Jump to content
FAS Goran

GazdaBlagoje

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

About GazdaBlagoje

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Grande Punto 1.3mjet 75ks
  1. Kupujem 2 ratkapne za grande punto 15ice original. Ako su u dobrom stanju. Kontakt preko foruma. Idealno bi bilo neko iz Beograda
  2. Pokrecem temu da bih pomogao svima koji imaju sledece probleme - Ne radi mi svetlo u gepeku - Pali mi se alarm sam od sebe - Brava mi se ne otkljucava na dugme ili kljuc -------------------------- Moji problemi su poceli kada sam u toku voznje primerio na sekund da se javlja "hatchback door open" i brzo nestane. Nisam dugo obracao paznju na to jer sam mislio da je neka softverska greska. Zasto mi nije radilo svetlo u gepeku? - Zato sto se pokvario mikroprekidac brave i davao je konstantno signal da su vrata zatvorena. Naravno treba proveriti i sijalicu ali eto da znate mozda je i do brave --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- Zasto mi se palio alarm sam od sebe u 2 ujutru? Alarm je povezan sa centralnim kompjuterom i svaki put kad se neka vrata "otvore" a aktiviran je alarm on vrišti. Naravno nista nije bilo otvarano nego je mikroprekidac (koji je pokvaren) nekad sam od sebe na pola sekunde davao signal da je otvoren i to je palilo alarm Resenje: Ako ste sigurni da vam je dobro povezan alarm proverite brave. Desava se da mikroprekidac crkne. Savet koji sam ja dobija je da naprskam contac cleanr-om brave i onda wd40 da ih podmaze naulji izbije prljavstinu itd. Mozda bi i to pomoglo ali u mom slucaju je crkao mikroprekdac gepeka. --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- Zasto mi se brava ne otkljucava na dugme ili kljuc? Resenje: Verovatno je crkla brava ili je instalacija korodirala. Kako prići bravi gepeka? Jako detaljno i jasno je objasnjeno na sledecem snimku: Da li moze da se popravi brava gepeka? Ne moze. Kratko i jasno. Ustedecu vam mnogo vremena i zivaca tom informacijom. Prosto je mnogo lakse i jeftinije (20e) kupiti drugu na autootpadu nego popraviti staru. Stara se drzi na dva srafa i lako cete je zameniti. Ja sam novom bravom resio problem paljenja alarma, svetla u gepeku i otvaranja. Nadam se da ce ovaj tekst ikom pomoci ko ima iste simptome.
  3. Imao sam jednog poznanika kome je brava mogla da se otvori samo sa spoljasnje strane. I svi lomili glavu o cemu se radi a zapravo je samo bio ukljucen child lock. Da moze samo sa spoljnje da se otvori a iznutra ne. Sta je bio tvoj kvar ako se sme znati?
  4. Brava ne moze da se popravi. Ja sam svoju skidao jer sam škrt i hteo sam da je nabudzim. Prvo sto da bi se otvorila moraju sve zabice da se polome. A onda ni elektro komponenta ne moze da se izvadi da se ne izlomi. Iskren savet kupi na otpadu i miran si. Ja sam svoju kupio za 20e sa kablovima. I mirna ti glava.
  5. Ja sam radio kod njega jer mi je u komsiluku. Tip radi taksimetre elektropodizace i sajle vrata. To mu je specijalnost. Koliko me secanje sluzi 3000din oba vrata. I jako je korektan ljubazan i profesionalan. Nema rezervisanja nego kad dodjes dosao si i cekas. Odmah ti kaze cenu i nema zavlacenja i cigancenja. Jedan od kvalitetnijih majstora kod kojih sam bio
  6. Sad mi je malo lakše hvala Al opet mi ne ide u glavu kako su ga tako pametno napravili
  7. I šta ako bude 10 dana kiša, a ja ne budem tu da redovno otvaram da može da pišne nakupljenu dozu i šta onda? Jel moguće stvarno da je tako planski pravljeno?
  8. Svaki put kada pada kiša nakupi se voda u vratima. Ne ulazi u tovarni prostor i sve je suvo al nekako udje u sama vrata i kada otvorim curi iz gumenih stopica sa strane. Nema nikakvih vidljivih ulubljenja u limu, dihtung na prozoru deluje dobro. Jel imao iko ovaj problem i uspešno ga rešio? Po internetu ništa pametno našao sem da i drugi ljudi kukaju pa zato otvaram temu
  9. Jel neko skoro popravljao ovaj kvar u domaćoj radinosti ili kod majstora, Koliko bi ovo moglo da košta kod majstora i da li neko zna nekog dobrog u Beogradu?
  10. U upuststvu pise da se svetla pale ako je omogucen DRL (day running lights) al to kod mene u Meniju nema (ni da se iskljuci ni da se ukljuci) tako da je vise verovatno da je budzevina
  11. Osiguraci i farovi deluju "cisto" tako da proveravam ablender cim uhvatim vremena, hvala
  12. Kada dam kontakt, pale se kratka svetla i to je to. Kontrola svetala nema nikakvu funkciju. A levi džojstik radi (migavci duga svetla sve radi) osim sto nema nikakvu fukciju sto se paljenja i gašenja svetla tiče. I u zadnje vreme mi se pali upozorenje "check daytime running lights" iako svetla rade. Da je stavljan relej za automatsko paljenje on bi trebao da pali svetla tek kad se motor upali a ne odmah na kontakt. Pa me zanima gde da proverim sta je i kako budzeno?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...