Jump to content
FAS Goran
Bogisha

Moja "srebrna strela" AR 147

Recommended Posts

Kao što neki od vas znaju, od kada sam se pridružio forumu, u potrazi sam za novim automobilom. Sestra ima Punta, ćale ima Cromu, deda Yuga, i red je bio da prestanem da se grebem o njih za neku vožnju.  :laughing: 
Imao sam dogovor sa ćaletom da, ako očistim celu godinu na fakultetu u prvom ispitnom roku, dobijem kola. Ja zapeo, očistio godinu i - evo meni auta.  :turned: 
Dugo sam razmišljao. Izbor mi se klatio između Stila 3v i Alfe 147, mada sam tu i tamo pogledao i ponekog Punta. Naišli smo na jednu finu Alficu, veoma očuvan primerak, napravili dogovor, i evo već treći dan je u mom vlansištvu.  :turned: 

Alfa je 2004. godišta, 1.9. multidžet, sa 140ks. Ima jako lepo ubrzanje, i pravi je užitak voziti je.
Od opreme ima dosta toga:
-Kožda sedšta, kožni volan, ASR, ABS, ESP, 6 air begova, digitalnu klimu, blokadu motora, tempomat, električne retrovizore, maglenke, alu felne, podesiva sedišta, podesiv volan i po visini i po dubini... Valjda nisam nešto izostavio.  :turned:  Mislim da, osim multifunkcionalnog volana, ima sve od opreme.

 

Evo par slika:

P1010002.jpg  P1010016.jpg

 

]P1010003.jpg  P1010004.jpg  P1010006.jpg

 

P1010007.jpg  P1010008.jpg  P1010010.jpg

 

P1010011.jpg

 

P1010012.jpg  P1010013.jpg  P1010014.jpg

 

P1010015.jpg  P1010017.jpg  P1010018.jpg

 

P1010019.jpg  P1010020.jpg  P1010021.jpg  P1010022.jpg

 

 

Za ovih par dana sam veoma zadovoljan. Isplanirao sam joj veliki i mali servis, uradiću ih istovremeno pa da krenem od nule. Polovan auto je uvek lutrija. Kasnije ću skupljati kintu pa ću mu srediti i trap, koji nije kritičan, ali eto želim da ga dovedem u cakum-pakum stanje.  :turned: Jedino što sam do sada uradio je usisavanje i puškiranje na OMV pumpi.  :turned:

Cena je okruglo 3000e + registracija (za koju sam se negativno iznenadio kolika je).


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam se baš zamislio što ne pričaš više o kolima, kad ono   :laughing:

Čestitam na kupovini, odlično izgleda Alfica. Koži napred treba malo kreme koliko vidim da se osveži, ali nigde nije pukla što je odlično. Generalno fino deluje auto.

I ako ikako možeš dodaj u spisak za kupovinu i poklopac motora i šuspleh da ne bi imao problema sa senzorima. Ne bi trebalo da budu skupi na otpadima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam poklopac motora, ali sam ga skinuo radi nešto boljeg hlađenja.  :turned: 

Krema za kožu, i neki sprej za kokpit su na listi  :laughing:

Edit:
I hvala ti punto, prvi auto na moje ime, nadam se da će dobro da me služi.  :smoke:

Edited by Bogisha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što zbog hlađenja? Treba uvek da stoji poklopac,a ako ti se mtoor zagreva mnogo termostat te zeza.

 

I još nešto moram da ti kažem. Molim te skini ovu presvlaku za volan, baš loše izgleda u odnosu na ostatak kola  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igore, nemoj da me nerviraš, mnogo lepše izgleda uživo presvlaka. :lol: I baš je prijatna za ruku, pošto ja volim malo deblji volan.  :turned: 
Ne zagreva se mnogo, sve je uredu, nego prosto zbog boljeg strujanja vazduha je skidam, tako oduvek radimo kod mene kući. 

Hvala Ivane.  :turned:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko mogu da primetim, Alfa deluje kao bez greške. Jedan pošten "detailing" i sređivanje trapa koje si spomenu i to je to!!!! :unworthy:  :unworthy:  :unworthy:

Sa uživanjem da se navozaš - i ribica što više da provozaš!!!!! :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

cestitke i od mene, alfa izgleda super, a sto se tice grejanja motora, kad bas udari vrucina, ti skini i haubu  :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opaaa macaneee, uzeo si Romea, a nas ovde zaludjujes sa nekim punticima :laughing:  

Odlican izbor, odlicna masina pod haubom (koja se ne greje sa poklopcem), sve mi se svidja. Deluje mi dosta zapusteno, mislim na pranje i poliranje, pranje enterijera i sl., verovatno je neko stariji vozio. Neka je sa srecom kupovina i da se nauzivas na raspustu :thumbsup:

Za dobru cenu si je uzeo, ja sam drugu skoro prodavao istu ovakvu na ime kupca za 3500e, bila je udarana u desnu cosku.

