Jump to content
Goran
Guest 1793

Kodovi za originalne audio uređaje

Recommended Posts

Molim za pomoć. Menjala sam  akumulator na autu i izgubio se kod za radio. Nema ga nigde upisanog. U pitanju je grande punto serijski broj BP632867541545 

SB05 764328316

Da li neko može da da pomogne?

Hvala

Edited by Ivan
Spojeno

@werp690

Auto je tek kupljen, nije mi jasno kako nigde nije bio upisan kod, sve smo pregledali... Logično je da se negde u knjigu upiše, ali eto.... Hvala još jednom. Pozdrav

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post

@neshtry

To sto si okacio je kartica sa elektronskim i mehanickim kodovima za sam auto (koristi se npr. za pravljenje novih kljuceva, odredjene izmene koje se aktiviraju dijagnostikom, itd.).

Odnosno, nema veze sa kodom za audio uredjaj ;) .

Druga stvar, Code za audio uredjaj ima 4 cifre, elektronski Code ima 5 cifara, a mehanicki Code kombinaciju slova i 5 cifara. Pa cisto da neko ko bude citao ovo NE POKUSAVA da otkljuca audio uredjaj sa elektronskim/mehanickim kodovima i ne zablokira uredjaj, tek onda nista nisi uradio.

Kod Zabara, Code za audio uredjaj cesto bude zalepljen kao stiker u uputstvu za sam uredjaj. Npr. ovo sam dobio uz bivsi Bravo, za Visteon uredjaj (iza ces videti upravo i gore pomenutu karticu sa elektronskim i mehanickim kodovima):  

On 8/16/2021 at 9:55 PM, Ivan said:

IMG_20210816_221723.thumb.jpg.d8c5866d7d9ff67bf8ea3818a5c930bd.jpg IMG_20210608_174618.jpg.af9d2c7c9839a587886ee34ea35f4b09.thumb.jpg.f3f1373b182180b0ff762b4b66e8943d.jpg

Ili Code za uredjaj bude kao zasebna kartica/kartoncic. Ovo sam dobio uz fabricku InstantNav navigaciju koju sam kasnije kupio i instalirao:

IMG-999a9e1a8ee197603f71f3ad96554f31-V.thumb.jpg.7c45e7ec19e77a627d41c086bd62458a.jpg IMG_20210611_102750.jpg.ba7207c2c8cae45218a8eb7328a7fd59.thumb.jpg.b48f88da9fe319d3675476d5e4d0db5c.jpg

PS: Da bih uradio potrebne izmene na konfiguraciji vozila dijagnostikom i da bi sve radilo kako treba, trebao mi je i elektronski Code sa one plave kartice koji je trazio MES.

Naravno uz Code za sam uredjaj, kako bi se InstantNav uopste prijavio na Body Comp i radio.

Edited by Ivan

1 hour ago, Duda Panić said:

@werp690

Auto je tek kupljen, nije mi jasno kako nigde nije bio upisan kod, sve smo pregledali... Logično je da se negde u knjigu upiše, ali eto.... Hvala još jednom. Pozdrav

Nema na cemu jos jednom. Neka vas lepo sluzi i da predjete puno km sa njime. Ako imate vremena i zelje, mozda da otvorite temu za isti? Ako ipak nemate, mi smo svakako tu. :D

Nego @Ivan zar nije trebalo da sam zapamti kod i da isti "ucita" bez obzira sto je skidana klema? Menjan radio? 

Edited by werp690

Jeste, u pravu si.

Code se unosi pri prvom ubacivanju uredjaja u auto. Ukoliko Body Comp prepozna neki drugi, preko CAN magistrala "pita" korisnika za novi Code, nakon uspesnog unosa uparuju se i nadalje ne bi trebalo da bude problema. Cak ni kada se skidaju kleme.

