Jump to content
FAS Goran

bolens

Members
  • Content Count

    427
  • Joined

  • Last visited

About bolens

  • Rank
    Regolari

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Multipla Ravenna 1.9 JTD

Recent Profile Visitors

12388 profile views
  1. Ima li šanse za mene? Bar mi kažite koji program da tražim. Radio je Blaupunkt.
  2. Pozdrav, Može li kod za moj radio: Fiat Multipla CD radio BP333152238606
  3. Kamper je sjajan, skoro idealan. I sviđa mi se što nema onaj nezgrapni alkoven krevet iznad vozača, koji pravi ogroman otpor vazduha, ružan je i čini da je kamper nestabilan pri jakom vetru. Dakle drugi bračni krevet se spušta iznad garniture za sedenje, nije loše. I nema one ogromne garaže pozadi za bicikle skutere, stolice... i to je dobro. Jedino mi je malo veliki prepust iza zadnjih točkova, za neku iole zahtevniju vožnju van asfalta. Ali to je cena komfora. Kolika je rgistracija za taj 2.3 JTD? i da posebno mi se sviđa što je ručna sa leve strane, do vozačkih vrata a menjač ionako visi gore u vazduhu, tako da je slodoban koridor u uturašnjost kampera (kao kod multiple ).
  4. Da, sigurno je tako, Verovatno bi Stojanov rekao da može da se ostvari subvencija da je moglo. Idealno bi bilo da je plug-in hybrid sa dometom od bar 50 km. Da možeš bar na posao da ideš džabe, plus da ne emituješ ništa usput od izduvnih gasova. To bi bio selamet. I još od države uzmeš 2500 evrića.
  5. Trebalo bi da je u teoriji 2500 evra za hibride, ali ne znam kako u praksi to funkcioniše. Zato pitam. Izgleda da se posle kupovine podnosi zathev za dodelu subvencije, pa ako još ima para predviđenih za to, isplate ti. https://vrelegume.rs/odobrene-subvencije-za-hibride-i-elektricna-vozila/
  6. Kolika se subvencija dobija za Pandu hibrid?
  7. Evo da referišem šta sam uradio. Poslušao sam Ortakova i popravio zvučnike kod Dalibora. On mi je sve odradio iako sam u početku mislio da samo poručim vešanja, lepak i sam se petljam. Srećom odustao sam, prepustio profesionalcu. Prezadovoljan sam, zvuče bolje nego što je bila fabrička ugradnja! Dakle, bez novih adaptera, bez merenja dubine kod novih zvučnika (a Multipla ima relativno uzana vrata), sve se vratilo jednostavno na svoje mesto. Plus sam zakazao dampiranje vrata, sad za vikend. Dobro, preciznije rečeno, taj momak iz Futoga to više ne radi, ali mi je obećao da će me naučiti kako da sam odradim taj "kolaž". Kaže, nije neka velika nauka. Eto, hvala na diskusiji, bila je konstruktivna.
  8. Ortakov, hvala najlepše na odgovoru. Stvarno i ta popravka bi mogla da bude rešenje! Zvaću sutra tog čoveka iz Svrljiga, našao sam ga na KP, ima detaljan cenovnik po veličinama. Najinteresantnije je što ja do ovih postova nisam ni znao šta je vešanje zvučnika i da i to može da se popravi.
  9. Da, garant neka predinstalacija za alarm. Verovatno sve multiple imaju, kaže Djuk85 da je i kod njega isto.
  10. Da, baš sam bio u toj radnji Audio power u Futoškoj. Treba taj adapter, to znam. Ali čudi me da dve žice treba da ostanu da vise!!! Ne volim višak delova. A čovek iz radnje koji je iskusan i stvarno dobronameran kaže da prvi put ovo vidi. Da, uzeću taj JBl, hvala ti što si me podsetio, ne mogu sad praviti nauku u toj cenovnoj klasi. https://www.amazon.com/JBL-CLUB6520-2-Way-Coaxial-Speaker/dp/B01KW1F6ZA/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=Club+6520&qid=1605728274&sr=8-1 Ovde ih hvale uglavnom ,ima čak 1200 ocena. Jedino kažu da bas treba da im se malo razradi. Još jedno pitanje , ako bih hteo da dodam i neki woofer neki, to ne može da ide na fabrički radio (Blaupunkt), već mora pojačalo između. Samo pitam. Ne verujem da ću ga staviti.
  11. Hvala ti na preporuci, sjajno, nazire se ipak rešenje. Dakle te dve žice ako ostanu da vise neće praviti problem? I onda šta je tvoja preporuka: https://gigatron.rs/auto-zvucnici/jbl-auto-zvucnici-club-6520-127164 ili https://www.ground-zero-audio.com/en/produkt/gzif-65x/ (oni mogu da stanu po dubini u vrata) Cene su praktično iste, 4999 DIN, s tim što za JBL kažu da je to snižena cena. Nisam neki stručnjak za audio brendove, iako mi je uho jako osetljivo, pogotovu na "mutan zvuk". I za taj Ground Zero prvi put čujem, iako vidim da je sada jako popualran. JBL mi uliva poverenje, pogotovu što kući imam neke njihove monitore. Ali danas više nisi pametan šta je dobar odnos cena/kvalitet.
  12. Ajde i ja da se nadovežem sa zvučnicima za multiplu. Hoću da zamenim te fabričke u prednjim vratima i odmah se, naravno, javi problem. Zapali su mi za oko lepi Ground Zero Titanium GZTF 6.5X ali avaj, velika im je dubina, staklo prozora zakačinje kad se spusti. Ima li neko preporuku za tanje ali isto kvalitetne zvučnike. Potrebno je da imaju čist ton, sa izraženim visokim tonovima i "sve violine lepo da se lepo čuju, odvojeno". I još nešto kad sam skinuo taj originalni fijatov zvučnik unutra su bile 4 žice. Dve idu za zvučnik, a ostale dve isto na zvučnik, ali čemu one služe? Majstor kaže da prvi put vidi takvu konfiguraciju.
  13. Bio baš danas da ga pogledam jer odavno mislim da je možda idealni izbor (za mene). Povećani klirens, robusniji stomak, ima traction control... kad je klizavo ili kad izvlačim prikolicu sa čamcem iz vode. Kad ono... mode selector je izbačen iz osnovne opreme Cross modela!!!! Nema traction control. Doplaćuje se i ide samo sa aluminijumskim felnama od 17" (+ 400 EUR). Pa u čemu je onda glavna razlika između Crossa i osnovnog 500L modela? Samo u klirensu i malo u sedištima i enterijeru kabine!
  14. Ok, hvala ti... Ali jako teško se na netu nalazi baš uputstvo, user manual za tu prvu kockicu. Kad je meni teško, koji sam bio majstor za to, za PDF-ove.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...