Jump to content
FAS Euroauto Goran
Markocroma

Fiat Nuova Croma 1.9 16v MJet 150 - problem sa paljenjem

Recommended Posts

Drage kolege, pojavio mi se problem sa startovanje auta od juce. Naime ispuskirao sam auto u oko podneva i predvece da se provozam nece da upali vrti  vergla baca naftu u dizne ali nece da sastavi. Odem drugim autom zavrsim posao posle nekih dva sata upali iz prve i posle toga svaki put. Da napomenem sipao sam dizel na euro petrolu i posle sam dosuo g drive reko da nije do toga. Danas ujutru upali na zub odvezem se do radnje nekih 5 min kolima ugasim zadrzim se u radnji manje od 10 min trt nece da upali sacekam pola sata upali iz prve. Uhvatim kupim novi filter goriva situacija je malo bolja ali i dalje zeza da nece da sastavi ni posle 3 verglanja. Svaki savet sugestija da pogledam ocistim pre nego da ga teram kod majstora. mislim ne gine majstor ali ipak da se konsultujem da vama. Unapred zahvalan. 

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krivac je voda definitivno... Jel akumulator ima poklopac preko? Ona plus klema da li je sa poklopcem ili bez njega? Ja bih tu negde trazio problem...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima ali sam stavio akumulator od 100 ampera pa sem onog malog preko + kleme sto ide nema onaj veliki. Jel drugar dal da sacekam par dana da vidim dal ce da se stabilizuje paljenje pa da idem kod majstora??

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, Markocroma said:

posle nekih dva sata upali iz prve i posle toga svaki put

 

54 minutes ago, Markocroma said:

Danas ujutru upali na zub odvezem se do radnje nekih 5 min kolima ugasim zadrzim se u radnji manje od 10 min trt nece da upali sacekam pola sata upali iz prve

Ako nece kada je topao - mozda senzor radilice?

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Markocroma said:

Ali do subote tj puskiranja i tocenja goriva na euro petrolu nisam imao problena sa paljenjem

Pa senzor radilice se tako i manifestuje, krene iznenada da zaje*ava i auto nece da upali dok se on ne ohladi. Jedan od retkih, a banalnih kvarova, koji (pretpostavljam) dizela moze da ostavi negde u vukoje*ini. Ne tvrdim da jeste, nego cisto dajem jos jednu mogucu soluciju na osnovu simptoma. A mozda se i slucajno poklopilo sa navedenim :) . Ovako mozemo samo da nagadjamo, zakaci na dijagnostiku pa vidi sta kaze.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...