Jump to content
FAS Goran

Kosovic

Members
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kosovic

  1. Pošto je novi auto, ne znam koja je od P Zero guma. Baš me zanima da li će biti bučne kao P Zero Nero i trošiti se brzo. Doduše, mnogi su žalili da i ne drži, mada nisam nešto to primetio pogotovo kad se ugreju.
  2. Pobratime, pogledaj datum vesti i šta je trebalo da ispadne ta vest.
  3. Pretpostavljam da si skoro uzeo interfejs, tj. da je u novijim turama stigao iz Kine. Verovatno je (ako je tako) CH340/341 čip (ili tako neka njihova brlja), tako da mrka kapa. Probaj sa drugim laptop-om, za svaki slučaj, mada mislim da neće raditi.
  4. Idi u Device manager i nađi taj ELM i pročitaj da li piše CH340/CH341. Ako je taj čip, nećeš ništa moći da uradiš. :-( Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
  5. Pre 2-3 meseca je belog Punta farbao valjkom za krečenje. Gledam dok prolazim i ne verujem. :-D Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
  6. Da li je bila turbo pa ubačen atmo motor, ili je baš bila uvek atmo? Prvi "divlji" auto (po snazi) koji sam vozio je Thema turbo od mog asistenta s faxa. On je imao 2, obe turbo. Jednu je prodao i počela je da šeta po Vojvodini i Srbiji, pa mi nekako i liči na nju. Malo ih je uopšte više u voznom stanju, a tek ih na oglasima nema.
  7. Gorane, da li radite tempomate i bavite se popravkom istih? Ovo je moj problem. Došao bih do Vas kad se dogovoimo, tj. kad budete imali vremena.
  8. @jure Ne mogu da nađem pinout mog ECU, tj. kako se gleda koji je koji pin po brojevima. Nisam siguran u raskopavanje instalacije od tog prekidača do samog kompa. Po svemu navedenom mi ostaje samo da je to. Takođe u MES u polju cruise control mi stoji Pressure on pipe. Ne znam da li to treba ili neka druga oznaka kad radi.
  9. Alfa Romeo 156 1.9 16V JTD, 2004. god Problem s tempomatom je sledeći: Neće da upali. Upali 1/100 pokušaja i posle 1sec se lampica ugasi i nema više aktivacije. Greška koja se javi pri prtisikanju ON i diranja nekog od dugmića je P0564. Ručica skidana, testirana - radi ON/OFF kao i ostali tasteri. U MultiECUScan, kad se da konktakt i konektuje, stoji da je pedala kvačila pristisnuta iako nije. Čim se pritisne i pusti, reaguje prekidač kvačila normalno ali nema opet paljenja. Svaki put se ponavlja isto. Danas stavljen novi prekidač - stanje isto. MES pokazuje u prvom trenutku pri davanju kontakta da je kvačilo pristisnuto. Prekidač kočnice reaguje normalno. Nemam više ideja šta i kako pogledati, pratiti ...
  10. Imam ja na mojoj Alfi. Prešao oko 2000km. Koče dobro i (da ne ureknem) ne škripe.
  11. Offujem, izvinjavam se. Prestige-a i Froda znam lično. Prestige je iz istog sela odakle sam ja. Taj forum treba shvatiti kao mesto gde se okupljaju ljudi koji imaju novca i ne bave se problemima kao običan svet (mi). Frodo i ne toliko koliko drugi. Prestige, ovako u privatnom životu nije loš momak. Ima novac i neki drugi pogled na svet. Ni meni taj svet nije blizak, te sam se samostalno eliminisao s tog foruma. Duleta shvatam, čovek radi svoj posao tamo. Jbg, shvatiš to profesionalno i kraj. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
  12. Prodato. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
  13. Kumho na raspolaganju još uvek.
  14. Pirelli otišle. Ostale Kumho.
  15. Prodajem 4 gume u navedenoj dimenziji. Dve gume su Pirelli P Zero Nero. Šara 6mm DOT 1411 na obe gume Cena: 70e Dve gume Kumho ECSTA KH11 Šara 5mm DOT 0404 na obe gume Cena: 40e Za komplet sve 4 gume, cena 100e. Gume se mogu pogledati u Beogradu. Kontakt: PM ili 0637044920, Aleksandar
  16. Da bata Genči ne zatrpavam oglas, samo da kažem da bih voleo da vidim toga kome ovaj auto s ovim motorom u gradu troši 5l.
  17. Nije to taj motor sa klapnama. Taj ide u 159. U 147/156 ti 16V su isti motori 103kW i 110kW, s tim što 150KS ima drugačiju mapu.
  18. Da li ti je otvoren EGR ili blokiran? Otvoren i prljav kad je, zna da dimi na niskim obrtajima, a pogotovo kad voziš malo više lagano (tipa gradska voznja) i stisneš pun gas, pa baci dimnu zavesu i posle normalno.
  19. Sve mi to nekako nabacano što su ti napričali. Isto te nisam razumeo, ti si kupio auto sa lošim turbom? Vidi na onom kraju auspuha, ono iza lonca, što se vidi kad gledaš auto od nazad, da li ima na krajevima da li je vlažno. Ako jeste, onda ti je kao meni, ubacio ulje u izduv.
  20. Skini katalizator i uživaj. Pošto sam i ja bio te sreće da mi umre turbo i to 500km od kuće, tako što je izbacivala ulje na izduv, pa, ko je vozio iza mene, umirao je od dima. Meni se čini da će pre biti da se tebi isto desilo, tj. ubacivao ti ulje u izduv, verovatno ti je to ustvari zapušilo katalizator. 'bem li ga, ako je to, skini katalizator, a to zaostalo ulje će se vožnjom spaliti.
  21. Kakav ti je akumulator? To šta se u Alfi dešava kad je akumulator lošiji, to nema ni u naučnoj fantastici. Meni je stalno pištao i ponekad izbacivao grešku koja označava kvar na ECU. Naravno, ništa od toga. Promenio akumulator i završio s pištanjem.
  22. Lupaju ovi novinari. :-) Na Lefkadi (za sad) blagostanje, sve normalno. Kod raskrsnice za Prevezu stoji OXI i to je sve što sam uspeo da uočim, a da je vezano za ovu, nazovi, krizu.
  23. Idem ja u ponedeljak. Po 3. put Lefkada, pa se vraćam za Ohrid. Lično, ove pričeiz B lica uzimam sa velikom dozom rezerve. To što oni pišu je vređanje inteligencije najčešće. Pre 2 dana, grandiozan naslov kod njih, u vezi one pucnjave u Tunisu, kaže "Mama, hoću da živim". Čak mi ni komentar nisu objavili, a napisao sam samo "Je li to citirano baš?" Uglavnom, za sad, ne menjam ništa u planiranju puta.
  24. Dakle, prodajem Pirelli P Zero Nero jednu gumu u dimenziji 215/45/17. DOT 0112, šara 5mm. Cena: 20e Dostava: može lično, može kuririma Kontakt 0637044920 Aco ili na PP

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...