Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

136 members have voted

  1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?



Recommended Posts

Evo i ovde pise sta sve treba, mozda ce nekome pomoci

 

broj šasije prethodnog vozila
broj odjavljene saobraćajne dozvole
broj prethodne polise obaveznog osiguranja
datum odjave vozila
broj i datum kupoprodajnog ugovora
 

http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/saveti/3-deo-resavamo-dileme-posetilaca-sajta-novi-odgovori-na-nedoumice-posetilaca-u-vezi-auto-osiguranja.php

Edited by beli_Punto

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sve ima na kupoprodajnom ugovoru.Svi ti podaci sem datuma odjave saobracajne.Ali u osiguravajucoj kuci su mi rekli da samo dodjem sa licnom kartom i da ce sve resiti,ali sam ja fotokopirao moju polisu sto je sad kod lika sto je kupio moj auto i ona kaze odlicno samo dodji i ave ce biti reseno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta sva papirologija ti treba kada ides preko agencije da ti oni registruju,a kada odes direktno po polisu u osiguravajucu kuci onda nema problema jer imaju sve u sistemu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je, ili vlasnik ili osoba sa ovlašćenjem. Kupoprodajni ugovor ne znači ništa za odjavu.

Sad je sve jasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja koliko znam na kupoprodajni ugovor se lupa pecat iz poreske uprave a prethodno iz opstine da je auto sada u vlasnistvu druge osobe.A policijska uprava trazi da je porez placen ali samo na uvid a to moze da vidi samo ako vlasnik cije su tablice predaje odnosno odjavljuje vozilo jer se na poledjini kupoprodajnog nalazi taj veliki kockasti pecat.Znaci samo samo na uvid i to je to.Tako sam ja uradio video koliko je porez ostavio toliko para tom liku on mi je javio samo za koliko danas u mu rekli da ce uraditi porez i sa time ide u SUP.I rekao mi je da su trazili taj papir gde se nalazi pecat poreske uprave.jer po zakonu to placa prodavac ali se kod nas to okrenulo i placa sve kupac sta sta ces kada nam je cela drzava naopacke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idea danas registrovana, 1910cm3, 74kW, 2005 godište, Dunav osiguranje na 5 rata čekovima:

 

23 720 din

+ 460 din  kamate zbog čekova

+ 1200 tehnički pregled

 

Ovogodišnja polisa   : 13418 din

prošlogodišnja polisa:   9797 din

 

Manja razlika u polisama je verovatno što sam otišao na 1 stepen.

Edited by srdjos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brat upao u neke dugove pa ne moze da registruje auto ( Punto mk2)  , istekla mu registracija 15.11.  Kakva je procedura ako ne uspe da ga registruje za 30 dana od isteka, jer treba auto da odjavi ? Koliko se placa ponovna registracija?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

U tih 30 dana ne sme da vozi naravno a nakon isteka tog perioda mora odjava i vraćanje tablica što automatski povlači troškove nove saobraćajne i tablice prilikom ponovnog registrovanja. To je neisplativa varijanta potpuno jer kada se sve sabere i oduzme registracija će izaći bar 6~7000 din više ako ne i još iznad toga. Treba je izbeći ako je ikako moguće.

Edited by Markobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plaća se. Može samo vlasnik vozila da izvrši odjavu ili ako ima ovlašćenje u kom je izričito navedeno da može to lice da ga odjavi. Popunjava u SUP-u odjavni list, prilaže dokaz o uplati i vraća tablice. Odjava se može uraditi samo u gradu gde je registrovano vozilo.
 

cxcb201001.jpg

http://www.registracija-vozila.rs/105-uncategorised/863-odjava-vozila

Ove kopije ugovora i ovlašćenje potrebno samo u slučaju da burazer nije vlasnik vozila

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne placa se odjava vise jedino ako je od opstine do opstine drugacije ko zna. ja sam u aprili ili maju vadio nove table za lanciu i ove i prosle godine i nisu naplacivali odjavu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da se to odnosi na kupoprodajni ugovor između Vas dvojice ako će brat ići da ga odjavljuje. Valjda mu treba uz punomoć jbem li ga. Ako ćeš ga ti odjavljivati onda to ne treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh , vlasnik sam ja , dao sam mu punomoc. Treca stavka mi nije jasna : fotokopija overenog kupoprodajnog ugovora sa dokazom o placenom porezu?

tako je ,mora da imate kupoprodajni ugovor,da bi on ili ti zavisi ko kupuje prodaje,otisli u upravu prihoda u toj opstini gde se vodi vlasnik i platili troskove.

Edited by Bane23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da ne mora da placa od toga nista jer auto u tom trenutku nije niko kupio odnosno preveo na sebe, a odjavljuje ga zato sto ne moze da ga registruje na vreme, pa ce prilikom sledece registracije placati za nove tablice, saobracajnu i nalepnicu

Ali ako brat njegov zeli da auto ide na sebe onda ce morati kupoprodajni ugovor i taj porez da plate pre toga nista dok je auto na tebi.Ti samo odes odjavis i to je to.Pa nece dva puta placati porez za isti auto dok je kod njega odnosno na njemu. A brat kada bude imao lovu na gomili da registruje naplacace se kupoprodajnog poreza i ponovno kompletna registracija. Tako da pre ponovne registracije nema sta da placaju porez jedino ako hoce odma da prevedu na njegovog brata da si ti miran i da ne mislis vise o autu.

Onda samo odradite kupoprodajni pa sa time u poresku i onda ti sa tim papirima otidji da odjavis tablice i saobracajnu i onda je auto njegov i neka on kasnije registruje kada hoce mozda je to najbolja solucija i za tebe i za njega jer sada bi mu bilo dobro da nadje 10.000 dinara jer neverujem da je preko toga porez kupoprodajni i ako negde jos naplacuju odjavu i onda je miran kasnije samo registracija kompletna sa tablicama,saobracajnom i nalepnicom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bane ne pratiš na času... ajde opet čitaj zadnjih 7 postova :D 

 

@CrackFox

 

Sve piše kod nadležnih (polnih :D ) organa: 

 

 

Возило одјављује лице које је као власник уписано у саобраћајној дозволи и евидентирано у јединствени регистар возила или лице кога је власник овластио да одјави возило. Изузетно, ако је власник возила преминуо, возило може одјавити брачни друг или сродник из првог наследног реда:

За одјаву возила потребно је приложити:
 
регистрациони лист;
саобраћајну дозволу;
регистарске таблице;

 

http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/odjava-vozila.h

 

U suštini, oni ne jure za tobom ako ne odjaviš auto tj. bar do sada nisu radili naročito u Beogradu, jer se tripuju da nemaju dovoljno kombinacija tablica pa neće "da troše kombinacije" :D Znam ljude koji VOZE već drugu godinu neregistrovan auto pa eto tako... :D Naravno u slučaju kontrole ili ne daj Bože udesa (bez obzira čija je krivica) onda svakako nije dobro ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potpuni kasko u Srbiji - Potrosacki savetnik

 

 

Naisao sam slucajno na ovo veceras, pa rekoh da podelim sa vama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je sledeci,

 

Moja auto je na ST tablice, vodi se na Staru Pazovu. Ranije sam isao na svaku registraciju u Pazovacki MUP i zavrsavao posao. 

 

Interesuje me da li sa novim zakonom i opcijom da se auto registruje na mestima gde se vrsi tehnicki pregled ja mogu da registrujem kola u Beogradu?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...