Edited by MS PK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne vidim slike najbolje sa telefona,ali iz opisa mi se svidja,pogotovo motor :-) nek te dobro sluzi, uz jos jedan glas za skidanje obloge sa volana :lol:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tangi sa unutrasnjeg retrovizora :)

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni bode oči, ali zato što je crvena... Ne ide mi ni uz šta.. Razumem te da ti odgovara za ruku, ni ja ne mogu da vozim bez obloge, ali sam upario boju sa enterijerom, tako da ti savetujem da bar nađep crnu... Jedina mana za to godište joj je što nije ristajling, mada je i ovo sasvim ozbiljna mašina i zver ispod haube..

 

 Što se tiče šuspleha, ja sam se pre 2-3 dana kajao što ga nisam kupio kada sam imao viška para, jer sam bio prošao kroz neko blato koje me je izmaltretiralo ozbiljno pošto se nahvatalo po hladnjaku i ventilatoru, tako da ti savetujem da ga vratiš nazad, neće da smeta ništa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala svima, daj Bože da me dobro služi.  :turned: 
Sad me tovarite što sam skinuo poklopac motora.  :laughing:  Ma da, očekuje ga jedno detaljno sređivanje sad za vikend, čišćenje neba paročistačem, šetkanje poda i patosnica, mazanje i sređivanje kokpita i sedišta, i tako.  :smoke: Ma vozila neka likuša u sa kerom u Italiji, eno pun gepek psećih dlaka.  :thumbdown: Ali dobro, bolje što je vozilo žensko nego neki neiživljeni indijanac koji će da siluje mašinu.

A što se tiše navlake za volan - NE DAM !  :harhar: Malo ubijam monotoniju, a slaže mi se eto uz krstić sa srednjeg retrovizora.  :laughing: 

I da znaš da jeste zver ispod haube Skiter, preticanja su tako laka i nikog ne teram ni da prikoči zbog mene. Sve ide lepo i glatko, a međuubrzanje perverzno.  :unworthy:

Edit: Za poklopac ću da popustim, i vraćam ga ujutru, eto.

Edited by Bogisha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što onda ne bi presvukao volan ponovo i crveim koncem? Mnogo je elegentnije od presvlake, a i kvari ti mnogo izgled kola.

 

Poklopac vrati i nemoj ga prati ispod poklopca jer svašta može tu da se desi, ipak je to u duši jtd :p

A međuubrzanja su stvarno bolesna. Taj 16v kada se stisne ostavlja utisak kao da će da rastrgne auto koliko je jak. Mnogo dobar auto za dalje puteve jer ga baš opušta šesta brzina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraćam ujutru poklopac, a navlaku nema šanse da me naterate da skinem.  :harhar:  Ma kakvo pranje motora, daću ga na poliranje i ima da procveta. A unutrašnjost ću sam da picanim.  :turned: 

E, ne mogu da dočekam da krenem u vikendicu ili tako nešto, pa da ga malo vozim kako ovaj motor zaslužuje. Idem sad za koji dan po baku da je dovezem u Beograd iz Putnikova u Banatu, to će mi biti dobra prilika, mada ima dosta pandura na tom potezu. Elem, svakako ću da pišem utiske za to.  :turned:  :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

a sus pleh je pored zastite od blata sto se desilo sikteru jos veca zastita od prasine i stroke sto se vitla oko tockova, a takodje ublazava buku motora i smanjuje sum vetra na otvorenom putu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfica je skroz na mestu... Jako lep primerak i super oprema, da te lepo sluzi!

Ali brate... ta navlaka...

Barem promeni profilnu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE:

Odradio sam veliki servis u AP sportu danas. Promenio sam još i poenku glupost osim toga, i izašao me je oko 34000.  :turned:  Sve bi to bilo uredu da nisam 6 sati bio u servisu na voždovcu, pošto su imali problem sa kaišem, nisu imali odgovarajući, pa su jurili da ga nađu, i našli ga na Novom Beogradu. Onda smo čekali da ga donese baja u FIat Doblu, i tu smo izgubili više od dva sata. Onda je banuo neki tip sa "hitnim" slučajem... I tako jedna po jedna stvar, pa sam na kraju kući krenuo u 17h a došao sam nešto pre 11h.  :2guns: 

Rezultat je dobar. Oseća se rezlika, bolje ide, mirnije radi... Zadovoljan sam.  :turned:  A zakazao sam sutra remont viljuški. Izaćiće me malo manje od 200e sa rukama za majstora, i posle toga mi se čini da neće biti bitnijih izdataka.

P.S. Vratio sam poklopac motora.  :harhar:  A navlaku i dalje ne dam.  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

CRVENOOOOM !  :laughing:   :harhar:  I slaže se sa krstićem i dugmetom za sva četri migavca.  :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvek nazoveš/ najaviš i rezervišeš i nema čekanja.

Gde radiš remont ?

Ajmo da se organizujemo anketu, ko ima najružniju navlaku za volan.  :laughing:  :laughing:  :laughing:

1. Bogisha........................................................................... 12 points

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...