luka78 10 Posted January 23, 2011 Pozdrav,Mogu nabaviti polovnu klimu za nekih 150-200 eura, pa sta mislite da li se isplati naknadna ugradnja klime? Da li to radi upste kako treba? Koliko kosta ugradnja? Mislim, ne bi ja ovo radio da nisam nedavno ugradio plin, koji radi jako dobro.Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
sindrom 18 Posted January 23, 2011 I ja cu ti dati za 150 Evra komplet klimu, sa pumpom, crevima... Quote Share this post Link to post Share on other sites
luka78 10 Posted January 24, 2011 (edited) Ako se prokontam da uzimam, prvo cu kontaktirati ove sa kojima sam vec u kontaktu, ako nista ne dogovorim, zovem tebe. Nisi toliko daleko, oko 130 km si od mene ;-). Jos uvijek cekam info da vidim da li mi se to sve isplati. Edited January 24, 2011 by Luka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dusan 4 Posted January 24, 2011 Prosle godine je cena ugradnje klime bila 300 evra... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sindrom 18 Posted January 24, 2011 Ma kakvi 300 evra, mislim da nije vise od 150. Raspitacu se. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dusan 4 Posted January 25, 2011 U servisu gde sam ja servisirao klimu cena ugradnje je bila 300 evra jer je dolazio jedan lik da pita za ugradnju. Moguce je da se cene po Srbiji razlikuju sto se tice ugradnje... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 97 Posted May 21, 2011 pozz svima,imam zastavu 10 1.2 8V 2006god,kad smo ga kupovali mislili smo da je klima bespotrebna,svi su pricali kako potrosnja skace,opadaju perfomanse itd...ali jednosavno je leti na 40C neizdrzljivo,voznja je neudobna,pa me interesuje koja je procedura da se ugradi klima i koliko to otprilike kosta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
notorni 0 Posted May 21, 2011 2000 EVRA i tri dana posla, prodaj taj (ako uspes) i kupi auto sa klimom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
milanml 2 Posted May 21, 2011 Baš vala, 200% neisplativo. Ne pokušavaj ni sa polovnim ni sa novim delovima. Prevelika je to zajebancija, notorni ti je lepo rekao šta da radiš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 97 Posted May 23, 2011 (edited) uuuuuuuu bre...2000e...pa sta se iznad pominje 150e?EDIT:A prodaja ne dolazi u obzir...koj auto sa klimom i predjenih 20.000km mogu da kupim za te pare?-nijedan...a i ovde sam prvi vlasnik... Edited May 23, 2011 by Milos1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfa&omega 3 Posted May 23, 2011 I mene interesuje da li neki servis radi naknadnu ugradnju klime, moj prijatelj se raspituje jer je cuo da se ubuduce nece moci registrovati TAXI vozila koja nemaju pomenuti uredjaj... A, mene konkretno interesuje da li neko kvalitetno moze da mi vrati ceo sistem klima uredjaja na Fiatu ( creva, hladnjak, kompresor ) s obzirom da je moj Coupe fabricki imao manuelnu klimu, ali je ona iz nekog razloga skinuta sa auta i vise nije vracena... Molim sve koji imaju bilo kakvu informaciju da mi preporuce neki servis Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 26867 Posted May 23, 2011 Pozovite Polar klima servis i pitajte. Znam da su neki uvoznici sa njima dogovarali ugradnju klima uređaja u modele koje su prodavali bez klime. Nisu jeftini ali su ozbiljni. Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 0 Posted May 25, 2011 2000 EVRA i tri dana posla, prodaj taj (ako uspes) i kupi auto sa klimom.Zvao ja Polar i rekli nemaju za Punto 1.3 M-jet jer mora da se menja alternator i još hiljadu zajbancija, i na kraju izađe cifra što notorni kaže nek je i 1000 pa se ne isplati jbg -zajebali smo se što smo stipsarili kad smo uzimali kola, tako da sad moramo da ih ispratimo na seckanje jer ih nikome ne možemo prodati po realnoj ceni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted May 25, 2011 Da, polovnjak bez klime se teže prodaje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 26867 Posted May 25, 2011 Gotovo nikako. