ne raspe se.A opet po ivicama se jasno vide risevi. Da li ulazi voda u far? Ili je neko pokusavao da ga cisti iznutra? [kao da ima fleka]Ako je napuklo, sto se oseti pod jagodicom prsta, na zalost trajno funkcionalno resenje nema, osim da se ta spoljasnja povrsina fara zameni drugom [nadjete neki far kome je to citavo a ostalo osteceno]. Ako je citavo, i ako su samo risevi, a da nisu previse duboki, moguce je srediti [par puta prodje kroz masinu za obradu, i posle se zastiti] da bude "kao pre".Ako ulazi voda, kad se otvore farovi, i kad se sve ocisti iznutra, tragovi ce nestati. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted July 10, 2011 pa do sad valjda nije ulazila, ili ja bar nisam primetio, a dal ga je neko otvarao i cistio to vec ne mogu da garantajem, znam da ja nisam al cucemo se ipak pa da mi kazes gde ste tacno u Zemunu i da se dogovorimo kad mogu da dodjem da pogledate... Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted July 10, 2011 Posaljite mi Vas broj na pp i napisite kada da Vas pozovem. Pozdrav! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3714 Posted July 11, 2011 E ovo je interesantno! Voleo bih da vidim konacan izgled iako je kod mene u mnogo manjoj meri. Preventivno bi se isplatilo! Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted July 15, 2011 (edited) Opel Vectra C - restauracija i day light trakica BMW X5 2010: restauracija, resavanje problema sa kondenzom i kompjuterom Renault Laguna - projektori Edited July 15, 2011 by steva_anya Quote Share this post Link to post Share on other sites
Srdjan Cvetic 0 Posted July 15, 2011 Stevo koliko bi kostalo da se na alfi 147 urade gta look farovi i da ispolirate farove i sve sto ide uz to sredjivanje? Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted July 15, 2011 cveleJTD, cena da se komplet restauriraju, kao prikazani radovi, i da se oboje u crno, sa 12 meseci garancije je 50 ili 70e. Razlika potice zbog vrste i broja lepka kojim je far zatvoren. Farovi se moraju pogledati uzivo, sto je 1 minut, da bi se rekla tacna cena. Ili 50 ili 70e. Uzeli smo da radimo farove u crno sa BMW1, M paket opreme. Okacicu slike da vidis/te, perverzija kako su ispali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Srdjan Cvetic 0 Posted July 16, 2011 Hvala druze, zvuci odlicno, pa cu gledati da navratim da to pogledamo okaci i slike, bas me zanima... Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted July 16, 2011 Vazi, tako je najprakticnije - kad budes u prolazu svratis da se pogleda. Gotov je BMW, slike kacim veceras, cim dobijem aparat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted July 16, 2011 @: zulurbre pa konacan izgled ce te na zalost tesko videti jer ce to najverovatnije biti novi farovi naime, "malo" sam zakasnio da bi bilo sta moglo da se uradi ili izvuce, jedna od opcija je zamena stakala na farovima ako uopste uspem negde da nadjem tako nesto, ili neke polovne sa valjanim staklima...tako da ako se razmisljas dal to da radis moj ti je savet da pozuris pre nego sto dospes u moju situaciju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted July 18, 2011 BMW1, M paket opreme - bojenje u crno @ JUDGE + @ zulurbrAko je stanje takvo kakvo jeste, jedna od opcija je da u Delti i sl servisima nadjete neke farove, naravno ostecene, ali sa ocuvanim prednjim delom.Onda se to "samo prepakuje".Do 07. avgusta sam na odmoru.Odgovaracu najbrze sto mogu na pitanja u temi i na pp. Nemojte zameriti ako kasnim.Za brzi odgovor dok se ne vratim pozovite 0658365629Pozdrav! Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted August 8, 2011 Nissan Primera, mislim da je 2002/03Farovi su skinuti, otvoreni, polirani, ocisceni iznutra, zasticeni spolja, zatvoreni, vraceni na auto.Pre tretmana svetlo je bilo slabijeg intenziteta, i po recima vlasnika auto je za druge bio slabije vidljiv.Pre restauracije Posle restauracije Za koji dan cu pokazati radove na Audiju A8 [znam-znam, nosate me ] ristajling , i na Mercedesu CL. Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted August 10, 2011 Evo da Vam pokazem jos jedan nas rad.U pitanju je Mercedes CL.Veoma zahtevan rad. Sistem zatvaranja ovog fara je komplikovan, vise "lepkova" je koristeno, i trebalo je poprilicno vremena da se on atraumatski otvori.Znanje i iskustvo su na nasoj strani pa smo dobili ovaj projekat - da ih vratimo u fabricko stanje.Slike pokazuju kako smo i koliko u tome uspeli. PRE POSLE Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted August 18, 2011 Audi A8 ristajling Quote Share this post Link to post Share on other sites