Bogisha 9 Posted June 26, 2013 Kao što neki od vas znaju, od kada sam se pridružio forumu, u potrazi sam za novim automobilom. Sestra ima Punta, ćale ima Cromu, deda Yuga, i red je bio da prestanem da se grebem o njih za neku vožnju. Imao sam dogovor sa ćaletom da, ako očistim celu godinu na fakultetu u prvom ispitnom roku, dobijem kola. Ja zapeo, očistio godinu i - evo meni auta. Dugo sam razmišljao. Izbor mi se klatio između Stila 3v i Alfe 147, mada sam tu i tamo pogledao i ponekog Punta. Naišli smo na jednu finu Alficu, veoma očuvan primerak, napravili dogovor, i evo već treći dan je u mom vlansištvu. Alfa je 2004. godišta, 1.9. multidžet, sa 140ks. Ima jako lepo ubrzanje, i pravi je užitak voziti je.Od opreme ima dosta toga:-Kožda sedšta, kožni volan, ASR, ABS, ESP, 6 air begova, digitalnu klimu, blokadu motora, tempomat, električne retrovizore, maglenke, alu felne, podesiva sedišta, podesiv volan i po visini i po dubini... Valjda nisam nešto izostavio. Mislim da, osim multifunkcionalnog volana, ima sve od opreme. Evo par slika: ] Za ovih par dana sam veoma zadovoljan. Isplanirao sam joj veliki i mali servis, uradiću ih istovremeno pa da krenem od nule. Polovan auto je uvek lutrija. Kasnije ću skupljati kintu pa ću mu srediti i trap, koji nije kritičan, ali eto želim da ga dovedem u cakum-pakum stanje. Jedino što sam do sada uradio je usisavanje i puškiranje na OMV pumpi. Cena je okruglo 3000e + registracija (za koju sam se negativno iznenadio kolika je). Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3426 Posted June 26, 2013 Ja sam se baš zamislio što ne pričaš više o kolima, kad ono Čestitam na kupovini, odlično izgleda Alfica. Koži napred treba malo kreme koliko vidim da se osveži, ali nigde nije pukla što je odlično. Generalno fino deluje auto.I ako ikako možeš dodaj u spisak za kupovinu i poklopac motora i šuspleh da ne bi imao problema sa senzorima. Ne bi trebalo da budu skupi na otpadima Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted June 26, 2013 (edited) Imam poklopac motora, ali sam ga skinuo radi nešto boljeg hlađenja. Krema za kožu, i neki sprej za kokpit su na listi Edit:I hvala ti punto, prvi auto na moje ime, nadam se da će dobro da me služi. Edited June 26, 2013 by Bogisha Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3426 Posted June 26, 2013 Što zbog hlađenja? Treba uvek da stoji poklopac,a ako ti se mtoor zagreva mnogo termostat te zeza. I još nešto moram da ti kažem. Molim te skini ovu presvlaku za volan, baš loše izgleda u odnosu na ostatak kola Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 26, 2013 Leepaa (ne Brena) već Alfa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted June 26, 2013 Igore, nemoj da me nerviraš, mnogo lepše izgleda uživo presvlaka. I baš je prijatna za ruku, pošto ja volim malo deblji volan. Ne zagreva se mnogo, sve je uredu, nego prosto zbog boljeg strujanja vazduha je skidam, tako oduvek radimo kod mene kući. Hvala Ivane. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 819 Posted June 26, 2013 Koliko mogu da primetim, Alfa deluje kao bez greške. Jedan pošten "detailing" i sređivanje trapa koje si spomenu i to je to!!!! Sa uživanjem da se navozaš - i ribica što više da provozaš!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sashicus 8 Posted June 26, 2013 cestitke i od mene, alfa izgleda super, a sto se tice grejanja motora, kad bas udari vrucina, ti skini i haubu Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8228 Posted June 26, 2013 (edited) Opaaa macaneee, uzeo si Romea, a nas ovde zaludjujes sa nekim punticima Odlican izbor, odlicna masina pod haubom (koja se ne greje sa poklopcem), sve mi se svidja. Deluje mi dosta zapusteno, mislim na pranje i poliranje, pranje enterijera i sl., verovatno je neko stariji vozio. Neka je sa srecom kupovina i da se nauzivas na raspustu Za dobru cenu si je uzeo, ja sam drugu skoro prodavao istu ovakvu na ime kupca za 3500e, bila je udarana u desnu cosku. Edited June 26, 2013 by MS PK Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted June 26, 2013 Ne vidim slike najbolje sa telefona,ali iz opisa mi se svidja,pogotovo motor :-) nek te dobro sluzi, uz jos jedan glas za skidanje obloge sa volana Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21411 Posted June 26, 2013 (edited) I tangi sa unutrasnjeg retrovizora Edited June 26, 2013 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted June 26, 2013 I meni bode oči, ali zato što je crvena... Ne ide mi ni uz šta.. Razumem te da ti odgovara za ruku, ni ja ne mogu da vozim bez obloge, ali sam upario boju sa enterijerom, tako da ti savetujem da bar nađep crnu... Jedina mana za to godište joj je što nije ristajling, mada je i ovo sasvim ozbiljna mašina i zver ispod haube.. Što se tiče šuspleha, ja sam se pre 2-3 dana kajao što ga nisam kupio kada sam imao viška para, jer sam bio prošao kroz neko blato koje me je izmaltretiralo ozbiljno pošto se nahvatalo po hladnjaku i ventilatoru, tako da ti savetujem da ga vratiš nazad, neće da smeta ništa.