Menjali smo akumulatore, cackali, popravljali i dodavali raznoraznu drugu opremu (ovo poslednje pogotovo na Zabarima) i u 99% situacija ne pravi problem.

Ali desi se, bas retko, ali teoretski moguce. Zato je uvek zgodno imati kod sebe sve te kodove.

U principu bi Code za audio uredjaj trebao da se unese samo jednom - i to prvi put, u slucaju kada se ubacuje novi uredjaj, prebacuje iz auta u auto i sl.

Pa to je i mene zbunilo pa sam pretpostavio da je menjan tj stavljen drugi. Na ideji sam promenio bar 2,3 akumulatora. Skidao klemu ko zna koliko puta i nikada nije trazio kod, samo ona podesavanja tipa vreme, datum, itd... Nelogicno je da trazi kod svaki put, to bi onda bila "najvaznija" dodatna oprema pri kupovini polovnog vozila :lol:

Edit: Mada opet je neko morao da unese kod kada je stavio taj radio i ako je menjan, zar ga ne bi upamtio za sledeci put? 

Edited by werp690

Može li neko najzad da da link prema generatoru tih kodova? Da se ne mučimo. Ja na primer za svoju Multiplu još ne mogu da nabavim kod za radio koji sam kupio na buvljaku. Gore negde u ovoj temi su podaci tog radija, da ne ponavljam stalno.

@bolens

Ponovi ako te ne mrzi pa cu da probam veceras kada dodjem sa posla da ti nadjem kod. 

Moze da se desi i da ne izbaci nista, pa ti verovatno zato niko nije odgovorio. 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat, dodat tag

To je serijski broj i to je ok. 

Treba mi i broj samog uredjaja. To je onaj od 10 cifara i pocinje verovatno na 7 xxx xxx xxx... 

@bolens

Trebace verovatno i onaj drugi broj, koji pocinje obicno sa "7", tj. potreban je i Serial Number i Product Code.

Recimo bas za Blaupunkt i dalje imas davno okacen i pinovan sajt za kodove, na vrhu ove teme. Sto se kaze, link izbija oci :) . Pa je dobrom delu ljudi godinama unazad opet bilo tesko da se tamo samo registruju, pronadju svoj uredjaj i unesu podatke (iako im je sugerisano za link), nego bi pitali ovde. Nazalost, taj sajt vec par meseci izgleda da ne radi.

Dalje, za pojedine brendove imas samo .exe verzije, koje ne mozes bas da ostavljas javno na forumu. Sigurno niko ovde ne zaradjuje od generisanja kodova (vidjao sam da covek na PA generise kodove za Visteon za 5 EUR, a samo ja sam ih ovde dok je Stilo bio aktuelan generisao na stotine, ako ne i hiljade, dzaba naravno :D).

Vec se trudimo da pomognemo jedni drugima.

@werp690

Ako je auto kupljen, vozen, radio normalno sljakao... Pa samo zamenjena baterija, ocigledno se Body Comp nesto zabagovao i pogubio podesavanje. Bas retko, ali kao sto rekoh, moze da se desi.

Nevezano za konkretno ovu pricu - ranije dok je sve to bilo daleko skuplje i teze dostupno, znali su recimo i da skinu neku multimediju pred prodaju. Kupe na otpadu kao zamenu fabricki radio i samo "munu" unutra i prave se blesavi :) . Danas se sve to oko kodova lako i jeftino resava. Za neke modele ima i besplatnih dekodera po netu, skidanje CAN zastite je bagatela, danas cak i najobicniji kljucari citaju kodove iz Body Compa, itd...

Edited by Ivan

Moj buraz je promenio akumulator na Alfa Romeo 147 prošle godine na leto,pre toga je stajao sa praznim akumulatorom i tražio mu kod...

5 hours ago, bolens said:

Evo:

Fiat Multipla CD radio

BP333152238606

i hvala!

Treba mi i broj uredjaja, ima 10 cifara i pocinje sa 7