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted May 25, 2011 U bivsoj firmi su negde u Novom Sadu ubacivali u Dobla 1,2. Mislim da je bilo oko 1200e i sve original fiatovo (bar ono sto se vidi kad se otvori hauba Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 0 Posted May 25, 2011 koliko se naknadno potrosi para na kvalitetnu ugradnju klime , taman je otprilike toliko bio skuplji auto sa njom ove varijante seci usi krpi ...klimu...su , pa najblaze receno , bacanje para Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted May 25, 2011 Mene ceka skidanje table na zeninom puntu mk1 zbog curkanja radijatora a kad se vec sve rastura ubacivace se i klima Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 0 Posted May 25, 2011 da to je sve tačno zato mi neklimatizovani moramo da sačekamo da nam kola toliko ostare do jedno 10-15 god & tako da je nebitno imaju li klimu ili ne već uopšteno stanje samog automobila inače mi nije jasna uopšte ta fora klimatizovanih kola, jer se koristi 2-3 meseca, održava se cele godine i to prilično skupo, troši više čorbe i ima X više stvari koje riknjavaju nego bez klime da nebude zabune za drumske krstarice koje voze budžovani ali za gradske smucalice + što znam par ljudi koji su navukli upale pluća baš zbog klima u kolima samo da nađem neki Grande ili Stilo bez klime uzeo bih ga na keca Quote Share this post Link to post Share on other sites
TRAZIONE_INTEGRALE 0 Posted May 26, 2011 Pa ne bih se phantome slozio sa tobom da se koriste klime 2-3 meseca.... klimu bi trebalo koristiti i u zimskim periodima povremeno radi njih samih...evo meni je vec sada potrebna klima kada je napolju 27 stepeni a kroz staklo ide bar 5 vise.... jednostavno je potrebna i to je to...sto se tice upale pluca i sl... iskljucivo su krivi korisnici iz prostog razloga sto ne znaju da je koriste.. prave gigantske temperaturne razlike sto ce naravno da prouzrokuje upalu pluca sinusa i sl.. plus sto svi puste da duva direktno u njih . Sto se tice potrosnje chorbe vise ti trosi auto sa otvorenim prozorima neko auto koji je pustio klimu...jedino gde mozes imati problem jeste snaga motora ako je manji od 1.8 a cak se i kod tih zapremina oseca razlika u snazi...naravno ovo je moj emishljenje i ostajem pri istom da je klima neophodna.. mi koji je nemamo jedino mozemo a pricamo kako klima nije zdrava i da se znojimo ko bizoni :) ja da znam da neko moze to da mi odradi kvalitetno da kasnije nemam problema uradio bih odmah... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted May 26, 2011 Samo da se složim i potpišem. Na škodi klimu palimo još u martu i ne gasimo je do novembra, maltene. Stildža može da se vozi lepo sa malo otvorenim prozorima, a i beo je, tako da je klima najčešće potrebna kad se tek udje u zagrejan auto. Škoda je crna, i kao većina novih automobila, nema teoretske šanse da se vozi sa otvorenim prozorima preko 50 na sat - to sve vrtloži unutra, a ako se malo ne otvore zadnji prozori bubne opne hoće da ti iskoče.Prosto se može reći da je pogrešno sad kupovati auto bez klime. Razumem ekonomsku situaciju i nuždu, ali ko ima mogućnost za tu opciju, ne bi smeo da ima bilo kakvu dilemu. Uostalom, i kad je njanjavo vreme klima je zakon da prosuši vazduh, ne samo da ga ohladi. Može da se pusti i klima i grejanje u isto vreme, ako je hladno samo za klimu, što daleko poboljšava uslove u autu na dugim putovanjima - ne znoje se ruke, manje se znoje ledja i lakše se diše.Razlika u potrošnji je zanemarljiva u odnosu na komfor, što može direktno da utiče na umor, prisebnost, a time i na sopstvenu bezbednost u saobraćaju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Veki 9 Posted May 26, 2011 Za mene je klima nepotrebna stvar u autu koja samo povecava cenu servisa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 26867 Posted May 26, 2011 Korisna je klima zimi, kad treba da se ekspresno odmagli soferka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
notorni 0 Posted May 26, 2011 Za mene je klima nepotrebna stvar u autu koja samo povecava cenu servisa...To je sasvim ok ali si u manjini i kad dodje vreme da prodas auto videces... Nadam se da uspes da nadjes istomisljenika. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted May 26, 2011 Koliko povecava cenu servisa? Od 300 do 700 dinara godishnje, zavisno od polen filtra - koji bi menjao i da nemash klimu, uostalom. Quote Share this post Link to post Share on other sites