Jump to content
FAS Euroauto Goran

Tesha

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

About Tesha

 • Rank
  Il Nuovo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Petrovgrad

Previous Fields

 • Garage
  Punto 1.2 16v 2002

Recent Profile Visitors

686 profile views
 1. Pre dva meseca mi je zamenjen termostat i od tada imam par problema sa temperaturom. U toku vožnje, kada dostigne radnu temperaturu, u krivini ili na nekom spustu mi spusti temperaturu na pokazivaču za neke dve-tri crtice pa se vrati na sredinu skale. Dešava se više puta u toku vožnje. Ne čujem pretakanje rasladne tečnosti u malom hladnjaku dok se vozi. Prvo sam mislio da je loše ozračen, ozračivao sam ga sam (uspeo da sjebem i onaj mali plastični šraf kod ulaza u mali hladnjak, zamenio ga običnim srafom ) Ne vidim da negde gubi tečnost (ventili za ozračivanje, creva, posuda...sve proverio), nivo je ok, crevo mekano na dodir dok je termostat otvoren. Bio do servisera koji mi je sve proverio i rekao ma vozi ga tako, sve je ok. Šta može da bude problem? Da li da idem do drugog servisera?
 2. Sve prošlo ok. Pitao me odmah lik što radi tehnički da li mi rade svi brisači, ja reko juče ih baš testirao zbog njih sigurno neću pasti Više sam brinuo za ručnu kočnicu jer mi je auto 2002. god ali je to sve prošlo ok. Nisu me vraćali, tj prošao sam iz prve. Neki dečko je bio posle mene na tehničom dok je bila kontrola tu. Znam da je lik sa tehničkog spominjao da će možda biti problem zbog matiranih farova jer drastično smanjuju vidljivost. Nisam sačekao da vidim da li je prošao.
 3. Pre 10ak dana registrovao auto u Dunav osiguranju i teh centru Zrenjanin. Zakazao dan ranije. Tehnički pregled 4500rsd. Kažu da se sve gleda jer imaju nove kamere koje sve snimaju pa zbog njih moraju da ispoštuju procedure. Čak su iz saobraćajne policije banuli u kontrolu dok sam čekao polisu i nalepnicu.
 4. NGK DCPR8E-N ili Bosch YR7DE (mislim da je ta oznaka). Sad sam skoro menjao NGK za Bosch. NGK izdržao 60k pretežno gradske vožnje na TNG. Izdržao bi sigurno još nego radio reatest sa zamenog rezervoara pa reko serviseru da stavi i nove svećice kad sam već kod njega. Stavio je Bosch jer, po njegovim rečima, nije siguran da li su sada NGK originali što stiže kod nas. Ja bih ipak NGK ako ti neko garantuje originalnost.
 5. Update! Zalivanje izdržalo 4 godine... Poklopac propišao na drugom mestu. Plastika postane krta sa godinama. Sad ću da zamenim celu pumpu. Da li postoji neka veća razlika između proizvođača? Našao sam Hitachi, Bosch, Delphi, cene novih od 8500-13000rsd. Kojeg izabati?
 6. Da odgovorim samom sebi,...ipak ima samo dva izlaza na samom kasetofonu. Kada sam raskačio konektor vidim da nema kontakte za zadnji levi i desni zvučnik. Znači zamenim plejer i sve će biti ok. E, al sad drugo pitanje. Prestaje mi sa radom levi zvučnik, nekad radi-nekad ne. Ukoliko se desi da ne radi, nekad pomaže samo ako pojačam jako zvuk na plejeru, onda zvučnik proradi. Menjao sam mesta zvučnicima i isto se dešava, uvek levi pravi problem. Gde mogu da krenem sa proverom zašto se to dešava?
 7. Jel može neko samo da potvrdi ovo ko je blizak pravnim licima koji prodaju polovne automobile? Kako se zakon o zaštiti potrošača odnosi na ovo? Znam da je min saobrazni rok za novu tehničku robu 2god odnosno ne može biti kraći od 1god za polovnu (npr outlet roba). Kako je to kod automobila? Da li te neko uslovljava da moraš uraditi veliki i mali servis nakon kupovine ili ne (podrazumeva se da ga je prodavac uradio pre prodaje kako bi imao zadovoljnog kupca)? Jel varijanta ono "lažem te za stanje automobila (udaran je, prešao minimum 500.000km, nije urađen veliki servis a za mali smo sipali najjeftinije ulje gradacije 10w40 iako treba 5w30...možda dodali aditive da se lepše čuje motor) i baš me briga ako ti ode neki deo jer, tobože, ti si kupio polovan automobil sa 187.000 koji je iz Beč iz Nemačku N O V N O V, u savršenom stanju)? Da ne bude zabune, ne prozivam sve prodavce već se vodim pročitanim informacijama sa interneta i baš me zanima ova tema.
 8. Gledao sam za podešavanje ali imam samo balans levo/desno, nema napred/nazad. To me je i začudilo, a imam kablove sa fabričkim konektorima za zvučnike izvedenim do ispod zadnje police.
 9. Ne mogu da nađem na forumu nigde info...da li fabrički radio za punta II ima dva ili četiri izlaza za zvučnike? Imam onaj obični kasetaš. Prednji sa visokotoncima rade ali nazad, kada prikačim neki zvučnik, nema tona. Da li to tako treba ili je neko pre mene čačkao sa kablovima?
 10. Ko kaže da Fiat nije pouzdan proizvođač automobila?
 11. Danas, Zr-Nbg-Zr, klima non-stop i na otvorenom prosecno 80-90km/h. Po bordu fine 4.3l...realnih-nemam pojma...
 12. Jesam, inače ovo su najniže cene iz drugih maloprodaja: Monroe prednji 4320, zadnji 2850, jedan prodavac mi je nudio sva četiri za oko 11-12k din. To je valjda ta akcija 3+1 KYB prednji 5760, zadnji 2730, (bila je varijanta i kyb premium model prednji za 3800din) Sachs prednji 4700, zadnji 3800 Magneti marelli prednji 4550, zadnji 2630 (davali su i gotovinski popust od 12%)
 13. Za to ostalo nemam pojma. Nisam obracao paznju. Ukupno me izaslo sa zamenom oko 17k din. Uspeo sam da slikam prednji. Valjda je model taj sa nalepnice. Nesto FI324A...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...