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted June 26, 2013 (edited) Hvala svima, daj Bože da me dobro služi. Sad me tovarite što sam skinuo poklopac motora. Ma da, očekuje ga jedno detaljno sređivanje sad za vikend, čišćenje neba paročistačem, šetkanje poda i patosnica, mazanje i sređivanje kokpita i sedišta, i tako. Ma vozila neka likuša u sa kerom u Italiji, eno pun gepek psećih dlaka. Ali dobro, bolje što je vozilo žensko nego neki neiživljeni indijanac koji će da siluje mašinu.A što se tiše navlake za volan - NE DAM ! Malo ubijam monotoniju, a slaže mi se eto uz krstić sa srednjeg retrovizora. I da znaš da jeste zver ispod haube Skiter, preticanja su tako laka i nikog ne teram ni da prikoči zbog mene. Sve ide lepo i glatko, a međuubrzanje perverzno. Edit: Za poklopac ću da popustim, i vraćam ga ujutru, eto. Edited June 26, 2013 by Bogisha Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3426 Posted June 26, 2013 Što onda ne bi presvukao volan ponovo i crveim koncem? Mnogo je elegentnije od presvlake, a i kvari ti mnogo izgled kola. Poklopac vrati i nemoj ga prati ispod poklopca jer svašta može tu da se desi, ipak je to u duši jtd A međuubrzanja su stvarno bolesna. Taj 16v kada se stisne ostavlja utisak kao da će da rastrgne auto koliko je jak. Mnogo dobar auto za dalje puteve jer ga baš opušta šesta brzina Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted June 26, 2013 Vraćam ujutru poklopac, a navlaku nema šanse da me naterate da skinem. Ma kakvo pranje motora, daću ga na poliranje i ima da procveta. A unutrašnjost ću sam da picanim. E, ne mogu da dočekam da krenem u vikendicu ili tako nešto, pa da ga malo vozim kako ovaj motor zaslužuje. Idem sad za koji dan po baku da je dovezem u Beograd iz Putnikova u Banatu, to će mi biti dobra prilika, mada ima dosta pandura na tom potezu. Elem, svakako ću da pišem utiske za to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sashicus 8 Posted June 27, 2013 a sus pleh je pored zastite od blata sto se desilo sikteru jos veca zastita od prasine i stroke sto se vitla oko tockova, a takodje ublazava buku motora i smanjuje sum vetra na otvorenom putu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grim Reaper 0 Posted June 27, 2013 Alfica je skroz na mestu... Jako lep primerak i super oprema, da te lepo sluzi!Ali brate... ta navlaka...Barem promeni profilnu Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted June 27, 2013 haha..nisam ni skontao profilnu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted June 27, 2013 UPDATE:Odradio sam veliki servis u AP sportu danas. Promenio sam još i poenku glupost osim toga, i izašao me je oko 34000. Sve bi to bilo uredu da nisam 6 sati bio u servisu na voždovcu, pošto su imali problem sa kaišem, nisu imali odgovarajući, pa su jurili da ga nađu, i našli ga na Novom Beogradu. Onda smo čekali da ga donese baja u FIat Doblu, i tu smo izgubili više od dva sata. Onda je banuo neki tip sa "hitnim" slučajem... I tako jedna po jedna stvar, pa sam na kraju kući krenuo u 17h a došao sam nešto pre 11h. Rezultat je dobar. Oseća se rezlika, bolje ide, mirnije radi... Zadovoljan sam. A zakazao sam sutra remont viljuški. Izaćiće me malo manje od 200e sa rukama za majstora, i posle toga mi se čini da neće biti bitnijih izdataka.P.S. Vratio sam poklopac motora. A navlaku i dalje ne dam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 819 Posted June 27, 2013 Onda promeni naziv teme u - srebrna strela sa narandžastom navlakom za volan!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted June 27, 2013 CRVENOOOOM ! I slaže se sa krstićem i dugmetom za sva četri migavca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted June 27, 2013 ako se ne varam i osvetljenje na tabli je crveno pa mu se slaze ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gagy.GM 60 Posted June 27, 2013 Lepa Alfa, neka je sa srecom Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted June 27, 2013 Sto kazu ljudi neka je sa srecom i da ogulis tu crvenu navlaku tj da predjes dosta kilometara Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 27, 2013 Uvek nazoveš/ najaviš i rezervišeš i nema čekanja.Gde radiš remont ?Ajmo da se organizujemo anketu, ko ima najružniju navlaku za volan. 1. Bogisha........................................................................... 12 points Quote Share this post Link to post Share on other sites