Jump to content
FAS Goran
boki

Mobilni telefoni - pitanja, problemi, iskustva (+ Tips and Tricks)

Glasanje :)  

242 members have voted

  1. 1. Koji je po vama najbolji proizvođač mobilnih telefona?



Recommended Posts

Dal neko rutovao ZTE blade 2? Koristim ga privremeno dok ne uzmem Nokiu 735 ali dosad nikad nisam rutovao android....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kucaj na youtube najbolje, kako rootovati tel, treba da skines rom manager bese, da ga ins, da nadjes odgovarajuci rom za njega, da ga ubacis na mem karticu, pa da ga pokrenes i ins. Vidi yt ima sve objasnjeno, ovako bas najbolje i ne mogu da ti objasnim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogućnost da uđeš u bios telefona,ukloniš glupe fabr. postavke,instaliraš drugi softver,mnoge programe (koje inače ne bi mogao) i sl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To mogu da ti urade i u servisu ili sam moras da radis? Ja nesto nisam strucan sa tim pa racunam da je bolje da platim ako je neka pristupacna cena :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Marko samim tim što WP nema desktop kao Android u smislu nekoliko ekrana i widget-a na njima imaš veliku uštedu ram-a i procesora. Odatle i taj bojli rad dolazi.

A i da ne pominjemo što su imali nekoliko godina da naprave bolje rešenje od Androida.

 

Mada i dalje nedostaje dosta aplikacija za WP i još Microsoft gleda da proda neke stvari koje bi trebale džabe da budu.

Ali svakako za 14-15 000din mislim da nema boljeg telefona. Šteta što nema podršku za nfc tagove i wi-fi punjenje. Sa tim bi bio pun pobodak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo samo jedno iskustvo za budjodroidom,imam 2 G Rama i quad procesor,znaci nije sigurno do telefona...

Prikacim tel na net(pre toga bio offline modu) pristizu mi poruke na Viber koje su poslate u medjuvremenu,telefon se koci,zakucava,ne reaguje na komande 10-15 sekundi...Imam zvucni signal da su poruke pristigle ali ih ne prikazuje na ekranu.

 

U tom trenutku imam 2 opcije na raspolaganju:

-da nista ne diram i sacekam poruke koje ce se prikazati na ekranu za nekih 15 min :)
-ili da idem direktno u Aplikaciju i da tamo drkeisem,sto znaci zakocen tel jos jedno 30-60 sec...

 

Blagi uzas :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

WP zakon,ko ga proba i koristi malo duze nece se vracati vise na android,naravno mislim na novije generacije WP ne na one pre 2-3 god unazad... Ja imam lumiu 520 i necu menjati vise OS samo model telefona... Nije mi bitno da imam milion aplikacija,ali i da ih ima sam telefon nece da baguje. Odlicna fabricka navigacija Here drive koja prikazuje cak i najmanja sela i sumske puteve... Kamera odlicna za tu klasu telefona,mada smo i uporedjivali i sa iphone 5 veci broj kvalitetnih fotki izlazi sa Lumie. Imao sam ranije i androide ali mi je muka samo dok je nov i nema gomilu stvari tj. aplikacija i ostalih potrepstina radi dobro,posle je nula,ali svaki android u odnosu na WP. To su moji utisci i misljenje. Svako kupuje ono sto misli da mu valja... Eto toliko da ne gusim vise...

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni se isto dopadaju te lumie,pa u skorije vreme ima da kupim jednu,nekako mi se vise svidja windows od androida,a jel ta navigacija dolazi zajedno sa telefonom,netreba naknadno da se ubacuje,Ja vec 3 godine koristim wm 6.5 i sjajno me sluzi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ćemo iskreno nije WP još bolji od Androida. Jeste brži i lakši za korišćenje, ali Android je Linux koji može daleko veće i moćnije stvari da radi.

Neke od njih su:

  • Virtuelni server
  • FTP server/klijent
  • SSH klijent
  • Teamveiwer client
  • Torque

Da ne gnjavim dalje. Znači ja mogu na svom telefonu koji vredi ~40e da podignem sajt i učinim ga dostupim svima, stavim ili skinem fajlove preko ftp-a, konektujem se na Linux kod kuće i bilo šta uradim iz terminala ili preko teamviewer-a.

 

Većina ovih stvari će uskoro izaći ili je već izašla za WP, ali Windws nikada neće biti toliko otvoren kao Linux, ni na kompjuterima ni telefonima. Ko može da živi sa ovim mislim da je WP pravi izbor za njega.

A samim tim proizilazi i ta brzina Windowsa. Što manje mogućnosti imate, manje su šanse da se nešto pokvari i telefon je brži.

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicna fabricka navigacija Here drive koja prikazuje cak i najmanja sela i sumske puteve...

I najvaznije ta navigacija je besplatna.

Ali skoro je izasla i za Android uredjaje,pa ko zeli moze da je skine i proba:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=en

Sada sam skinuo, bez samo sto nece offline da nadje rutu. Nego mora net.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni Igo perfektno radi na Androidu i to bez neta. jedino što tada malo brže suče bateriju al to je zbog displeja koji je veliki i tada stalno uključen. ne znak kako radi WP al znam da moj Sony i android neću u skorije menjati..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se... Evo imam Sony nekih 8 meseci i ni jednom mi nije zabagovao, zakucao ili sl... I jako lepo drži bateriju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a da baterija meni dva dana najopuštenije sa displejom od 5 inča. pritom ga solidno koristim. brzina rada telefona je ono što me najviše odušeljava.. završna obrada možda čak i najkvalitetnija od svih ma jednostavno vrhunski telefon.. za svaku preporuku..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čuo sam i od ljudi koji rade u Telenofu da su se Sony telefoni odlično pokazali, ali nikada nisam imao priliku da ih isprobam nešto više.

Nekako su mi svi slični i ako bih se držao Androida išao bih samo na HTC od sad. Jeste skuplji od ostalih, ali sa razlogom. Pa na benchmark testovima uvek dobiaju, čak i onaj HTC M8 dere sve Lumie u testovima na WP telefonima.

 

 

Inače, nije ništa strašno ni čudno da se telefon povremeno restartuje. Pa to je ipak kompjuter. Zamislite da ne gasite desktop računar 2 meseca kako bi radio. Problem nastaje kada telefon mora da se restartuje 5-6 puta nedeljno, pa onda blokira kada vam je najpotrebniji i tako. E onda znate da je zreo za har reset ili novi rom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam Sony M2 već 2 meseca, i tel. je extra. Q procesor na 1.2 ghz, 1g ram-a, kamera 8 Mpix (osrednja), telefon leti a baterija vrh (2,5-3 dana) sa uključenim "stamina" modom. Obzirom da je ekran 4,8 inch,prezadovoljan sam. WI-Fi je skoro neprekidno uključen, IGO po potrebi,razgovora nadprosečno (zbog firme),za relativno male pare (140-150eur) vrhunski tel. Prethodni je bio Iphone 4S, i dovodio me je do ludila svojim IOS 8.12 koji nikako nije mogao da ispiše na ekranu imena kolega (u firmi komuniciramo pomoću poslednje 4 cifre u broju),tako da mi je to bio veliki problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...